fredag den 1. januar 2016

Kold okesefilet i asiatisk soya,chili- & ingefærmarinade, drysset med salte peanuts.

Foto: Sara B. Hansen.
Nytårs middag i nye klæder
Har du en lækker rest af oksefilet eller måske mørbrad (culotte kan også gå an) fra nytårs middagen i går? Er maven klar på noget lækkert i aften?
- Så er denne her ret bare så super god og samtidig nem og lækker, en helt perfekt måde at transformere stegen til en skøn, lidt spicy og fræk ret som forkæler dine smagsløg.
Jeg er selv kommet frisk ind i det nye år og vil løbe mig en dejlig tur i det lidt kolde disede januarvejr om lidt :-)


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser:

Resten af en lækker medium stegt Oksefilet skåret i tynde skiver
3 spsk. olivenolie
½ dl. tamari /soya
Saften fra en halv citron
2 spsk. Ketjap manis
1 rød chilifugt finthakket
1 fed hvidløg finthakket
3-4 cm frisk ingefær, skrællet og fint hakket
3 spsk. hakket purløg eller forårsløg,
Sort peber
Rucolasalat el. lignende.

Garnering:1 håndfuld peanuts og evt. lidt frisk koriander eller persille.

Skær stegen så tyndt som muligt. Anret den ovenpå en bund at rucolasalat på et fad. Rør dressingen sammen af olie, citronsaft, Tamari. Ketjap manis, hakket chili, ingefær og hvidløg, purløg og friskkværnet peber. Fordel ovenpå kødet og lad marinere koldt i en times tid inden servering.
Drys med hakkede peanuts inden servering. Garner evt. med lidt koriander eller persille.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

2 kommentarer:

  1. Du har tænkt dig at holde stilen lige fra starten af det nye år, kan jeg se!
    Ja, er der noget bedre end at vågne frisk og glad den første morgen i det nye år. Det kan jeg sagtens, for her i huset går vi hverken forædte eller fulde i seng nytårsnat. Egentlig er det vel også en noget løjerlig måde at tage afsked med det gamle år på.
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Elsebeth :-) Rigtig godt nytår til dig og tak skal du have. Du har ret der er ikke meget ved at komme "halvsløj og træt" ind i det nye år - det skal da startes i topform og med lækker mad.

      Kh Sara

      Slet