Foto: Sara B. Hansen. |
Det er fint at tømme grøntsagsskuffen på et projekt som dette - der kan sagtens tilføjes lidt andre grøntsager end dem jeg har brugt. Svampe og kål eller majs er også godt. Det er en dejlig krydret sauce - men efter min smag dog heller ikke for stærk. Retten er glutenfri da det er risnudler.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4 personer.
wokgrønt:
150 g. bønnespirere
150 g. sukkerærter i skiver skåret på skrå
3 gulerrøder i strimler
3 friske chilifrugter røde, gule, grønne i strimler
1 bundt forårsløg i skrå skiver
2 fed hvidløg, finthakket
3 cm Ingefær, skrællet og finthakket
Marineret svinekød:
300 g. svinekotelet e.l. skåret i tynde strimler
1 dl soja
½ dl. sesamolie
Friskkværnet peber
½ tsk, tørrede chiliflager
200 g. wannemei rejer, optøet fra frost.
Sauce:
2 spsk. lys sojasauce
3 spsk. indisk madras karry
3 spsk. Shaoxing risvin ( alt. tør sherry)
1 spsk,sukker
1 tsk. salt
friskkværnet peber
250 ml. kokosmælk
175 ml. hønsekøds bouillon
Desuden:
2 æg pisket sammen med 1 spsk. sesamolie og friskværnet peber.
1 pakke brede risnudler, 250 g.
Til Garnering:
frisk koriander eller bredbladet persille, et par håndfulde saltede peanuts, evt. lidt friske skiver rød chilifrugt u. kerner.
Foto: Sara B. Hansen. |
Sådan gør du:
Svinekødet må meget gerne marinere i nogle timer. Så start med at skære kotelet eller schnitzel eller lign. i tynde strimler. Bland med de øvrige ingredienser, dæk til og sæt koldt mindst en time.
Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Varm wokken op og tilsæt 3 spk. jordnøddeolie. Når den er varm tilsættes hvidløg, Ingefær og chili og svitses i 1 min. Tilsæt svinekødet og vend det med i 2 min, herefter tilsættes alle grøntsagerne og vendes/ rystes med på panden i 3 min.
Foto: Sara B. Hansen. |
Tilsæt alle ingredienser til saucen og lad det koge ved høj varme i ca. 5 min eller til en del af væsken er absorberet. Kom rejerne og nudlerne i. og vend rundt. Tilsæt nu æggemassen mens du rører, det gør retten mere jævn og cremet. Når æggene er færdige (ca. 2 min. ved god varme) hældes retten over på et fad og garneres med koriander/persille, peanuts og evt. chili.
Husk at du også finder mig på: FACEBOOK
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar