mandag den 28. september 2015

Stor æblepandekage.

Foto: Sara B. Hansen
Denne opskrift er nem, hurtig og lækker og perfekt nu hvor haverne bugner af skønne danske æbler. Den bages som en tyk og lækker, luftig og sprød pandekage på en pande som sættes i ovnen.
Jeg så opskriften hos "Bo Bedre" og måtte bare prøve.
Opskriften her er sådan jeg lavede den med nogle småjusteringer og mums den er bare god!
Jeg kunne også sagens forestille mig den som dessert hvis man har gæster - serveret lun med en lækker vaniljeis og kaffe con avec. Den ville også være et lækkert indslag på brunchbordet som alternativ til de traditionelle tykke små pandekager.

Ingredienser 4 personer:

3-4 æbler med skræl, skåret i tynde både
1 stor spsk. smør
1 spsk. risklidolie
4 spsk. kanelesukker (1 spsk. kanel 3 spsk. rørsukker)
1 tsk. vailjekorn (Urtekram)
4 æg str, M/L
2 dl. minimælk
90 g. hvedemel

Ved servering: Lidt florsukker til at sigte henover og evt. lidt flydende honning eller sirup.

Tænd ovnene på 200 grader varmluft. Smelt smør og olie på en stor pande med et håndtag der kan tåle at komme i ovnen. Kom æblerne på og steg dem i ca. 2-3 min. Drys med kanelsukker og steg dem lidt gyldne i yderligere ca. 2-3 min. Tag af varmen.
Pisk æg, mælk, mel og vaniljekorn sammen og hæld over æblerne. Sæt i ovnen i ca. 20 min, den hæver op og bliver gylden, luftig og sprød.
Drys med flormelis og server hel ved bordet og skær i stykker, som en tærte.

Find mig også på FACEBOOK.


https://www.facebook.com/Saras-Madunivers-194466280689345/timeline/


2 kommentarer:

  1. Jeg har aldrig hørt om risklidolie. Kan du fortælle noget mere om, hvad det er og hvornår det er godt?

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Emilie, den er også ny for mig, jeg fandt den bare på tilbud i Netto og det er en god all round olie til alt fra stegning til bagning og dressinger. Du kan læse lidt om den her:

      http://zelectedfoods.dk/risklidolie/

      Kh Sara

      Slet