tirsdag den 23. juni 2015

Kyllingetærte med svampefyld LCHF

Foto: Sara B. Hansen.
Denne lækre tærte har jeg haft lyst til at prøve fra jeg så den i Jane Faerbers LCHF -året rundt - en rigtig skøn bog. Jeg spiser ikke som sådan LCHF men kan rigtig godt lide mange af retterne og også at spise mere kulhydratfattigt. Tærten her er lavt med en bund af kyllingfars og det fungerer faktisk rigtig godt. Kan varmt anbefale den. Jeg erstattede piskefløde med kaffefløde 7% ( men det kan man jo gøre som man vil) desuden tilsatte jeg lidt chiliflager samt soltørret tomat til fyldet. Skriver opskriften her som jeg lavede den:-)

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser tærtebund:

500 g. kyllingebryst filet
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 stort æg
2 dijonsennep
1  håndfuld krydderurter, basilikum, persille
1½ tsk. chiliflager
Salt og peber

Svampefyld:
500 g. champignon eller bl. svampe
2 fed hvidløg
1 lille håndfuld friskhakkede krydderurter
2 spsk. soltørret tomat, hakket
3 æg
1½ dl. fløde
100 g. revet cheddar
salt og peber
Smør til stegning

Tilbehør: Salat
Foto: Sara B. Hansen.

Skær kyllingbryst i stykker og kom sammen med løg, hvidløg og de øvrige ingredienser til tærtebunden i en Foodprocessor og kør det til en samlet fars. Smør tærtebunden og kom kyllingfarsen i sørg for at glat den godt op af kanten (se billed længere oppe). Forbag kyllingbunden 15 min ved 200 grader.

Rens svampene og skær dem i grove stykker. Smelt smør på panden og tilsæt finthakket hvidløg og dernæst svampe- steg dem gyldne og lad evt. væske steg ind, Bland med friskhakkede urter og soltørret tomat. Fordel i den forbagte bund. Kom revet cheddar henover og vend det lidt rundt med en ske. Bland fløde og æggemasse krydret med salt og peber og hæld over svampefyldet.

Sæt tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. til den bliver gylden og æggemassen er stivnet.

Server med en god salat til.

Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.


Sankt Hans menu - fyldte snobrød og bålæbler :-)

Foto: Sara B. Hansen.
Hvis vejret ellers vil være lidt nådigt i aften og tillade at der tændes bål  rundt om i det danske land, så kunne dette måske være en idé til aftensmaden?

Det er sjældent (at jeg som voksen) har fået snobrød, som jeg synes smagte rigtig godt - men disse er altså så lækre og serveret med lidt grønt m.m. kan det faktisk godt være et aftensmåltid. Især hvis du går "All in" på bålmiddagen og afrunder med de skønne bålæbler, som smager virkelig, virkelig godt :-) Rigtig god Sankt Hans aften til jer derude.


Foto: Sara B. Hansen.


4 personer:

Dej:
35 g. smør
3 dl. minimælk
1 dl. koldt vand
25 g. gær
2 tsk. sukker
en lille tsk. salt
400 hvedemel
100 g. Rugmel

Desuden:

4 skiver god skinke.
8 ostestænger, skåret af cheddar, emmentaler eller bare alm. skæreost.
4 snobrødsstænger



Foto: Sara B. Hansen.


Smelt smøret i halvdelen af mælken enten i en gryde eller i mikroovn. Bland med resten af mælken  samt vandet så det er lunkent. Rør gæren ud deri. Tilsæt sukker og salt og begge typer mel til dejen er fast nok til at ælte. Lad den hæve en time. Del i 4 klumper og tril dem til lange pølser. Kom skinke rundet om pinden(smør den evt. lidt med olie for at være sikker på at det slipper let) herefter vikles dejen rundt om pind med skinke og klemmes lidt sammen. Bag snobrødene over gode gløder i passende afstand- vend dem hyppigt og vær tålmodig. Tag brødet af pinden og kom ostestænger i, varmen får dem til at smelte.Server med masser af grønt. Ketchup m.m.


Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 1 person:

1 stort æble pr person
1 spsk. appelsinsaft/ juice
3 valnødder pr æble
1 tsk. honning pr æble
ca. 3 spsk. kanelsukker pr æble
1 spsk. smeltet smør pr æble
1 spsk. havregryn pr. æble
1 kugle god vaniljeis pr æble



Foto: Sara B. Hansen.


Tip: Du kan også bruge mandler eller rosiner i dine æbler.


Skræl æblerne og grav kernehuset ud fx. med en melonkuglejern (det er godt da det er skarpt ellers en ske eller kernehusudstikker) vend æblerne med lidt appelsinsaft. 
Hak valnødderne og bland dem ned havregryn. Smelt smørret. bland sukker og kanel til kanelsukker. Det smeltede smør pensles på æblerne, som herefter trilles i kanelsukker.
Fyld hullet med valnødder og havregryn og lidt rester af kanelsukker. Hæld lidt smeltet smør og honning ned i hullerne.Pak dem ind i grill folie eller dobbelt staniol så de lukkes i toppen. Når der kun er gløder tilbage i bålet, bages æblerne i ca. 10 min. Pakkes ud og får en kugle vaniljeis og spise så lune og gode!
Find mig også på FACEBOOK

mandag den 22. juni 2015

Solskinspasta med chorizo.

Foto: Sara B. Hansen
Denne lækre pastaopskrift i skønne solskinsfarver, er virkelig nem og meget lækker  - i særdeleshed hvis man kan lide sprødstegt chorizo og bacon :-) 
Gå ikke på kompromis med tomaterne- du skal bruge et halv kilo lækre modne, gerne danske, cherry tomater ( det smager bare så meget bedre end dåsetomater).


Foto: Sara B. Hansen


Ingredienser 4 personer.

200 g. chorizo pølse skåret i grove tern
200 g. bacon i grove tern
1 rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
500 g. friske modne cherrytomater, halveret
2 peberfrugter rød og gul, i tern
4 forårsløg, grofthakket
1 tsk. sukker
1 dl. vand
2 tsk. tomatkoncentrat.
Salt og peber
Evt. 1 tsk. chiliflager for lidt ekstra bid i retten ;-)
1 dl. hakket persille
Evt. 100 gram smuldret feta på toppen eller parmesanost.

Desuden: 500 g. valgfri pasta.

Steg chorizo og bacon gyldenbrune i en stor gryde. Tag dem op med en hulske og lad dryppe af på fedtsugende papir. Steg rødløg og hvidløg i fedtet fra pølser og bacon i ca. 4-5 min til de er klare. Tilsæt peberfrugter, forårsløg, tomater og sukker samt vand og tomatkoncentrat og evt. chiliflager.  Lad simre og reducere så saucen tykner i ca. 15 min. hæld mere væske ved om nødvendigt.
Kog 500 gram valgfri pasta (jeg brugte tagliatelle) al dente i saltet vand. Kom bacon og chorizo i retten igen og varm igennem et øjeblik, smag til med salt og peber vend med pastaen og persille og server med  feta eller parmesandrys.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen

søndag den 21. juni 2015

Chokoladekagen - som alle elsker!

Foto: Sara B. Hansen.
Denne kage er en klassiker herhjemme, den er helt utrolig nem at lave men smager altid fuldstændig perfekt - med en konsistens der er let og luftig uden at være kedelig tør og med en fyldig chokoladesmag. Folk skal altid have opskriften bagefter når de har smagt den :-)
Den har reddet os mange gange herhjemme i de der "Ups, jeg skal da forresten have kage med i morgen!" situationer :-) 
Den kan varieres på mange måde med hakkede nødder, chokolade, revet 
appelsinskal, kaffe m.m.  


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser til en alm. springform på ca 27 cm:
225 g. sukker
100 g. smør
3/4 tsk. fint salt
125 g. mel
2 tsk. bagepulver.

1 tsk. vaniljekorn
50 g. Kakao (usødet)
3 æg
2 dl. Kogende vand alternativt stærk kaffe

Foto: Sara B. Hansen.
evt. revet øko appelsinskal og lidt saft

Flormelis til at drysse over inden servering.


Pisk æg og sukker tykt og skummende. Smelt margarinen. Bland alle de tørre ingredienser og sigt dem ned i melet. vend det hele sammen med lette bevægelser med en dejskraber, rør smeltet margarine i og til sidst tilsættes det kogende vand. Dejen er nu meget tynd (don´t worry) hæld den i en smurt springform eller beklæd den med bagepapir og vær forvisset om at den er helt perfekt når den kommer ud :-). Bag kagen ca. 40 min ved 190 grader. Inden servering drysses et fint lag flormelis over med en lille sigte.



Foto: Sara B. Hansen.

Husk at du også finder mig på FACEBOOK.

onsdag den 17. juni 2015

Melanzane parmigianna - vegetarisk aubergine lasagne.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne ret er simpelthen en af mine favoritter og har været det siden jeg første gang smagte det for mindst 15 år siden. Retten stammer fra italien...vist nok helt præsis Sicilien. Hvis du ikke har smagt det, så gør dig selv den tjeneste, at prøve for den er virkelig god!
Der er nok til 6 personer eller til to dage, hvilket er herligt, for som med al slags lasagne smager det jo næsten endnu bedre dagen efter ;-)


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 1 stort fad.

2 spsk. olivenolie + mere til at pensle auberginer med
2 fed hvidløg
1 løg, finthakket
1 spsk. salvie
1 spsk. timian
4 dåser flåede tomater
3 spsk. balsamico eddike
1 spsk. brun farin
4 store auberginer, skåret i skiver på langs
groft salt
70 g. frisk revet parmesan
50. g rasp
50 g. pinkjekerner
2 kugler frisk mozzarella revet i mindre stykker
Salt, peber
1 potte frisk basilikum


Foto: Sara B. Hansen.


Skære auberginerne i tynde skiver på langs, ca. 1-1½ cm tykke. Drys med salt og lad dem trække en halv time.

Hak løg og hvidløg og steg dem i olivenolie sammen med krydderier til de er klare. Hæld tomaterne ved samt balsamico og sukker og lad saucen simre i ca. 30 min. til den bliver lidt tyk og lækker. Smag til med salt og peber- men ikke for meget salt, da der også er salt i osten og måske lidt endnu fra aubergineskiverne (selv om de bliver skyllet). 

Skyl salten af og dup skiverne tørre med et rent viskestykke. Herefter pensles de med olie og lægges på bageplader med bagepapir og bages ca. 10-12 min i ovnen ved 200 grader til der er bløde og lidt gyldne.

Riv parmesanosten og bland med rasp samt pinjekerner og sæt til side.  Smør et stort ildfast fad med lidt høje sider. Kom et lag tomatsauce i bunden og herefter aubergineskiver, mozzarella samt basilikumblade, så tomatsauce igen aubergine, ost og så fremdeles. Til sidst sluttes af med et lag tomatsauce. dernæst toppes med parmesanost og raps blandingen samt pinjekerner. Sæt i ovnen ved 200 grader ca. midt i ovnen og bag i 30-40 min til saucen bobler og blandingen ovenpå er gylden og sprød. Server med en blandet salat til og drysset med frisk basilikum.

Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.

Foto: Sara B. Hansen.

mandag den 15. juni 2015

Bønneelskerens salat.

Foto. Sara B. Hansen.
En lækker salat for bønneelskeren :-) smager virkelig skønt med masser af friskhakket mynte i, som min have heldigvis gavmildt forkæler mig med. Jeg bruger bonduelles bønnemix som er lækre og lige klar til brug. Friske grønne bønner er klart at fortrække men frosne kan da også gå an i en snæver vending :-) Vi fik med en god grillet hakkebøf, humus samt lidt nye kartofler.

Ingredienser 4 personer:

1 dåse blandende bønner (Bonduelle)
1 rødløg, finthakket
1 rød og 1 grøn chili, u. kerner, hakket.
2-3 gulerødder fine, tern
300 g. grønne friske bønner, halveret og kogt.
4 spsk. friskhakket mynte
2 spsk. finthakket persille

Dressing:
1 lille fed hvidløg knust
3 spsk. citronolivenolie
1½ spsk. citronsaft
Salt og peber
1 tsk. honning el. sukker

Bland alle ingredienser til salaten. De grønne bønner skal koges ca. 5-6 min i saltet vand, dræn vandet fra og vend de stadig lune bønner med de øvrige ingredienser samt den sammenpiskede dressing. Lad gerne salaten trække i mindst 30 min.

Find mig også på FACEBOOK

Foto. Sara B. Hansen.

Salat med sommerhvidkål, artiskokker, soltørret tomat og ristede pinjekerner.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne dejlige salat er rigtig skøn som tilbehør til aftensmaden - der er lidt italiensk tema over den med de ristede pinjekerner, soltørret tomat og artiskokker. Jeg brugte artiskokhjerter i lage på dåse, de er nemme at have på lager og rigtig gode i salater, pastaretter eller til tapenade :-)

Ingredienser:
1 lille sommer hvidkål
1 bundt dild
3 spsk. hakkede soltørret tomat
1 dåse artiskokhjerter, skåret i kvarte
1 pose pinjekerner, ristet på tør pande

Dressing:
3 spsk. citronolivenolie
1 spsk. hvid balsamico eddike
1 tsk. honning
Salt/peber

Snit kålen så fint som muligt evt. på mandolinjern. Vend med hakket dild, soltørret tomat og artiskokhjerter. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.

Husk at du også finder Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

lørdag den 13. juni 2015

Banankage de Luxe - med dadler, chokolade og valnødder.

Foto: Sara B. Hansen.
Pludselig slog høj sommer og solskin over i regn og gråvejr herhjemme i dag - men hvad kunne være mere hyggeligt end at tænde levende lys,duften af friskbrygget kaffe og så denne skønne banankage som bare er så vidunderlig saftig og luftig -mums !

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser en lille bradepande:

4 æg
200 g. rørsukker
250 g. hvedemel
2 ytsk. bagepulver
1 dl. fløde 13%
150 g. smør
2 bananer
100 g. hakkede dadler
50 g. grofthakket mørk chokolade
50 g. hakkede valnødder

Foto: Sara B. Hansen.

Pisk æg og sukker lyst og skummende. Blad mel og bagepulver og rør det i æggemassen skiftevis med fløden. Smelt smørret, Lad det køle lidt og bland det i dejen. Mos bananerne og hak dadlerne og rør det i dejen. Kom dejen i en bradepande foret med bagepapir.
Drys de hakkede valnødder og chokolade henover toppen. Kagen bages i ca. 35 min ved 180 grader. Mærk efter med en lille kødnål og tjek at den er fast og der ikke hænger fugtig dej ved.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

onsdag den 10. juni 2015

Vegetarisk Curry med nye kartofler og ærter.

Foto: Sara B. Hansen.
Dette er en rigtig lækker vegetarisk sommeret, hvor de dejlige nye danske kartofler og ærter er kommet langt væk fra den danske muld og vanlige selskab og i stedet er kommet ud at svinge, med en masse lækre indiske krydderier i en dejlig cremet sauce. 

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 personer:

1 kilo nye kartofler, skrabet 
2 løg, skåret i halve skiver
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. olivenolie
2 røde chilifrugter, uden kerner i tynde skiver
4 cm. Ingefær, skrællet og finthakket
2 tsk. hele kommen
1½ tsk. madras karry
1 tsk. gurkemeje
Salt og peber
Saften fra en lime
5 dl. yoghurt naturel
1 lille håndfuld koriander, hakket
3 dl. grøntsagsbouillon
300 g. friskbælgede ærter (alternativt fra frost)
Evt. 1 spsk. maizena, rørt ud i lidt vand.
Evt. friske grønne bønner kogt 6 min. i saltet vand.

Til servering:
Lime både
Friskhakket koriander
Naanbrød
Mango chutney

Foto: Sara B. Hansen.

Start med at svitse løg og hvidløg bløde i olie i en god sauterpande, de skal ikke tage farve men blot stå og småsyde i 10-15 min. Herefter tilsættes finthakket ingefær, chili og alle krydderier (minus salt som først skal tilsættes til sidst) og svitses med i et par minutter. Tilsæt nu limesaft, kartofler, yoghurt, frisk koriander og bouillon. Læg låg på og lad småsimre ca. 40 min. ved lav varme til kartoflerne er møre, tilsæt ærterne og lad simre med i 5 min. 
Du kan evt. jævne saucen lidt, både fordi den har en tendens til at skille lidt (syre fra lime og base fra yoghurt) det homogeniseres igen hvis den jævnes lidt- men også fordi den ellers kan være en smule tynd i det til min smag.
Kog evt. bønner og  server med det ønskede tilbehør fx. bønner, mango chutney, naan eller lignende brød. 

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

tirsdag den 9. juni 2015

Bananvaflen til den lille lækkersult :-)

Foto: Sara B. Hasen.
Du kender sikkert godt den der lille eftermiddags lækkersult der kan komme snigende efter skole eller arbejde ikke? 
Du har lyst til noget sødt og lækkert - Men helt ærligt det er jo ikke sundt!
Fortvivl ikke, på få minutter kan du have denne lette, luftige og lækre vaffel som er uden sukker og fedt.Det eneste du skal bruge er 4 ingredienser der står i opskriften her. U are gona love it!

Foto: Sara B. Hasen.


Ingredienser 2 alm. størrelse vafler:

1 banan
1 æg
1 spsk. grahamsmel
et nip salt
Evt. 1 knivspids vaniljekorn

½ tsk. kokosolie til vaffeljernet

Foto: Sara B. Hasen.


Mos bananen og bland med æg, salt og grahamsmel, Varm vaffeljernet op. kom kokosolie på, fordel med pensel. Steg vaflen..... Vupi så er du klar!

Spis den med friske blåbær, skiver af jordbær, kiwi eller andet frugt. 

Her har jeg toppet med lidt rabarberkompot, lavet af et bundt rabarber skåret i skiver på 1½ cm, vendt med 1 dl. sukrin gold, lidt vaniljekorn og bagt i ovnen i ca. 20 min.ved 170 grader.

Husk at du også finder mig på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hasen.


mandag den 8. juni 2015

Kylling Cacciatore med spidskål.

Foto: Sara B. Hansen.

En rigtig dejlig og nem ret med kylling i en laber tomatsauce med parmaskinke og champignon. Jeg serverede den med helt fint snittet rå spidskål vendt med citronolivenolie, det synes jeg er rigtig lækkert - dog havde jeg kogt lidt ris til dem der foretrækker det i familien ;-)


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 personer:

4 kyllingbryst fileter
2 spsk. olivenolie
1 pakke parmaskinke ca. 60 g.
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
250 g. markchampignon renset og skåret i kvarte
4 stængler hakket rosmarin
1 håndfuld bredbladet persille
1½ dl. hvidvin
4 dl. tomat passato
1-2 tsk. honning
salt og peber
Smør/olie til stegning.

Tilbehør:
1 spidskål skåret helt fint på mandolinjern og vendt med 1 spsk. citronolivenolie og eller ris.

Til garnering: Hakket persille.

Fjern fedtkanten fra parmaskinken og skær den i skiver. Steg dem sprøde i olivenolie på en god sauter pande (med låg til).Tag den sprøde skinke af panden og læg på køkkenrulle.Sæt til side.
Svits finthakket løg, hvidløg og hakket rosmarin i det fedt der er tilbage på panden. Efter ca. 4 min. hældes hvidvin over lad retten snurre i ca. 5 min. Tilsæt tomat, honning og salt og peber samt hakket persille, parmaskinke og champignon. Lad simre 10. min. Hæld saucen over i en anden beholder og tør panden af. Steg kyllingbryst fileterne krydret med salt og peber gyldent i en blanding af smør og olivenolie. Ca. 4 min på hver side. Hæld tomatsaucen over og lad retten småsimre under låg i 15 min. Inden servering garneres med persille.

Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.

søndag den 7. juni 2015

Appelsin- og passionsfrugt mousse.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne friske og lækre eksotiske mousse, med smag af passionsfrugt og appelsin, er en rigtig lækker og festlig dessert og ikke særlig svær at lave.
Blot skal man have tid til at den kan sætte sig og stå på køl i mindst 4 timer. 

Foto: Sara B. Hansen.

Opskrift 10 personer:

3 blade husblas
10 passionsfrugter
3 dl. piskefløde
Saften fra to øko. appelsiner + skal fra 1.
5 æg, pasteuriserende.
2 æggeblommer, pasteuriserende.
1½ dl. rørsukker

Pynt: kerner fra 2 passionsfrugter + chokoladesnirkler
af mørk chokolade, drysset med kakaonibs.
Foto: Sara B. Hansen.

Læg husblas i blød i koldt vand. Tag kernerne ud af passionsfrugterne og passer dem gennem en sigte ved at røre i dem med en ske og presse lidt, således at kernerne sis fra. Pres appelsinerne og bland saften med passionsfrugtjuicen tilsæt revet skal fra 1 appelsin. 
Pisk fløden til skum og sæt til side. Pisk æggeblommer, hele æg og sukker til en skummende og lys æggesnaps.Tilsæt applsin og passionsfrugtjuicen, mens du fortsat pisker.
Tag husblas med det vand der følger med op af vandet og smelt det ved svag varme i en kasserolle på komfuret. Bland den smeltede husblas med 1/4 af æggemassen. Vend dernæst med resten af æggemassen, ved til sidst med flødeskummet med en dejskraber og lette bevægelser, så luften ikke slås for meget ud. Hæld på glas og lad stå på køl i mindst 4 timer.
Smelt chokoladen og kom på en lille frysepose, klip hul i hjørnet. Lav små snirkler med chokoladen på et stykke bagepapir, drys med kakaonibs og sæt på køl så de kan stivne. Herefter løsnes de let fra papiret. Ved servering lægges to teskefulde passionsfrugtkerner på midten og der stikkes en chokoladesnirkel i.

Husk at du også finder mig på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.


Kold agurkesuppe med mynte og ørred.

Foto: Sara B. Hansen.
Her i weekenden havde vi gæster og da der var lovet varmt sommervejr om lørdagen, så tænkte jeg at en frisk kølig suppe måtte være det helt rette - vejret blev måske knapt så varmt- men suppen var alligevel rigtig god og lækker og tog sig ret så fint ud :-)

Foto: Sara B. Hansen.

Opskrift til 10 personer:

3 agurker
1½ fed hvidløg
2 skalotteløg
1 øko citron
3 spsk. hvid balsamico
1½ tsk. grov sennep
6 dl. græsk yoghurt 10 %
6 d. kold hønsebouillon
5 skiver lyst brød uden skorpe, Tern
1 bundt dild
3-4 stængler mynte
Salt og peber
10 flotte store skiver ørred (eller laks)

+ ekstra mynte og dild til at pynte med
Citronolivenolie.

Foto: Sara B. Hansen.

Hak løg og hvidløg fint i en foodprocessor. Flæk agurkerne og skrab kernerne ud. skær i grove stykker. Kom agurker, brød, balsamico, sennep,citronsaft, græsk yoghurt og bouillon derned og blend til en jævn masse. Tilsæt mynte og dild og blend igen. Smag til med salt og peber. Lad stå på køl mindst en time. Inden servering piskes den igennem igen. 
Ørredskiverne foldes til en rose. Jeg delte hver skive på langs i to strimler og rullede først den ene løst om sig selv og så den anden uden om. Ved servering anrettes suppen portionsvis med rosen i midten og dild og mynte uden om og der dryppes med lidt citronolivenolie.
Server med friskbagt brød til.

Husk at du også finder mig på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.


tirsdag den 2. juni 2015

Sommerens bedste kylling.


Foto: Sara B. Hansen.
Der er godt nok ikke meget sommer over vejret lige i dag - men alligevel kom der sommerkylling på bordet her til aften - regnvejr eller ej. Den blev serveret med friske grønne bønner, blomkål, nye kartofler- alt sammen dansk og lækkert og så havde jeg da også lige en rest hjemmelavet agurkesalat med dild, som også smager godt dertil.
Kyllingen skal marinere et døgn ( giv den virkelig den tid!) for den bliver bare så suverænt smagfuld og god. 
Opskriften har jeg oprindelig fået af en af mine læsere ,Mette, der var så sød at dele denne opskrift der er gået i arv i hendes familie og det kan jeg godt forstå, for den smager rigtig, rigtig dejligt. 


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 6 personer:

1 kylling 1800 g.

Marinade:
1 dl. olivenolie
1 dl. citronsaft
1 dl soya
1 tsk timian
1 tsk basilikum
1 tsk Merian eller Oregano
Salt og peber
Revet skal af 2 citroner (øko. naturligvis)



Foto: Sara B. Hansen.


Olie og krydderier piskes omhyggeligt sammen til en tyk marinade og hældes over kyllingstykkerne i et ildfast fad. Dæk med film. Vend dem evt. et par gange undervejs og lad dem ellers hygge sig på køl i et døgns tid ( perfekt hvis du skal have gæster).
Varm ovnen op til 250 grader og steg kyllingen i ca. 20 min. skru derefter ned på 160 grader og steg i yderligere 45 min. Dryppes undervejs jævnligt.
Server med det tilbehør du har lyst til- en god salat, nye kartofler.


Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.