onsdag den 5. april 2017

Citronmuffins med birkes.

Foto: Sara B. Hansen.
Lækre Muffins som også vil gøre sig godt på påskebordet- evt. kan man farve glasuren gul ved denne lejlighed. Her er de drysset med hakket pistacienød. Smager skønt til eftermiddagskaffen.

Foto: Sara B. Hansen.

Opskrift ca. 12 stk:

Dej:
4 æg 
250 g. rørsukker
1 stang vanilje(kornene)
175 g. smør
Saft og skal af to citroner ( jeg brugte en lime og en citron)
2 tsk. bagepulver
250 g. hvedemel
25 g. blå birkes

Glasur: 
6 spsk. flormelis
nogle dråber citronsaft
nogle dråber kogende vand
Hakkede pistacienødder til at drysse over ca. 2 spsk.
Foto: Sara B. Hansen.

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).Smelt smør i en lille gryde eller i mikroovn, lad køle lidt ned. Pisk imens sukker, æg og vaniljekorn til en lys og luftig masse. Vend citronskal og saft, birkes i og smør i mens du pisker. Bland hvedemel og bagepulver sammen og sigt det i æggemassen.
Kom papirforme i en metal muffinform og fyld dem ca 3/4 del op.  Sæt i ovnen og bag dem i ca. 20 min. Mærk efter med en kødnål e.l. der må ikke hænge dej ved.
Tag ud af metalformen og lad køle på en ris. 

Rør glasuren sammen, tilsæt citronsaft/vand lidt af gangen til den har en passende tykkelse. Pynt hver muffin med lidt glasur og drys med hakkede pistacienødder.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

1 kommentar:

  1. Dette ser så meget lækker, vil jeg anbefale det til søster.

    Hilsen
    Abid Bhatti
    indisk takeaway

    SvarSlet