mandag den 25. maj 2015

Æbleboller på en regnvejresdag.

Foto: Sara B. Hansen.
På sådan en helligdag med hvad der mere eller mindre ligner heldagsregn, er det dejligt at kunne tænde lys indenfor og kigge ud på den regnvåde have som blomster og græs sikkert nyder.....og så bliver det jo ikke mindre hyggeligt af den liflige duft af friskbagte æbleboller og en god kop kaffe vel?? Hvis du også får lyst til at bage kan du få opskriften her .

Foto: Sara B. Hansen.

Æbleboller ca. 15 stk.

Ingredienser:

50 g. gær
2½ dl. lunken vand
4  store spsk. cremefraiche eller græsk yoghurt
1 tsk. Salt
1½ spsk. Sukker
3 spsk. rapsolie
2 dl. fuldkornshvedemel
5-6 dl. hvedemel
1 stort rødt æble, revet groft

Pynt:
Sammenpisket æg og perlesukker vendt med 1 tsk. kanel og drysset på.

Bland vand og cremefraiche/ yoghurt sammen og rør gæren ud i dette. Tilsæt revet æble, salt, sukker og rapsolie. Ælt melet i lidt af gangen indtil passende kontisiens. Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time. Form til boller og lad dem hæve ca. 30 min. herefter pensles de med sammenpisket æg og drysses med kanel og perlesukker. Bages ved 200 grader i ca. 15 min. til gennembagte og gyldne. Server med smør og måske hjemmelavet marmelade som f.eks denne her Jordbærrmarmelade med vanilje og citron.

Husk at du også finder mig på FACEBOOK :-)

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar