lørdag den 14. november 2015

Nem æblestang med kanel og et strejf af citron.

Foto: Sara B. Hansen.
Lyst til lidt lækkert til kaffen? Så er denne nemme æblestang så let og god,  at du i løbet af kort tid kan nyde den sammen med lige dem du har lyst til.
Den er på en gang sprød og blød, sød med et strejf af let citrus og så er æble og kanel jo bare et match made in heaven  - som ebony & ivory, jordbær og fløde m.m. 



Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser:

1 rulle færdig frisk butterdej
3 røde æbler, skrællet og skåret i tern
4 spsk. kanelsukker ( ca. 1 spsk kanel og 3 sukker)
2 spsk. lemoncurd
Et sammenpisket æg
lidt perlesukker


Foto: Sara B. Hansen.

Rul butterdejen ud og placer den på en plade med bagepapir. I smøres lemoncurd ud så den fylder ca. 8-9 cm. Ovenpå kommes æbltern vendt med kanelsukker. På begge sider skæres nu strimler med en klejnespore eller klip dem med en saks. Fold strimlerne ind over i hver ende af stangen, så den lukkes og fold herefter resten af strimlerne på skift henover fyldet så stangen lukkes. Herefter pensles den med æg og drysses med perlesukker. Beges ved 200 grader i ca. 25-30 minutter til gylden og sprød.

Find mig også på FACEBOOK.



Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar