fredag den 6. maj 2016

Raw abrikos- & gojibærkugler m. cashewnødder, appelsin og kokos.

Foto: Sara B. Hansen.
Endnu en lille lækker Rawopskrift- denne gang på fristende og flotte mundfulde med masser af smag og lutter gode ingredienser.
Gojibær er udråbt til at være "superfood" og skulle efter sigende have været anvendt i mange år i Tibet og Mongoliet, hvor de smår røde bær var kendt for at kunne styrke kroppens energi, immunsystem og ikke mindst synet.Gojibærrene indeholder et højt niveau af antioxidanter.
Om det ligefrem er med til at gøre disse kugler sunde, er nok lidt et spørgsmål om holdning. Der er naturligvis stadig mange kulhydrater i tørret frugt og fedt i nødder- men dog færre i abrikos end fx. i figner og dadler og fedt af den sundere slags.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser ca 15 stk.:

150 g. tørrede abrikoser
50 g. Gojibær
½ tsk. vaniljekorn
saften fra 1 appelsin
skallen fra ca. ½ øko. appelsin
100 g. cashewnødder
1 spsk. honning.
1 dl. kokosmel.

Drys: kokosmel

Foto: Sara B. Hansen.

Alle ingredienser kommes i foodprocessoren og blendes til en jævn masse.  Trilles til kugler af passende størrelse med let fugtige hænder går det nemmest og trilles herefter i kokosmel. Opbevares på køl i en tætsluttende beholder. Kan holde sig mindst en uge.

Find mig også på FACEBOOK.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar