lørdag den 14. marts 2015

Engelsk oksegryde med urtedumplings.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne ret er en videreudvikling af en ret som jeg har været vild med siden jeg flyttede hjemmefra og for alvor begyndte at lave mad hver dag. Jeg synes det så så specielt ud med en "gryderet med brødboller bagt ovenpå".
Men det er bare en rigtig god og hyggelig ret og her er der skruet op for grøntsagerne, hvilket kun gør den bedre :) Det hele er samlet i en gryde - både kød, grøntsager, sovs og brød- ren comfort food.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 pers:

600 g. okseindelår eller klump i ca. 4 cm tern
2 spsk. hvedemel krydret med peber og salt
8 bananskalotteløg, tern
2 fed hvidløg, tynde skiver
2 gulerødder, tern
3 jordskokker
1 stor pastinak, tern
1 stor rødbede, tern
1 stor grøn peberfrugt, tern
2 kviste timian
4 dl. oksebouillon
2 spsk. soja
2 spsk. worchestershiresauce
1 spsk. balsamicoglaze
evt. 1½ tsk. maizena rørt ud i lidt vand.

Urtedumplings:

2½ dl. self raising hvedemel eller hvedemel + 2 tsk. bagepulver
60 g. smør i ten
½ tsk. salt
2-3 spsk. mælk
1/4 dl revet cheddar
2-3 spsk. hakket persille
2 spsk. hakket purløg
1 spsk. hakket timian

Foto: Sara B. Hansen.

Urtedumpling:
Gnid smøret godt ind i hvedemelet, bland med salt, urter, mæl, cheddar og mel og ælt til en samlet dej. Rul den ud og udstik små "boller" med et lille glas eller en udstikker.

Oksegryde:
Varm ovnen op til 180 grader.Vend kødet med mel og krydderier, Brun kødet af nogle omgange i olivenolie på en pande. Overfør til en stegeso med låg.
Svits løg og hvidløg i lidt olie nogle min. og kom også dem ned til kødet. Bland oksebouillon, soja, worchestershirsauce, og balsamicoglaze og hæld over kødet.
Sæt i ovnen i en time. Kom herefter alle de klargjorte grøntsager ned til kødet og rør rundt. Sæt i ovnen i 30 min. Hvis retten er for flydende, kom da nu maizenajævning i og rør rundt. Kom herefter de små urteboller ovenpå og sæt i ovnen i 15-20 min. mere til bollerne er hævede og gyldne. Server retten som den er, det hele er jo samlet i en gryde- både kød, grøntsager, sovs og brød- ren comfort food.
Foto: Sara B. Hansen.

Find mig også på FACEBOOK.

https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345?ref=bookmarks






Ingen kommentarer:

Send en kommentar