tirsdag den 26. maj 2015

Lækre fuldkornsmuffins med abrikoser.

Foto: Sara B. Hansen.
Disse virkelig lækre muffins smager så skønt, de er i den lidt grovere ende og sødet med Sukrin Gold. Man kan også sagtens lave dem med andre frugter eller bær. Sunde er kager vel aldrig helt- men der er i hver fald flere fiber i, mindre sødet og lavet med lutter gode sager......

Jeg blev inspireret af en opskrift på Fit Livings hjemmeside - men endte med at lave noget om på den. Du får her min version.


Foto: Sara B. Hansen.
Ingredienser ca.10 stk:

100 g. smør
2 æg
1 tsk. vaniljekorn (usødet)
½ tsk. kardemomme
85 g. Sukrin gold ( eller sukker)
2 dl minimælk
15 hakkede mandler ( + evt. ekstra til at drysse på toppen)
3 dl. fuldkornsspeltmel
1 dl. hvedemel
5 friske abrikoser, skåret i mindre stykker.

Pynt: en smule flydende honning og drysset med hakkede mandler


Foto: Sara B. Hansen.

smelt smørret og lad det køle en smule af. Pisk æg, vanilje, kardemomme og sukrin Gold, til det bliver luftigt.

Rør smør og mælk i dejen. Tilsæt fuldkornsspeltmel,hvedemel samt bagepulver og grofthakkede mandler og rør dejen sammen.

Vask abrikoserne og skær dem ud i grove tern.
Kom dejen i muffinforme af papir og stik abrikoserne ned i dejen.  Dryp lidt flydende honning på toppen og drys med hakkede mandler.

Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gennembagte.

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar