mandag den 23. november 2015

Et rigtig suppe hit.


Foto: Sara B. Hansen.
Det her er bare en rigtig lækker suppe som hele familien vil kunne lide og lave igen og igen og samtidig er den meget nem at lave! Med andre ord, det helt rigtige at samles om på en kold aften og dejlig fyldig og mættende.
Du kan sagtens vælge at bruge forskellige rester fra grøntsags skuffen eller middagen dagen før. Jeg brugte fx. 5 kogte kolde kartofler fra dagen før, som så først kom i suppen til sidst i stedet for at koge dem i suppen. Du kan skrue op og ned for chilien alt efter hvor røde kinder du kan lide at få. Hjemme hos os må den godt have lidt smag og jeg synes ikke at denne opskrift er direkte stærk. 
Opskriften er lavet med udgangspunkt i Sif Orellanas "Superhitsuppen" fra bogen "guld i Gryden".


Foto: Sara B. Hansen.


Opskrift 4 personer:

Ingredienser:
500 g. hakket oksekød
2 store løg , hakket
2 fed hvidløg, hakket
½ spidskål i tynde strimler
2 håndfulde grønkål, ribbet og grofthakket
4 mellemstore kartofler, skåret i tern ( bruger du forkogte skal de først i suppen til sidst)
1 1/4 l. hønsebouillon
1 frisk rød chili, finthakket
1 tsk. paprikaflager
1/4 friskrevet muskatnød
1 tsk. Sambal Olek (kan udelades)
2 tsk. gul curry paste
1- 1½ dl. fløde
Salt og friskkværnet peber


Svits kødet i lidt olivenolie til det er brunet, tilsæt løg, hvidløg, parikaflager samt hakket frisk chili og svits med i ca. 4 min.Tilsæt grønkålen og svits den med nogle minutter, dernæst al spidskålen, den fylder en del- men falder sammen efter få min.
Tilsæt nu hønsebouillon samt muskatnød og kartofler. Lad simre i ca. 20 min. tilsæt sambal olek og currypaste samt fløde og lad simre i yderliger 10 min. eller til kartoflerne er møre.
Server med brød til.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar