lørdag den 30. april 2016

Entrecote med bagte tomater på stilk, bådkartofler og broccoli.

Foto: Sara B. Hansen
I går røg der er god fredagsbøf på grillen og det smager jo altid godt, hvis man er til den slags altså ;-) 
Men faktisk er tomaterne det der satte prikken over iét for mig. Dekorative, sødemefulde og så lækre.....
Vælg gode små blommetomater eller cherrytomater på stilk.
Serveret med bådkartofler og broccoli var der flotte farver på tallerkenen. Det er let mad at lave - men jeg er sikker på at også de fleste gæster vil nyde en sådan middag.

Foto: Sara B. Hansen
Ingredienser 4 pers.

4 Entre Cote af ca.  200 g.
Hvidløgspeber
Flagesalt

Bagte tomater:
600 g, Blomme - eller cherrytomater på stilk
1½ spsk. olivenolie
2 spsk. blandede krydderier (oregano,basilikum, timian, chiliflager,salt, peber)

Bådkartofler:
1 kilo mellemstore kartofler med skræl
2 spsk. kartoffelkrydderi ( eller hvad du har og kan lide)
2 spsk. olivenolie.

Desuden:
1 Broccoli, skåret i mindre buketter
Vand, salt

Tag bøfferne ud af køleskabet ½ - 1 time før stegning. Krydres med hvidløgspeber og salt og vendes i lidt olie, så de er klar til grillen når resten af maden nærmer sig.

Skyl kartoflerne og skær dem i både, lad dem ligge i koldt vand 15 min. dup dem herefter tørre og vend med olie og krydderier. spredes ud på bagepapir på en ovnplade. Sættes midt i ovnen ved 200 grader ca. 40 min.

Klip tomatstilkene i klaser der passer med ca. lige mange på til hver. Placer på en ovnplade med bagepapir og dryp olie henover og drys med krydderier. De skal have ca. 20 min i ovnen sammen med kartoflerne. De kan også tilberedes på en foliebakke på grillen.

Kog broccolien i letsaltet vand ca. 5 min. det må godt have lidt bid endnu.

Imens skal bøfferne på en varm grill eller grillpande. De skal have ca. 5 min på hver side og så gerne lige hvile 5 min inden servering. Anret tomater, Entre cote og  tilbehør på tallerkenerne og server.

Find mig også på FACEBOOK.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar