Foto: Sara B. Hansen. |
Den smager skønt, let og lækker- mums!
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser en lille form på ca. 15 cm. i diameter.
- 3 æg
- 120 g. hvid chokolade
- 120 g. flødeost
- Olie til at smøre med
Eventuelt:
- Kagemousse med bourbon vanilje fra Dr. Oetker
- Hindbær
Ovnen forvarmes til 170 grader. Slå æggene ud og del dem i hvider i en skål og blommer i en anden. Stil hviderne i køleskabet til du skal bruge dem. Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den i en skål over vandbad.
Tilføj flødeosten til den smeltede chokolade og rør dem sammen, mens gryden stadig er i vandbadet. Tag gryden af og tilføj blommerne.
Herefter skal du piske æggehviderne sammen til en tyk masse, og rør forsigtigt en tredjedel af de piskede æggehvider i chokoladen. Tilføj herefter resten af æggehviderne af to omgange, hvor du forsigtigt rører det sammen.
Smør nu lidt olie på noget bagepapir, og fyld en rund kageform med bagepapiret (se, hvordan i videoen), og hæld kagemassen ned i formen. Bank den forsigtigt ned i bordet et par gange, så alle luftbobler er væk.
Kagen bages ved tre temperaturer - først et kvarter ved 170 grader, derefter 160 grader i et kvarter, og til sidst slukkes ovnen og kagen bages færdig på eftervarmen, et kvarter mere. Tag den ud, og lad den køle ned inden den evt. pyntes og serveres.
Du kan se videogennemgangen her nedenfor:
Det færdig resultat nemt og lækkert, mon ikke du også får lyst til at prøve- men vent med at spise den til den er afkølet!
Foto: Sara B. Hansen. |
Husk at du også finder mig på FACEBOOK