mandag den 29. maj 2017

Indisk Keema Curry med gulerod og kartofler.

Foto: Sara B. Hansen
Denne dejlig ret er nem at lave, billige ingredienser og i en tid hvor man tit har en lille rest nye kartofler fra aftenen før, kan man bare komme dem i i slutningen af kogetiden, i stedet for at komme rå kartofler i og koge dem med - så bliver det også en "stop madspild" ret OG så smager den rigtig godt!

Ingredienser 4 personer:

1 spsk. olivenolie
500 g. hakket oksekød
2 spsk. stærk madras karry
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidlæg , finthakket
1 rød chilipeber hakket
3-4 cm. frisk ingefær, skrællet og hakket
1 peberfrugt i tern
3 gulerødder i tern
6-7 nye kartofler i tern ( evt. kolde kogte fra dagen før)
2 dl. ærter friske eller fra frost.
½ liter grøntsagsbouillon
2 spsk. tomatkoncentrat
Salt og Friskkværnet peber

Tilbehør: ris, hakket persille eller koriander samt mango chutney.
Foto: Sara B. Hansen

Svits kødet i olien til det er brunet godt af, tilsæt karry, salt og peber og svits et par minutter. Tilsæt hakket løg, ingefær, hvidløg og chili og rør rundt. Efter 3 min. tilsættes, gulerod og kartoffel(er de kogt venter du med at tilsætte til de sidste 10 min), grøntsagsbouillon samt tomatkoncentrat. 
Lad simre ved medium varme i 25-30 min. Kog risene efter anvisning på pakken. De sidste 5 min. tilsættes ærterne så de lige varmes igennem men bevarer farve og konsistens.
Server retten drysset med friskhakket koriander eller persille og med mangochutney til.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar