mandag den 9. november 2015

Æblekage med marcipan, pinjekerner og makrontopping.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne kage er virkelig skøn og holder sig dejlig saftig og lækker i nogle dage på grund af de mange æbler i dejen. Den smager skønt bare som den er- men vil du bruge den som dessert, kan man servere lidt is, creme fraiche eller en klat flødeskum til. Jeg synes det er ret dekorativt med de tynde æble skiver ovenpå kagen.

Foto: Sara B. Hansen.



Ingredienser:

4 æg
4 store. Æbler fx. cox orange
200 g. Sukker
200 g. Smør

1 dl. Ylette e.l.
1 dl. madlavningsfløde
200 g Marcipan
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vaniljekorn
300 g. Mel
10 makroner
75 g. pinjekerner

Evt. tynde hele skiver af æble ovenpå som dekoration.

Foto: Sara B. Hansen.


Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt groftrevet marcipan og æg. Det gør ikke noget hvis det skiller lidt, det samler sig igen. Bland det godt og kom mel blandet med bagepulver samt vaniljesukker i. Vend æblestykkerne i kagen, sammen med ylette og fløde. Der er mange æbler- men det skal der være. 
Kom det hele i en smurt form og drys med knuste makroner samt pinjekerner. Pynt evt. med tynde hele skiver af æble ovenpå.

Bag i 30-40 min ved 175 grader. Kan serveres kold såvel som lun med fx. is, cremefraiche eller letpisket flødeskum.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar