søndag den 22. maj 2016

Grillet laks med tigerejer, nye kartofler og citronflødesauce.

Foto: Sara B. Hansen.
I går fik vi en rigtig lækker fiskeret, som jeg lige vil dele med jer. Det var de første nye danske kartofler i år, som vi fik dertil og det er der jo bare altid noget særligt over.
Jeg brugte nogle flotte ferske laksesteaks og tigerejer fra frost (optøet naturligvis).
Forårsløgene, som blot er dampet, over kartoflerne mens de kogte,får en skøn sødme og har stadig en smule bid.



Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

Laks og garniture:
4 store flotte ferske laksesteaks med skind ( ca. 200 g. stk)
1 pose Tigerejer (ca. 350 g)
1 grøn squash skåret i  ca. 0,5 cm tynde skiver på langs.
Citronolivenolie
Salt og Peber
Chiliflager
8 forårsløg
Frisk dild 

Citronflødesauce:
1 bananskalotteløg, finthakket
1 spsk. smør
2 dl. fløde
½ dl. vand
1 tsk. maizena
Saft fra 1 citron
3 tsk. hakket frisk estragon
Salt og peber
½ tsk. hvidløgspulver
½ tsk. grøntsagsbouillon (Herbamare)
evt. 1 tsk. sukker

Tilbehør:
Nye kartofler, citron
Foto: Sara B. Hansen.

Tænd ovnen på 170 garder varmluft.

Laksen krydres med salt og peber og lidt chiliflager og sprayes med/gives lidt med lidt citronolivenolie.

Tigerejerene renses og kun halefinnen lades tilbage, vendes med lidt olie,salt og peber.

Skær Squash i ca. 0,5 cm tykke skiver, pensles eller sprayes med citronolivenolie, salt, peber og chiliflager. 
Forårsløgene renses og den øverste grønne top skæres af, men sådan at der er ca. 8-10 cm af den grønne pæne top tilbage.

Sauce:
Smelt smør i en lille gryde og sauter skalotteløget ca. 4-5 min deri. Kom den friskpressede citronsaft over og lad den lige simre med 1 min. tilsæt fløde, estragon og salt og peber og grøntsagsbouillon.Lad småsimre i ca. 5 min. Rør lidt vand og maizena sammen og kom i saucen lidt af gangen til saucen har tilpas konsistens. Smag til med ekstra peber og evt. en lille smule sukker hvis den er for syrlig.

Grill Squash på hver side til de er møre og har flotte grillstriber(grilpande kan også bruges). Overføre dem efterhånden som de bliver færdige til en ovnplade med bagepapir på. Grill laksen først på "kødsiden" ca. 2-3 min og derefter på skindsiden i 5 min(De skal ikke være helt færdig- for de kommer 8 min. i oven sammen med squash til sidst). 

De nye kartofler skrabes og sættes til at koge i letsaltet vand til de er møre. De sidste 10 min. dampes forårsløgene med i en sigte og låget henover.
Laks og squash sættes i ovenen i 8 min.

Grill tigerejerne ca. 2-3 min.på hver side.

Anret med lidt sauce i bunden af tallerkenen, laks, tigerrejer(ca. 4 til hver), nye kartofler, grillet squash,forårsløg, citron og ekstra sauce til at komme på ved bordet. Garner retten med dild.

Foto: Sara B. Hansen.

Find mig også på FACEBOOK.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar