søndag den 24. maj 2015

Lækker spidskålsalat med fennikel, urter,tranebær og nøddeknas.

Foto: Sara B. Hansen.
Jeg er virkelig stor fan af spidskål og dens dejlige milde, sprøde og lidt ærteagtige smag er bare så god og anvendelig. I denne salat, har den fintstrimlede spidskål fået selskab af fennikel, urter, søde tranebær og knasende nødder og er vendt med en god og enkel citrondressing. Den er så lækker som tilbehør og kan bruges til både fisk, fjerkræ m.m.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 personer:

2 små spidskål, snittet fint 
2 knolde fennikel, snittet fint 
4 forårsløg, snittet fint 
1 bundt persille, hakket
1 bundt dild, hakket
1 håndfuld basilikum, hakket ( andre urter kan også bruges fx. mynte)
1 dl. tørrede tranebær
½ dl. honningristede solsikkekerner enten købt eller hjemmelavet se opskrift HER.
½ dl cashewnødder, gerne saltede

Dressing:
Saften af 1 økocitron samt lidt skal revet fint.
1 dl. olivenolie
2 tsk. honning
Salt og friskkværnet peber
½ tsk. spidskommen
½ tsk. hvidløgs pulver

Rens spidskålene og skyl den og snit den i meget tynde strimler, gerne på mandolinjern.Gør det samme med fennikelknoldene og forårsløg. Tilsæt de hakkede urter samt tranebær og bland det hele godt sammen. Ryst dressingen sammen og vend i salaten inden servering. Drys med de sprøde nødder og server.

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar