mandag den 22. juni 2015

Solskinspasta med chorizo.

Foto: Sara B. Hansen
Denne lækre pastaopskrift i skønne solskinsfarver, er virkelig nem og meget lækker  - i særdeleshed hvis man kan lide sprødstegt chorizo og bacon :-) 
Gå ikke på kompromis med tomaterne- du skal bruge et halv kilo lækre modne, gerne danske, cherry tomater ( det smager bare så meget bedre end dåsetomater).


Foto: Sara B. Hansen


Ingredienser 4 personer.

200 g. chorizo pølse skåret i grove tern
200 g. bacon i grove tern
1 rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
500 g. friske modne cherrytomater, halveret
2 peberfrugter rød og gul, i tern
4 forårsløg, grofthakket
1 tsk. sukker
1 dl. vand
2 tsk. tomatkoncentrat.
Salt og peber
Evt. 1 tsk. chiliflager for lidt ekstra bid i retten ;-)
1 dl. hakket persille
Evt. 100 gram smuldret feta på toppen eller parmesanost.

Desuden: 500 g. valgfri pasta.

Steg chorizo og bacon gyldenbrune i en stor gryde. Tag dem op med en hulske og lad dryppe af på fedtsugende papir. Steg rødløg og hvidløg i fedtet fra pølser og bacon i ca. 4-5 min til de er klare. Tilsæt peberfrugter, forårsløg, tomater og sukker samt vand og tomatkoncentrat og evt. chiliflager.  Lad simre og reducere så saucen tykner i ca. 15 min. hæld mere væske ved om nødvendigt.
Kog 500 gram valgfri pasta (jeg brugte tagliatelle) al dente i saltet vand. Kom bacon og chorizo i retten igen og varm igennem et øjeblik, smag til med salt og peber vend med pastaen og persille og server med  feta eller parmesandrys.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar