Foto: Sara B. Hansen. |
Det er let at lave retten her, så alle kan være med og ingredienserne fås i almindelige supermarkeder. Safran kan erstattes af Gurkemeje i en snæver vending. Det Marokkanske køkken er rigt på smagsindtryk og krydderier med indflydelse fra Afrika. Håber du får lyst til at prøve :-)
Foto: Sara B. Hansen. |
Opskrift 4 personer:
Marokkanske frikadeller:
150 g. runde grødris(ukogt)
500 g. Hakket oksekød eller lam
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. paprika
1 tsk. koriander
1 tsk. hvidløgspulver
1 æg
Salt og peber
Lidt olie til stegning
2 store løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
½ tsk. stødt safran
500 ml..vand
1½ spsk. konc. fl. kalvefond ( eller 1 bouillonterning)
1 dl. hakket bredbladet persille
Saften af ½ citron
Gulerodssalat med mandler:
10 store gulerødder revt groft
2 små agurker, skåret i tern
100 g. rosiner
1½ dl. mandelflager ristet på en tør pande.
saften fra ½ citron
½ tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. honning
½ dl. olivenolie
friskkværnet peber
Foto: Sara B. Hansen. |
Marokkanske fladbrød(khobz):
6 dl fuldkornsmel
1 tsk. sukker
1 tsk salt
½ pose tørgær
3 dl. lunken vand
½ tsk. paprika
1/4 dl. majsmel
2 spsk. olie
1 sammenpisket æg
2 spsk. sesamfrø
Foto: Sara B. Hansen. |
Bland 1½ dl mel med sukker, salt og gær og lunken vand. lad det stå til det begynder at skumme let. Sigt resten af melet over i en anden skål og tilsæt paprika og majsmel. Rør gærblandingen i dejen og ælt den fast og galt. Sæt til hævning med et vådt klæde over ca. 30 min. Del i cirka 16 klumper og rul hver af dem ud til en cirkel på cirka 10 cm i diameter. Kom dem på bageplader med bagepapir og lad dem hæve lidt. Pensles med sammenpisket æg og drysses med sesam og bages så i flere hold cirka 12 min.
Bland de revne gulerødder, agurk samt rosiner og rør dressingen sammen, Ven dressingen i salaten og drys de ristede mandelflager over. Server straks.
Rør kødet sammen med ris, æg og krydderier og form til ca. 25 kugler. Smelt smør og olie i en høj sauter pande med låg og steg dem gyldne. Tilsæt de finthakkede løg og hvidløg og hæld vand + fond/bouillon ved. Læg låget på og lad kødbollerne småsimre i ca. 40 min. Rør ind i mellem lidt i retten. Tilsæt persille og citronsaft og server.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar