onsdag den 29. april 2015

Vegetarisk bønnebøf serveret med sprøde kartofler og lækker salat med blåbær, rødløg og parmesanflager.

Foto: Sara B. Hansen.
Aftensmaden i dag var som altid om onsdagen vegetarisk. Jeg synes det er en god idé at gør en af ugens dage til vegetardag, da det (i hver fald herhjemme) betyder, at vi får fastholdt det.
Det er endda ofte børnene der minder om det! Vegetarmad er slet ikke kedeligt- ligesom med alt andet mad, handler det blot om gode råvarer og kærlighed til det at lave et godt måltid.
Bønnebøfferne her er lavet med udgangspunkt i en lækker opskrift som kommer fra Maria der har bloggen Vanløse Blues. Så lækker og inspirerende en blog at du bestemt bør kigge forbi.
Jeg lavede selvfølgelig lidt ændringer (sådan er det jo). I forventning om at det ville smage skønt lavede jeg dobbelt portion men brugte dog kun stadig en dåse majs og en squash og 3 æg- desuden tilsatte jeg 2 dl. havregryn. jeg kan godt lide at have til madpakker og fryseren når jeg alligevel er i gang;-) Salaten dertil smagte også virkelig skønt!
Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser bønne bøffer:
2 dåser røde kidney bønner
2 rødløg det ene hakket fint, det andet blenet med bønner
2 fed hvidløg, blendet
3 æg
2 spsk. Tamari el soja
1 tsk. røget parika
2½ tsk. sød parika
lidt salt og peber
2 dl. havregryn
6 spsk. loppefrøskaller
1 squash, revet groft
1 lille dåse majs

Kartofler:
1 kilo små nye kartofler, med skræl, halveret.
2 spsk. olivenolie
1 par gode kværn af "Holms  krudt fra lommen" (krydderikværn med bl. urter fra Irma)
Flagesalt

Salat:
1 bakke rucola, skyllet og slynget
1/4 iceberg, skyllet og strimlet
1 bakke flotte blåbær
4 spsk. parmesanflager
1 rødløg i tynde skiver

Dressing af :
1 citron
6 spsk. olivenolie
1½ tsk honning
 et par kværn af "Holm´s krudt fra lommen"


Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.
Bønnebøffer: Kom de drænede og skyllede bønner med 1½ rødløg i både, hvidløg, tamari og 3 æg i en foodprosessor og kør det til en lind masse.
 Bland derefter med groftrevet squash, ½ hakket rødløg, sprøde majskerner, loppefrøskaller, havregryn og krydderier. Lad trække i gerne 30 min.
Form til bøffer i en god størrelse og tykkelse. Placer dem på bagepapir på en plade og bag ca. 30 min ved 200 grader( varmluft). Sammen med kartoflerne.

Kartoflerne vendes med olie og krydderier og kommes på en plade med bagepapir og sættes i ovnen. ca. 40 min

Bland rucola og iceberg og kom det i bunde af et fad. Kom blåbær, rødløg og parmesanflager over. Ryst dressingen sammen og hæld over lige inden servering.

Server evt. med lidt Chiliaioli til at dyppe kartoflerne i.

Husk at dug også finder mig på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.

tirsdag den 28. april 2015

Lækre mini lagkager med citroncreme, lakridssstrejf og hindbær.

 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 
I søndags var jeg til et virkelig hyggeligt blogarrangement med Karen Volf hvor kogebogsforfatter, madskribent og foodstylist Cecilie Svensson kom med et inspirerende oplæg. Jeg kom efterfølgende i i gruppe med to søde og dygtige piger Anna som har bloggen Anna-mad og Sabrina der har bloggen With love and Sugar .
Vi skulle lege og improvisere og det blev til tre forskellige desserter/ kager. Jeg håber meget at de måske skriver opskriften på "cheesecake uden ost på deres blog (for jeg var kun lidt med på sidelinjen der :-)) den var med citron og mynte marinerede jordbær og bare så lækker!! 
Vi lavede også disse søde og sommerlige minilagkager som varmt kan anbefales.
Jeg prøver at angive opskriften så præcist som muligt- men da vi jo improviserede og skulle nå det på tid, blev alt ikke målt af i præcise mål. Jeg er dog sikker på at du vil kunne fremtrylle meget fine kager og selv smage til og vurdere! De fantastiske billeder blev taget af en professionel fotograf ( så fedt at have hende med!)  Stine fra Skovdal.dk. 



 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 


 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 

Ingredienser til 14 minilagkager.

Citroncreme:
2½ dl. fløde pisket til skum
2 dl. skyr
3-4 spsk. lemoncurd
revet skal af ½ øko citron
1 tsk. rålakridspulver
175 g. hakkede valnødder

I lagene:
4 pakker lagkagebunde, udstukket til 42 små bunde
2 dl. knuste makroner
1 glas god øko hindbærmarmelade

Pynt:
14 hele friske hindbær
1½ dl. friske moste hindbær
2 dl piskefløde
14 mynteblade
Hakkede pistacienødder


 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 

Start med at stikke lagkagebundene ud til ialt 42 små fine bunde, så du kan lave j´hver kage i tre lag.


 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 
 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 

Pisk de 2½ dl. føde til citroncremen rimelig stiv, vend med lemoncurd samt skyr og smag til med citronskal, rålakrids og tilsæt de hakkede valnødder. Smør lidt hindbærmarmelade på den ene bund, herpå kommes citroncreme og knuse makroner, så en bund mere og samme fremgang med hindbærmarmelade , citroncreme og makron. Den sidste bund lægges på toppen. Lav alle kagerne på denne vis.
 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 

Pisk føde til pynt, mos hindbær og kom dem i flødeskummet, vend et par gange rundt- men ikke så det blandes helt.
Kom i en sprøjtepose med mellemstor stjernetylle og sprøjt udefra og ind mod midten i en cirkelbevægelse. Drys med hakket pistacie og sæt et mynteblad sammen med et flit friskt hindbær på toppen. Mums- så sommerligt og fint og perfekte til en god kop kaffe eller the,
 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 
Ovenfor ses en masse dejlige og engagerede bloggere i gang med at eksperimentere!

Husk at du også finder mig på FACEBOOK


 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen




 
 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 
Ja, der må vist gerne frådses lidt med billederne, når de er så lækre som de her :)

 Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen 
Der planlægges og vendes idéer :-)

lørdag den 25. april 2015

Gulerodsmuffins uden gluten med mascarponetopping.

Foto: Sara B. Hansen.
Disse lækre gulerodsmuffins er sødet med banan, dadelpuré og kokossukker og bagt med mandelmel. de smager virkelig skønt. Inspirationen kommer fra Jane Faebers bog  LCHF året rundt- men jeg har justeret opskriften ved bl.a. at bruge dadelpuré m.m

Foto: Sara B. Hansen
Ingredienser ca. 14 stk:
6 æg
1½ moden banan
4 spsk. kokossukker
1 dl piskefløde
100 g. smeltet smør
1 dl. mandelmel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. kanel
1 tsk. Ingefær
1 tsk. nelliker
1 tsk. kardemomme
2 store revne gulerødder
skal af en øko. appelsin
100 g. dadler, skåret i stykker
Saften fra to appelsiner

Mascarponetopping
150 g. Mascarpone
50. g Blødt smør
2- 3  spsk. Sukrin melis (eller flormelis).
½ tsk. vaniljekorn
1 spsk. appelsinsaft
revet skal fra en lille øko. appelsin

Pynt: Mandelsplitter og appelsinstykker.

Foto: Sara B. Hansen.
Start med at skære dadlerne i lidt mindre stykker kom i en lille gryde og hæld appelsinsaften over. Lad dem småsimre til appelsinsaften er meget reduceret og dadlerne er bløde. Purér dem med en stavblender og sæt til side.
Blend æg, banan og kokossukker sammen. Hæld i en skål og tilsæt fløde og det smeltede smør samt de øvrige ingredienser. Lad dejen hvile lidt mens du klargør formene til at komme muffindejen i (jeg sprøjter lidt fedtstof i papformene for at de slipper lettere).
Opvarm ovnen til 175 grader.
Jeg synes det er lettest af fylde formene ved at komme dejen i et stort engangsplastik kræmmerhuspose og så sprøjte dejen ned i formen, så undgår man at det grisser kanterne på formen til.
Bag dem i 25-30 min ved 175 grader.

Mascarponetopping:

Pisk glasuren sammen i en skål og smør det ovenpå, pynt evt. med stykker af appelsin (øko) og mandelsplitter.

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

torsdag den 23. april 2015

Nem vegetarisk nudelret.

Foto: Sara B. Hansen.
I går fik vi en dejlig nem ret med nudler, Soy4you og æg. Onsdag er jo kødfri dag hjemme hos os og det er faktisk ikke særlig svært at finde alternativer til kød. Mine børn er ret glade for soy4you, der ligner hakket kød men er lavet af soya. Det er godt til fx. tortilla og tacofyld, nudelretter, pizza topping, pastakødsauce og meget mere....Jeg bruger altid fuldkornsnudler af hensyn til sundheden bruger jeg 50% nudler og 50% spidskål eller hvidkål. Børnene opdager ingen gang at der er kål i.


Foto: Sara B. Hansen.



Ingredienser 4-5 personer

1 pakke fuldkornsnudler
2 spk. sesamolie
1 spidskål, fintstrimlet
1 pakke 450 g. øko. wokgrønt (frost)
1½ dl. sojasauce Kikkoman (glutenfri)
1 dl. Wok sauce (kikkoman)
1 fed hvidløg, hakket fint
1 løg hakket fint
1 pose mørk soy4you (granulat)
2½ dl. grøntsagsbouillon
1 spsk god karry
2 æg
1½ spsk.vand
lidt salt og peber

Start med at komme soy4you i en skål og kom den kogende bouillon over. Lad det trække til vandet er absorberet og grynene kan flages op med en ske eller gaffel. Kog en pakke nudler efter anvisning på pakken, dræn vandet fra, skyl med koldt vand og vend med 1 spsk. sesamolie. Sæt til side.

Varm en wok op med ca. 1 spsk. olie og svits karry nogle sekunder, tilsæt løg og hvidløg lad svitse 2 min. tilsæt soy 4 you samt wokblandingen og lad svitse uderligere 5 min. Kom soya og woksauce ved og vend med nudlerne. Lad retten varme igennem.
Pisk imens æg og vand sammen med lidt salt og steg det som en omelet på en pande, Når den er fast skæres den i strimler eller tern.
Jeg bruger faktisk selv sådan en silikoneomeletform fra Lékué som man bare sætter i mikroovnen i 2,5 min. ( den bruger jeg og børnene også om morgenen) det gør det super nemt. Ægget vendes i retten og så er den klar til servering.

Husk at du også finder mig på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

tirsdag den 21. april 2015

Græsk farsbrød med soltørret tomat og feta serveret med dild tzatziki, bådkartofler og stangbønner.

Foto: Sara B. Hansen
Så er jeg tilbage med en lille opskrift :-) jeg ved jeg har været lidt stille, men jeg havde lige en søn og en bonusdatter der skulle konfirmeres i weekenden og sammen med mit arbejde, har det lige taget fokus lidt fra bloggen. 
Her til aften serverede jeg denne middag for familien og det smagte super. De lækre friske stangbønner fandt jeg i Lidl - de smager bare så godt, kogt så de har lidt bid. 

Foto: Sara B. Hansen


Opskrift til 4 personer:

Fars:
½ dl. rasp
1½ dl. mælk
1 stort løg, revet
1 fed hvidløg
500 g hakket lamme- eller oksekød
1 æg
1½ tsk salt og lidt friskkværnet peber
3 kviste frisk rosmarin, hakket
150 g. feta, smuldret fint
4 spk. hakket soltørret tomat
Evt. lidt revet økologisk citronskal



Tilbehør:
1 kilo kartofler, skåret i både og vendt med salt og olivenolie
500 g. letkogte stangbønner (6 min. i saltet vand). Skylles straks med koldt vand bagefter.

Dildszatziki:

2½ dl. græsk youghurt
1 spsk citronsaft
1 dl frisk hakket dild
1 fed hvidløg
Salt og peber
½ groft revet agurk

Foto: Sara B. Hansen

Sådan gør du:
Bland rasp og mælk, og lad blandingen trække i lidt. Riv løget og hvidløg. Kom alle ingredienser i raspblandingen, og ælt det hele godt sammen. Lad gerne farsen hvile lidt på køl. Smør et ildfast fad og form farsen til et farsbrød. Sæt i en 200 grader(varmluft) varm ovn i ca. 45 min. Undervejs dryppes med lidt af stegesaften.

Dildtzatziki:
Alle ingredienser til blandes og trækker lidt på køl indtil servering.

Kartofler (med skræl hvis den er pæn) skæres i både og vendes med salt og olie og bredes ud på en plade med bagepapir. Steges i ovnen sammen med farsbrødet.

Bønnerne skylles, snittes og koges ca. 6 min. i letsaltet vand. Overhældes med koldt vand.

Husk at du også kan finde mig på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen


søndag den 12. april 2015

Glutenfri Brownie.


Foto: Sara B. Hansen.
En skøn og let opskrift på Brownies som smager lækkert og har den rette konsistens. Jeg havde brug for en glutenfri opskrift og surfede derfor efter inspiration og faldt derfor over bloggen "Glad uden Gluten" som bestemt er et besøg værd :-) Jeg synes det var den nemmeste og bedste opskrift af den jeg lige så. Jeg har lavet mine egne småjusteringer og skriver opskriften som jeg lavede den.
Jeg er sikker på man sagtens kan smide lidt valnødder i denne opskrift, eller hvide chokoladedråber. Jeg synes altid det er godt med lidt frugt til en brownie og også gerne hindbærcoulis, måske endda lidt vaniljeis hvis man går helt amok :-)

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser ca. 20 stykker.


150 gram mørk chokolade, mindst 70 %
140 gram blødt smør
200 gram sukker
3 æg
1 deciliter fuldkornsrismel
½ tsk. kanel
1 tsk. Vaniljekorn

Smelt chokoladen enten i chokoladesmelter eller over vandbad.
Pisk æg og sukker  tykt og skummende og tilsæt til sidst den bløde smør og pisk med. Vend fuldkornsrismel med kanel og vanilje og vend det i dejen.
Vend til sidst den smeltede chokolade i dejen og hæld den i en lille bradepande med bagepapir i.
Sæt kagen i midten af en kold ovn og tænd ovnen på 175 grader(varmluft). Lad kagen bage i 30 minutter. Sluk herefter ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen i ovnen i 10 minutter, inden den tages ud. Løft kagen ved hjælp af bagepapiret og læg den på en rist og lad den køle helt af. 

Husk at du også finder mig på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.




lørdag den 4. april 2015

Chokoladebudding med hasselnøddeskum & jordbær.

Foto: Sara B. Hansen.
En super nem og lækker dessert, som hurtigt kan laves hvis du skal have gæster eller måske bare er blevet lækkersulten. Jeg kan ikke huske hvorfor, men vi kom til at snakke om budding den anden dag og siden har jeg haft lyst til at lave det :-)

Foto: Sara B. Hansen.


 Opskrift til 6 personer:

1 liter sødmælk
9 spsk. rørsukker
½ tsk. vaniljekorn
7 spsk. maizena
275 god mørk chokolade, hakket groft
2 tsk. nescafé ( kan udelades men jeg synes det giver et lækkert twist)

Nøddeskum:
2 dl. fløde
50 g, hasselnødder, finthakket
½ tsk. vaniljekorn

Desuden:
Ca. 10 store jordbær, skåret i skiver.

Bland rørsukker, maizena. nescafé og vaniljekorn sammen i en gryde, hæld mælken i lidt af gangen under piskning. Kog mælken op under konstant piskning indtil den tykner.
Tag gryden af blusset og tilsæt den hakkede chokolade mens der piskes kraftigt, Fordel i portionsglas. Lad stå på køl i mindst en time og gerne to inden den skal serveres. 
Pisk fløden , så den bliver til en let skum, vend med 2/3 del af de hakkede hasselnødder samt vanilje. Resten af nødderne drysses over. Pynt med skiver af jordbær.

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.


torsdag den 2. april 2015

Bønnesalat med grillede peberfrugter, mynte og hasselnødder.

Foto: Sara B. Hansen.
En lækker frisk salat som  for eksempel gør sig glimrende, som tilbehør til lammekøllen. Vi nød den sammen med sprøde bådkartofler. en mør og lækker lammekølle og sovs, til min mors fødselsdag i går. Det er bare hyggelig og smagfuld påskemad! Synes salaten får en super flot farvesammensætning. Jeg havde et glas med grillede, marinerede peberfrugter, som jeg skar i stykker. Men man kan selvfølgelig også grille dem selv :-)


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

500 g. friske bønner, nippede i enderne.
60 g. hasselnødder skåret i skiver
1 glas grillede og marinerede peberfrugter, strimler
3 spsk. friskhakket mynte
3 spsk. friskhakket persille
1 fed hvidløg, hakket fint
2 spsk. citronolivenolie
Saften af 1 øko. citron samt lidt af skrællen revet fint
1 knivspids cayennepeber
et godt drys flagesalt


Foto: Sara B. Hansen.

Kog bønnerne i saltet vand ca. 5-6 min. de skal stadig have lidt bid. Overhæld dem straks med koldt vand i et dørslag. Skær dem evt. i halve hvis de er meget lange.
Bland olie, peberfrugter, hvidløg, krydderier og urter sammen med citronsaften og hasselnødderne i en skål. Vend med de friskkogte bønner. lad gerne salaten mariner lidt på køl indtil servering. det gør den kun mere lækker.

Husk at du også finder mig på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.
Og som prikken over iét kan maden indtages i vores dejlige udestue- glæder mig sådan over at kunne opholde mig der i denne del af året :-) 

Foto: Sara B. Hansen.