onsdag den 15. juni 2016

Banan & havremuffins med mørk chokolade og mandeldrys - uden gluten sukker og fedt.

Foto: Sara B. Hansen.
Disse skønne muffins smager helt fantastisk og er bare så lette at lave at man næsten kan nå at bage dem 20 min. før gæsterne banker på døren!
Så er de tilmed ret sunde af noget der hører til i kagegenren- der er hverken tilsat fedt,sukker eller gluten. Jeg så opskriften i en lidt anden version på "Solgryn" - og har nu prøvet to versioner.
Begge skønne - den ene lys med chokoladestykker i og den anden her er pimpet lidt op med tilsætning af mørk kakao og mandeldrys. Håber du får lyst til at lege med og eksperimentere og fortæl gerne om gode erfaringer med andre varianter.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser til 12 store Muffins:

2 bananer- gerne ret modne.
5 dl. havregryn (glutenfri)
2 æg
2½ dl. græsk youghurt eller blot youghurt naturel
1 tsk. tørrede vaniljekorn (Urtekram)
1 knivspids salt
2 tsk. honning
2 tsk. bagepulver
1 dl. mørk usødet kakao

Desuden:
100. g hakket mørk chokolade
1 dl. hakkede mandler (smuttet)
Foto: Sara B. Hansen.

Alle ingredienser kommes i en blender ( på nær mandler og chokoladen) og blendes til en lind masse. Vend chokoladestykkerne i. Hæl dejen i 12 amerikanske store muffinforme, meget gerne placeret i en metalform så de holder den fine form. Drysses med mandler og bages 15 min ved 200 grader.

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar