søndag den 15. november 2015

Marokkanske frikadeller serveret med gulerodssalat m. mandler samt fladbrød med sesam (khobz).

Foto: Sara B. Hansen.
Denne lækre ret har jeg lavet mange gange, siden jeg som ung studerende købte en lille Marokkansk opskriftbog. Jeg har altid godt kunne lide at lave mad fra alle mulige lande og kender mange retter og madkultur i mange lande, som jeg ingen gang har været i. Jeg håber en dag at kunne tage på rejse til flere af disse steder og fornemme, opleve, smage og på alle måder sanse verdens mangfoldighed.
Det er let at lave retten her, så alle kan være med og ingredienserne fås i almindelige supermarkeder. Safran kan erstattes af Gurkemeje i en snæver vending. Det Marokkanske køkken er rigt på smagsindtryk og krydderier med indflydelse fra Afrika. Håber du får lyst til at prøve :-)


Foto: Sara B. Hansen.


Opskrift 4 personer:

Marokkanske frikadeller:
150 g. runde grødris(ukogt)
500 g. Hakket oksekød eller lam
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. paprika
1 tsk. koriander
1 tsk. hvidløgspulver
1 æg
Salt og peber
Lidt olie til stegning

2 store løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
½ tsk. stødt safran
500 ml..vand
1½ spsk. konc. fl. kalvefond ( eller 1 bouillonterning)
1 dl. hakket bredbladet persille
Saften af ½ citron

Gulerodssalat med mandler:
10 store gulerødder revt groft
2 små agurker, skåret i tern
100 g. rosiner
1½ dl. mandelflager ristet på en tør pande.

Dressing:
saften fra ½ citron
½ tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. honning
½ dl. olivenolie
friskkværnet peber


Foto: Sara B. Hansen.


Marokkanske fladbrød(khobz):
6 dl fuldkornsmel
1 tsk. sukker
1 tsk salt
½ pose tørgær
3 dl. lunken vand
½ tsk. paprika
1/4 dl. majsmel
2 spsk. olie

1 sammenpisket æg
2 spsk. sesamfrø


Foto: Sara B. Hansen.

Bland 1½ dl mel med sukker, salt og gær og lunken vand. lad det stå til det begynder at skumme let. Sigt resten af melet over i en anden skål og tilsæt paprika og majsmel. Rør gærblandingen i dejen og ælt den fast og galt. Sæt til hævning med et vådt klæde over ca. 30 min. Del i cirka 16 klumper og rul hver af dem ud til en cirkel på cirka 10 cm i diameter. Kom dem på bageplader med bagepapir og lad dem hæve lidt. Pensles med sammenpisket æg og drysses med sesam og bages så i flere hold cirka 12 min.

Bland de revne gulerødder, agurk samt rosiner og rør dressingen sammen, Ven dressingen i salaten og drys de ristede mandelflager over. Server straks.

Rør kødet sammen med ris, æg og krydderier og form til ca. 25 kugler. Smelt smør og olie i en høj sauter pande med låg og steg dem gyldne. Tilsæt de finthakkede løg og hvidløg og hæld vand + fond/bouillon ved. Læg låget på og lad kødbollerne småsimre i ca. 40 min. Rør ind i mellem lidt i retten. Tilsæt persille og citronsaft og server.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar