onsdag den 29. juli 2015

Cheesecake med hvid chokolade og hindbær (glutenfri).


Foto: Sara B. Hansen.
Jeg er sikkert ikke den eneste der i disse dage er faldet over den japanske blogger Ochikerons video hvor hun viser hvordan hun bager en "japanese cotton cheesecake" med kun 3 ingredienser; Flødeost, æg og hvid chokolade......det er da ikke til at stå for og måtte bestemt afprøves med det samme! Hun er forresten heller ikke til at stå for, så jeg indsætter hendes video, for ingen kan gennemgå opskriften bedre end hende! Jeg kom en hvid vanilje kage mousse på toppen og hindbær- men man kan også holde den enkle linje og blot drysse med flormelis. Jeg smurte bagepapiret med citron olie for at give det en let citronsmag. Jeg valgte en hvid chokolade fra Lindt med a toch of vanilla......
Den smager skønt, let og lækker- mums!

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser en lille form på ca. 15 cm. i diameter.

  • 3 æg
  • 120 g. hvid chokolade
  • 120 g. flødeost
  • Olie til at smøre med
Eventuelt:

  • Kagemousse med bourbon vanilje fra Dr. Oetker 
  • Hindbær


Ovnen forvarmes til 170 grader. Slå æggene ud og del dem i hvider i en skål og blommer i en anden. Stil hviderne i køleskabet til du skal bruge dem. Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den i en skål over vandbad.
Tilføj flødeosten til den smeltede chokolade og rør dem sammen, mens gryden stadig er i vandbadet. Tag gryden af og tilføj blommerne.
Herefter skal du piske æggehviderne sammen til en tyk masse, og rør forsigtigt en tredjedel af de piskede æggehvider i chokoladen. Tilføj herefter resten af æggehviderne af to omgange, hvor du forsigtigt rører det sammen.
Smør nu lidt olie på noget bagepapir, og fyld en rund kageform med bagepapiret (se, hvordan i videoen), og hæld kagemassen ned i formen. Bank den forsigtigt ned i bordet et par gange, så alle luftbobler er væk. 
Kagen bages ved tre temperaturer - først et kvarter ved 170 grader, derefter 160 grader i et kvarter, og til sidst slukkes ovnen og kagen bages færdig på eftervarmen, et kvarter mere. Tag den ud, og lad den køle ned inden den evt. pyntes og serveres. 
Du kan se videogennemgangen her nedenfor:


Det færdig resultat nemt og lækkert, mon ikke du også får lyst til at prøve- men vent med at spise den til den er afkølet!
Foto: Sara B. Hansen.
Husk at du også finder mig på FACEBOOK

søndag den 26. juli 2015

Kærnemælkscones

Foto: Sara B. Hansen.
Normalt er jeg mest til grove brød med mange fiber i -  men ind i mellem er der altså noget lækkert ved at sætte tænderne i en lys  og let bolle med en fin krumme. Derfor fik vi her til morgen, foruden hjemmebagt rugbrød og A38 med lækkert hjemmelavet rugbrøds drys, disse lette og fine scones.
De udmærker sig ved den korte tilberedningstid - der er ikke langt fra at man har lyst til at bage og til man kan sætte tænderne i resultatet og så smager de lune scones også skønt.
Brød med bagepulver har dog det minus, at det hurtigt bliver tørt og derfor er mest interessant samme dag. En hurtig luning i mikro ovnen på et stykke køkkenrulle, kan dog gøre underværker og opfriske dem.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 8-9 stk.

50 g. koldt smør i små tern
300 g. hvedemel
½ tsk. salt
40 g. rørsukker
3 dl. kærnemælk
3 tsk. bagepulver

Foto: Sara B. Hansen.
Sigt mel, bagepulver og salt ned i en skål og kom herefter smøret i og gnid det ind i melet til det ligner smuldret brød.Tilsæt sukker og kærnemælk og vend hurtigt dejen sammen, Kom den ud på et meldrysset bord og ælt den let sammen. Rul dejen ud i ca. 2½ cm tykkelse og stik scones ud med en udstiksform med bølget skær eller blot et glas. Saml dejresterne og rul dem på ny ud indtil al dejen er brugt. Sættes på en plade med bagepapir g pensles med æg eller mælk og bages ca. 15 min ved 200 grader til gennembagte og gyldne. Lad køle lidt på rist inden servering.

Tip: prøv at komme hakket chokolade i for en mere kageagtig variation.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Sprødt rugbrødsdrys med kokos.


Foto: Sara B. Hansen.
Dette sprøde drys er meget populært herhjemme og smager fantastisk på dit favorit morgenmads mejeriprodukt - hvad enten det er skyr, græsk youghurt, A38 eller andet.....men prøv den også i desserter hvor det f.eks fint kan erstatte sukkerraspen i en æblekage eller hvad med at prøve det på koldskålen?
.....det får hurtigt ben at gå på! 

Foto: Sara B. Hansen.

Sprødt rugbrødsdrys et stort glas:

10 skiver fuldkornsrugbrød ( rives i mindre stykker)
100 g. Hasselnødder eller mandler
3. tsk, Kanel
2 tsk vaniljepulver ( ikke sukker men kun de sorte korn f.x. fra urtekram)
4. spk. Mørk kakao (usødet)
4 spk. Mørk rørsukker.

1½ dl. kokosmel

Rugbrøds drys: 

Det hele, på nær kokosmel,  kommes i en foodprocessor/ evt.stor blender og køres til det har den ønskede grovhed, Nødderne må gerne stadig være i grove stykker. Blandes godt med kokosmelen og herefter fordeles det, i et lag, på to plader, beklædt med bagepapir. og bag det i ca. 20  min. ved 180 grader. Jeg plejer at tage det ud og vende det lidt undervejs. Det skal føles tørt. Køl helt af inden det opbevares i lufttæt beholder. 

Tip. prøv det i desserter som f.eks. denne BONDEPIGE MED SLØR (aktiver link ved at klikke på det :-)


Find mig også på Facebook.

lørdag den 25. juli 2015

Tortellini med kylling, rucola og peberfrugtpesto.

Foto: Sara B. Hansen.
Det her er altså en rigtig scoreret! jeg siger det bare, det er en nem måde at dupere ham eller hende du elsker og så er det faktisk så nemt at lave at jeg vil vove den påstand at det næsten ikke kan gå galt.
Få gode råvare i en lækker kombination slår sjældent fejl. Det er oven i købet også en hurtig, flot og smagfuld ret...hvad mere kan man næsten ønske sig??


Opskrift til 4 personer:

Kylling:
4 flotte kyllingbrystfileter
Salt og peber
1 spsk. smør

Desuden:
400 g. frisk tortellini pasta( jeg ville have haft med svampe men der var kun spinat og ost)
1 lille fin squash ( de små smager bedst!)
1 bakke rucola, groft hakket.
evt. hvidløgssalt

Pesto:
1 glas grillede peberfrugter i olie
50. g. pinjekerner
1 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 dl. groft revet parmesanost
peber
evt. lidt salt

Start med pestoen; kom alle ingredienser i en foddprosessor (incl. olien som  de grillede peberfrugter ligger i) og kør det til en galt homogen masse. smag til med sat og peber og lad trække mens du forbereder resten.

Skyl rucolaen og slyng vandet fra. Skær squashen i kvarte stykker. Kyllingen krydres på begge sider med salt og peber og brunes efterfølgende ca. 4 min på hver side i smør til den er gylden. Kommes i et ildfast fad og sættes ca. 25 min.midt i ovnen ved 150 grader. Kernetemp skal være 68 grader.

Imens steger du squashen på panden, tilsæt evt. lidt ekstra smør og olie, smag til med salt og peber og evt. lidt hvidløgssalt. Sæt til side,
Kog tortellini pasaten efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra v.h.a. dørslag. Kom tilbage i gryden. Vend med grofthakket rucola, squash og 3 spsk. peberfrugtpesto. Vend det hurtigt sammen og anret på tallerkenen med kyllingfileten over ( evt. skårt i en vifteform) og klatter af peberfrugtpesto omkring. Server straks.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

onsdag den 22. juli 2015

Paella med store rejer

Foto: Sara Bodekær Hansen
Der har været lidt "sommerstille" her på bloggen, jeg har haft sommerferie og også travlt med at lave tag på vores udestue - den slags skal jo også passes!
Men nu er jeg her igen og det med den lækreste paellaopskrift som slet ikke er så uoverskuelig at lave - selv på en hverdagsaften efter arbejde. 
Nøj, hvor jeg nød det, at dække fint op med dug lys, hvidvin og denne ret - ikke at kravle rundt i arbejdstøj men have kjole på og sidde der helt afslappet i haven og nyde solen - Ahhhhhh! 
Det blev en kulinarisk rejse til Spanien......nu da vi fysisk kun har været i DK denne sommer,  er det meget rart at kunne stikke lidt sydpå med smagsløgene og fantasien.....

Foto: Sara Bodekær Hansen


Opskrift 4 personer:

2 spsk. olivenolie
2 løg finthakket
2 små fed hvidløg
1 tsk. røget paprika
½ tsk. chili
1 tsk. gurkemeje
1 frisk rød chili finthakket
½ orange og ½ grøn peberfrugt, i tern
2 dl. hvidvin, gerne lidt tør
400 g. Basmati ris  1 dåse hakkede flåede tomater (400 g.)
9 dl. grøntsagsbouillon Herbamare lavt saltindhold
saften af en halv øko citron og  resten skåret i både
300 g. store rejer (wannemei fra frost)
1 håndfuld hakket persille
Salt/peber


Foto: Sara Bodekær Hansen

varm olien på panden og tilsæt løg og hvidløg, lad det småsyde i ca. 5 min. til de er bløde, tilsæt, chili, peberfrugt samt krydderier og ris og svits med nogle min.
Hæld hvidvin på og lad det reducere under omrøring. Herefter tilsættes de flåede tomater og grøntsagsbouillon. Lad simre uden låg i 15-20 min til risene er næsten bløde og det meste væske er absorberet. Kom de frosne rejer i, lad dem bare ligge på toppen og skru ned for varmen, sæt låg på. Lad stå sådan i 5 min. Ved herefter rejer sammen med 2/3 af persillen i retten og kom låg på igen. Lad stå ved lav varme i 5 min mere. Tilsæt salt ( hvis du synes det er nødvendigt)  og peber samt saften fra en halv citron vend rundt i retten. Sluk for blusset. Læg låg på og lad stå mens du lige dækker bordet. Server enten direkte fra panden eller kom over på et fad. Placer citronbåde omkring, drys med det sidste persille.



Find mig også på FACEBOOK.

Der blev spist op, for det smagte rigtig godt :-)

Foto: Sara Bodekær Hansen

 Jeg har fået lov at teste lidt produkter fra Herbamare, som jeg må indrømme, at jeg i forvejen er ret stor fan af og bruger flittigt - både til det blødkogte æg om morgenen, til at peppe frokosten op med og så er deres grøntsagsbouillon, nok den bedste jeg kender! lidt dyrere end andre -  men drøj i brug. Den eneste nyhed er for mig er,  at de har lavet en version med mindre salt ( generelt er der jo alt for meget salt i bouillon og maden som sådan). I den salt reducerede version er der 13, 9 g. salt i stedet for 48, 8 i den almindelige. Jeg synes den er rigtig god og vil nok købe den fremadrettet og så smage til med lidt salt om nødvendigt- det virker lettere at styre når man selv tilsætter det, frem for al den skjulte salt man nemt får med.

Foto: Sara Bodekær Hansen

tirsdag den 14. juli 2015

Morgenmad i haven.

Foto: Sara B. Hansen.

Foto: Sara B. Hansen.
Jeg må altså lige endnu en gang slå et slag for den sunde bananvaffel (uden sukker og fedt)som du kan forkæle dg selv med, hvad enten det er som morgenmad, mellemmåltid eller dessert, så smager den bare så forrygende. Det bliver bestemt ikke værre af at spise den i haven i morgensol og med udsigt til mine fine blomster- og at jeg stadig har sommerferie!
Spis den med honning og frugt eller en klat skyr - vi fik æbletern vendt i saften fra en friskpresset appelsin.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 2 alm. størrelse vafler:

1 banan
1 æg
1 spsk. grahamsmel
et nip salt
Evt. 1 knivspids vaniljekorn

½ tsk. kokosolie til vaffeljernet


Foto: Sara B. Hansen.


Mos bananen og bland med æg, salt og grahamsmel, Varm vaffeljernet op. kom kokosolie på, fordel med pensel. Steg vaflen..... Vupi så er du klar!

Spis den med friske blåbær, skiver af jordbær, kiwi eller andet frugt. 

Her har jeg toppet med lidt rabarberkompot, lavet af et bundt rabarber skåret i skiver på 1½ cm, vendt med 1 dl. sukrin gold, lidt vaniljekorn og bagt i ovnen i ca. 20 min.ved 170 grader.

Husk at du også finder mig på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.

mandag den 13. juli 2015

Koldhævede lækre rugstykker.

Foto: Sara B. Hansen
Rugstykkerne her tager lidt tid at lave- men de er bestemt investeringen værd for de smager super godt og hvis du som jeg holder af lidt grovere morgenbrød, så egner de sig fortrinligt til morgenbordet såvel som madpakkerne (sidstnævnte er ikke noget der fylder her i sommerferien - men de er også fine at tage med ud i det blå på en lille picnic).
Jeg bager en stor portion og smider lidt i fryseren- du kan selvfølgelig vælge at halvere opskriften.

Foto: Sara B. Hansen


Rugstykker ca.25 stk.:

9 dl. lunken vand
2 dl surdej( eller yoghurt naturel)
2 spsk. honning
15 g, gær
800 g. hvedmel
400 g. rugmel
20 g. salt
100 g solsikkekerner eller græskarkerner
evt. 3 spsk. chiafrø

Foto: Sara B. Hansen
Bland vand og surdej(yoghurt)og honning i en skål og s,uldr gæren i væsken. Tilsæt melet og rør det lige sammen. Lad dejen stå tildækket i 15 min.
Tilsæt nu salt og kerner og ælt dejen godt elastisk i ca. 7 min. Lad den hvile på køkkenbordet i 30 min.Herefter sættes dejen til hævning i køleskabet i min 12 og op til 48 timer.
Tag dejen ud af køleskabet og vend den ud på køkkenbordet, drysset med rugflager, drys også rugflager på den anden side. Form til en aflang firkant ved at skubbe dejen med en bagespartel- del herefter dejen i 3 strimler på den lange led og skær( med bagespartlen eller en kniv) disse i rustikke skrå brød. Sæt på en plader med bagepapir og lad efterhæve, mens ovnen varmes op til 215 grader (varmluft). Herefter bages brødene gyldne i ca. 15-18 min. Køler lidt på rist inden servering/frysning.

Find mig også på FACEBOOK.

søndag den 12. juli 2015

Brombærtrifli med skyrflødecreme og sprøde honningristede havreflager.

Foto: Sara B. Hansen.
Er du heldig at have brombær i haven? så er dette måske lige en dessert for dig :-) 
Jeg havde lidt i fryseren fra min svigerforældres kolonihave og supplerede med lidt friske til at pynte med. Jeg synes det er en rigtig lækker dessert både smagsmæssigt og for øjet at se på.
Jeg har lavet en creme af flødeskum vendt med skyr, lidt honning og vanilje og lavet en brombærgrød af de frosne bær.
Havreflagerne er et gyldent sprødt og lækkert drys (som forresten også smager skønt på græsk yoghurt eller skyr om morgenen).

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 store glas(eller 6 mindre):

Brombærgrød:
300 g. brombær evt. fra frost
200 g. sukker (smag til, det er individuelt hvor sødt man kan lide det og afhænger også af hvor modne bærerne er).
½-1  vaniljestang korn og den tomme stang
½-1 dl. vand
1½ spsk. kartoffelmel rørt ud i lidt vand

Skyrflødecreme:
3 dl. piskefløde
3 dl. skyr
2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. flydende honning

Honningristede havregryn:
4 dl. havregryn
20 g. smør
2 store spsk. honning

Desuden:
Friske brombær til pynt.

Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.

Kog brombær, vand, vanilje og sukker stille op og lad det simre 10 min. tid. jævn derefter med kartoffelmel rørt ud i lidt vand. Smag evt. til. Hæld på en skål og lad køle.

Smelt smør og honning på en pande og vend havregrynene godt deri, rist nogle minutter. Bred dem derefter ud på et stykke bagepapir på en plade og sæt det i ovnen ved 150 grader til det er gyldent. Hæld i en skål og lad køle - så bliver det helt sprødt.

Pisk fløde og vaniljekorn stift og vend derefter med bløde bevægelser, brug gerne en dejskraber, sammen med skyr og honning.

Fordel nu i serverings glas eller skåle først ristede havregryn, så brombærgrød og ovenpå skyrflødecremen, fortsæt med flere lag. Slut af med havredrys og et friskt brombær på toppen.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

torsdag den 9. juli 2015

Amerikanske fluffy brunchpandekager.

Foto: Sara B. Hansen.
Disse lækre pandekager var på morgenbordet da vi fejrede min yngste søns fødselsdag i går, jeg har lavet opskriften en par gange nu og synes de er rigtig gode og fluffy, Det er nok den bedste opskrift jeg har på den salgs. De skal være tykke og luftige og dejen er ret tyk- men  flyder noget ud når man bager dem, så på en stor pande er der ca. plads til 3 af gangen.
De smager skønt med frisk frugt, honning eller sirup til.

Opskrift ca. 20 stk.

300 g. hvedemel
3 spsk. sukker
1 knivspids salt
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
2 æg
4 dl. kærnemælk
½ dl. fløde ( eller mælk)
80 g. smeltet smør
lidt fintrevet citronskal (ubehandlet naturligvis)
Korn fra ½-1 stang vanilje 
smør til stegning

Bland alle de tørrede ingredienser sammen i en skål og bland resten af ingredienserne i en anden skål. Vend derefter de hele sammen og piske dejen igennem Lad hvile ca 15 min.
Sæt en pande på komfuret og kom lidt smør på og steg så ca. 3 tykke  pandekager af gangen,Vend når de begynder at blive gyldne og faste. Pandekagerne skal være gennembagte, men smager bedst, når de ikke er for mørke. Hold dem lune under folie indtil servering.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.




Lækker salat med kikærter og langtidsbagte tomater.

Foto: Sara B. Hansen.


Da vi havde gæster i går lavede jeg bl.a. denne skønne salat med kikærter, oliven, feta. langtidsbagte tomater og andet godt og mums den var bare så god! De bagte tomater smager rigtig godt sammen med feta og de øvrige ingredienser.
Jeg tog udgangspunkt i en lækker opskrift bog med salater fra "The food Club". Prøv den endelig hvis du kan lide den slags. Jeg brugte kikærter fra dåser og det fungerer altså helt fint- men man kan selvfølgeelig vælge at iblødlægge og koge dem selv. I givet fald skal man bruge 2 dl. tørrede kikærter til 4 personer. Jeg var oppe på en femdobbelt portion da vi var 23 mennesker  men opskriften her er til ca. 4 personer :-)

Ingredienser :

2 dåser kikærter,drænet og skyllet ( eller 2 dl. tørrede iblødsatte og kogte)
250 g. cherrytomater
1 spsk. citronolivenolie
1 stort bundt persiller
1 rødløg, fine tern
100 - 150  g. feta
15 sorte oliven fx. kalamata
1 spsk. citronsaft
2 spsk. citronolivenolie
1 spsk. hvid balsamico eddike
Salt og peber

Skyl cherrytomaterne og tør dem. kom i et lille ildfast fad sammen med 1 spsk. citronolivenolie. Bag dem 1 time i ovnen ved 150 grader, lad dem køle helt af,
Vend kikærterne med rødløg i tern, kruspersille, smuldret feta, citronolivenolie og balsamico samt salt og peber. Vend forsigtigt de afkølede tomater deri sammen med den væde de har afgivet.

Find mig også på FACEBOOK.

mandag den 6. juli 2015

Koldhævede rugboller med tranebær.

Foto: Sara B. Hansen.
Disse boller er rigtig skønne og grove på den gode måde - de soltørrede tranebær gør dem ekstra lækre. Man kan evt. erstatte tranebær med valnødder eller lave en blanding af de to, det er også lækkert! De er fine både til morgenmad eller til mellemmåltid/eftermiddagskaffen.
Jeg bruger surdej kombineret med lidt gær- men du kan vælge at lave kun med gær hvis du ikke j´har en surdej og ellers kan du nemt lave dig en surdej se denne OPSKRIFT.

Ingredienser ca. 15 stk.:

20 g. gær
2 dl. surdej
6 dl. koldt vand
2½ tsk. groft salt
2 tsk. honning
4 dl. rugmel
5 dl. hvedemel
50 g. tørrede tranebær

Rør gær og surdej sammen med lidt af vandet og tilsæt derefter resten af vandet samt salt og honning. Rør rugemel og tranebær i og derefter hvedemelet lidt af gangen til en rimelig tyk dej der dog stadig er til at røre i. Lad hæve koldt natten over. Næste morgen formes boller med en ske og sættes på plader med bagepapir. Pensles med vand.
Bages i en 200 grader varm (varmluft) ovn i ca. 17 min. Lad køle på rist.

Find mig også på FACEBOOK.

søndag den 5. juli 2015

Sommerpasta med krydrede kødboller, friskbælgede ærter og nye gulerødder.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne lækre pastaret er næsten så dansk som noget kan være selvom pasta nok mest forbindes med italien...der er da også lidt carbonara over den, i forhold til den cremede æggemasse i stedet for sauce, men ellers så er det friske danske ærter og lækre nye gulerødder og dansk kalvekød der præger retten. Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra maginet MAD.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 personer:

4 gulerødder
500 g pasta2 håndfulde friskbælgede ærter
Kødboller:
500 g hakket kalv og flæsksalt og friskkværnet peber1 fintrevet løg1 spsk. tørret oregano1 spsk. tørret basilikum1 fed knus hvidløg½- 1 tsk. Chilipulver1 spsk. smør til stegning2 spsk. olivenolie til stegning
Sauce:
1 æg2½ dl kogevand
Til servering:
Friske basilikumbladeFriskrevet parmesan
Rør kødet sammen med salt, peber og oregano, basilikum, chili. løg og hvidløg. Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet. 
Form farsen til små kødboller, og steg dem gyldne lidt af gangen i smør og olie på en pande. Tag panden af varmen, og dæk med alufolie, så kødbollerne holder sig varme.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Kog pastaen al denteefter anvisning på pakken. Lad gulerødder og ærter koge med i de sidste 2 minutter. Tag 2½ dl af kogevandet fra, og gem det.
Pisk ægget sammen i en skål. Pisk kogevandet i lidt ad gangen.Hæld vandet fra pastaen v.h.a. et dørslag, og hæld pasta, gulerødder og ærter tilbage i gryden. Hæld æggeblandingen over pastaen og grøntsagerne, og bland. Tilsæt kødbollerne, og vend det hele godt sammen.Ved serveringen Pyntes med friske basilikumblade, og drysses med friskrevet parmesan.
Tip: I stedet for basilikum kan du bruge bredbladet persille.
Foto: Sara B. Hansen.
Find mig også på FACEBOOK.

torsdag den 2. juli 2015

Stawberry fool.

Foto: Sara B. Hansen.
Strawberry fool er en virkelig lækker sommerklassiker som bare smager helt fantastisk og med garanti vil få dig til at sige uhmmmmm!!
Jeg har brugt en blanding af mascarpone og skyr samt flødeskum. Det fungerer rigtig godt og giver en knap så fuldfed smag :-)
Brug nogle af sommerens lækre danske jordbær hvad enten du finder dem i haven, ved vejboden eller i butikken. Sæsonen er så kort og det er bare om at få nydt det.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 6 personer i portionsglas:

1 dåse mascarpone 250 g.
1/4 l. piskefløde
2 dl. skyr
1 tsk. vaniljekorn
2 spsk. sukker
1 pose frosne jordbær ca. 200 g.
1 dl. vand
1 stang vanilje 
3-4 spsk. sukker
2 tsk. kartoffelmel, udrørt i lidt vand
250 g. friske modne jordbær, skåret i kvarte

Foto: Sara B. Hansen.

Start med at lave en lækker siet jordbærgrød. Kog de frosne bær med vand, vaniljekorn og stang. passer det gennem en sigte og kog det op igen, jævn med lidt kartoffelmel. Lad køle.
Bland mascarpone med sukker og vanilje og rør derefter med skyr. Pisk fløden og vend sammen med ostecremen med lette bevægelser. Sæt på køl.
Bland mascarponecreme og afkølet jordbærgrød, men kun lige kanske let så der dannes striber. Kom på en stor plastikpose eller sprøjtepose og klip en stor åbning. Fordel i glas/skåle og kom de friske jordbær på toppen.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.