lørdag den 7. marts 2015

Grillet Entrecôte med Bloody mary sauce, sprøde hvidløgskartofler og salat med bladselleri, vindrue og æble.

Foto: Sara B. Hansen.
Det her er en rigtig lækker gæstemiddag eller bare sådan en god weekendret, hvis man gerne vil forkæle sig selv lidt. Opskriften på Entrecôte og Bloody mary sauce, stammer fra en af mine total yndlings kogebøger, som er så inspirerende "Mera fredagsgourmet" - det er en svensk samling opskrifter fra  altt om mat. Der er bare altid nogle gode idéer at finde.
Bloody Mary serveres jo traditionelt med bladselleri til og derfor klæder det retten med bladselleri i salaten. Prøv den næste gang du skal lave lidt lækkert, den er bare rigtig skøn!


Foto: Sara B. Hansen.

4 personer:

Kødet:
4 flotte Entrecôtes på 150-200 g. stk.
Salt
Friskkværnet peber

Bloody mary sauce:
1 rødløg i tern
1 dåse fl. tomater (400 g)
1½ spsk. limesaft
2 spsk. Vodka
1 spsk. worchestershiresauce
½tsk herbamare salt
½.1 tsk. Tabasco
½ tsk. sukker
Evt. lidt salt /friskkværnet peber

Hvidløgkartofler:
1 kilo små kartofler med skræl, renset
2 spsk. smør
2 fed knust hvidløg
Flagesalt

Salat:
1 bakke spæde salat blade
2-3 stængler bladselleri i skiver
2 æbler i tern ( vend med lidt citronsaft)
1 stor klase grønne el. blå kernefri druer
2 håndfulde valnøddkerner

Dressing:
1½ spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. sukker
Salt og peber
4 spsk. olivenolie


Foto: Sara B. Hansen.
Saucen kan serveres lun eller helt kold, hældes over den varme bøf og bliver dermed lun. Derfor kan den sagtens laves først.  Svits hakket rødløg i lidt olivenolie nogle min. Hæld derefter de flåede tomater ved,lad det reducere i nogle min mens det småkoger ca. 4-5 min. Kom det i en høj smal beholder med de øvrige ingredienser og blend med en stavblender. Kom i Shot glas og server på tallerkenen så man kan hælde det over den varme entrecôte vedservering. Kom resten af saucen i en skål og sæt på bordet til dem der ønsker mere.

Tænd ovnen på 200 grader. Skyl og rens kartoflerne med skræl og skær dem i halve. Kog dem i 10 min i saltet vand. Hæld vandet fra og vend med smør , knust hvidløg og salt. Kom dem på en plade med bagepapir og bag dem gyldne i ovnen i ca. 40-45 min.

Skyl salaten og læg den i et fad, anret æbler, vindruer og bladselleri ovenpå og top med valnødder. Rør dressingen sammen og hæld over.

Entrecôte krydres med salt og peber og grilles på fedtkanten i 1 min. Herefter ca. 2-3 min på hver side. Du kan bruge grillen eller alternativt en grillpande.

Server den grillede entrecôte med bloody mary i shotglas, kartofler og salat.


Foto: Sara B. Hansen.

Find mig også på FACEBOOK


Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar