søndag den 8. februar 2015

Bananklatkager med chiafrø, mandler og blåbær uden tilsat sukker (glutenfri).

Foto: Sara B. Hansen.
Uhmmm, er der noget bedre end en velfortjent ferie og tid til at lave hyggelig morgenmad og nyde morgenkaffen i ro og fred? Det er i hver fald noget jeg sætter pris på, som et lille afbræk i hverdagens mange opgaver :-)
Måske har du også vinterferie og lyst til lidt ekstra godt på morgenbordet- måske kunne disse bananklatkager være noget? De smager skønt, nogle vil måske kalde dem for pandekager men teknisk set, synes jeg mere det minder om klatkager.De mætter ret godt, så to pr. person er nok.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser ca. 12 stk.

2 modne bananer
4 æg
1½ dl. minimælk
1 tsk. vaniljekorn
1½ dl. havregryn (glutenfri)
75 g. mandler malet til grov mel på blender
1½ spsk. kokosfiber
1 stor spk. chiafrø
½ tsk. salt
kokosolie til stegning

Tilbehør: Blåbær, hakkede mandler og evt. lidt mørk sirup eller honning, hvis du tillader dig selv det
 ;-) 

Mos bananen og bland den med æg og mælk, tilsæt de øvrige ingredienser og bland dejen godt sammen. Varm en pande med kokosolie op og steg klatkagerne 2-3 stk. af gangen afhængigt at pandens størrelse. Tilsæt løbende lidt mere kokosolie om nødvendigt.Server med blåbær, hakkede mandler og evt. honning eller sirup.

Husk at du også finder mig på FACEBOOK.
 

Foto: Sara B. Hansen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar