fredag den 23. december 2016

Julens lækreste kanelbrød

Foto: Sara B. Hansen.
Sådan et nybagt lækkert kanelbrød er jo bare ikke til at stå for og med julens skønne krydderier som kardemomme og kanel og hakkede mandler drysset ovenpå, så kan man vist godt tillade sig at kalde det for julens lækreste kanelbrød!
Jeg brugte mandel- og hasselnøddemælk fordi jeg lige havde det i huset og det fungerede rigtig godt- men man kan naturligvis uden problemer bruge alm. mælk (gerne sødmælk).

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser:
2 dl. mandel og hasselnøddemælk(el. alm.)
25 g. gær
2 æg
2 spsk. sukker
60 g. smør
1 tsk. kardemomme
½ tsk. tørrede vaniljekorn (Urtekram)
1 tsk. salt
Ca. 700 g. hvedemel( hæld lidt i ag gangen til ret konsistens)

Fyld: 
75 g. blødt smør
3 spsk. brun farin
1½ spsk. kanel

Desuden:
Æg til pensling 
2 spsk. hakkede mandler
kanelsukker

Evt. glasur 5 spsk. flormelis og lidt vand

Smelt smør og bland med mælken så det bliver lunken. Rør gæren ud og tilsæt æg, sukker samt salt. Rør mel og krydderier i og ælt dejen glat, blød og lækker.

Foto: Sara B. Hansen.
Lad dejen hæve mindst en time til dobbelt størrelse.

Rør imens en remonce af blød smør, kanel og brun farin. 

Rul dejen ud til en stor firkant. Ca 1,5 cm tyk og fordel kanelfyldet derpå. 
Foto: Sara B. Hansen.

Rul sammen til en roulade. Fold enderne ind under rouladen så den lukker sammen. Kom rullen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
Sæt til efterhævning i 40 min. tid.Herefter pensles brødet med sammenpisket æg og klippes med en saks i skrå snit fra skiftevis den ene og den anden side. Det får det til at fremstå flettet.

Foto: Sara B. Hansen.

Drys med hakkede mandler og evt. lidt kanelsukker.

Bag brødet i 35 - 40 min. ved 180 grader varmluft. Det skal lyde hult når du banker på siderne og bunden.

Lad brødet køle helt ned. Herefter kan du evt. pynte det med glasur - men det kan også sagtens spises som det er :-)
Foto: Sara B. Hansen.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar