onsdag den 5. april 2017

Citronmuffins med birkes.

Foto: Sara B. Hansen.
Lækre Muffins som også vil gøre sig godt på påskebordet- evt. kan man farve glasuren gul ved denne lejlighed. Her er de drysset med hakket pistacienød. Smager skønt til eftermiddagskaffen.

Foto: Sara B. Hansen.

Opskrift ca. 12 stk:

Dej:
4 æg 
250 g. rørsukker
1 stang vanilje(kornene)
175 g. smør
Saft og skal af to citroner ( jeg brugte en lime og en citron)
2 tsk. bagepulver
250 g. hvedemel
25 g. blå birkes

Glasur: 
6 spsk. flormelis
nogle dråber citronsaft
nogle dråber kogende vand
Hakkede pistacienødder til at drysse over ca. 2 spsk.
Foto: Sara B. Hansen.

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).Smelt smør i en lille gryde eller i mikroovn, lad køle lidt ned. Pisk imens sukker, æg og vaniljekorn til en lys og luftig masse. Vend citronskal og saft, birkes i og smør i mens du pisker. Bland hvedemel og bagepulver sammen og sigt det i æggemassen.
Kom papirforme i en metal muffinform og fyld dem ca 3/4 del op.  Sæt i ovnen og bag dem i ca. 20 min. Mærk efter med en kødnål e.l. der må ikke hænge dej ved.
Tag ud af metalformen og lad køle på en ris. 

Rør glasuren sammen, tilsæt citronsaft/vand lidt af gangen til den har en passende tykkelse. Pynt hver muffin med lidt glasur og drys med hakkede pistacienødder.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

3 kommentarer:

Abid Bhatti sagde ...

Dette ser så meget lækker, vil jeg anbefale det til søster.

Hilsen
Abid Bhatti
indisk takeaway

Riikki Pedersen sagde ...

Det bedste citron muffins jeg har lavet,smagte himmelsk������

Saras Madunivers sagde ...

Mange tak, så dejligt at høre :-)

Send en kommentar