torsdag den 15. januar 2015

Krydrede kødboller på spyd og lækker fuldkorns couscoussalat.


Foto: Sara B. Hansen.

Et lækkert måltid som vi alle godt kunne lide herhjemme, Eeeeeelsker bare den salat :-) og de dejligt krydrede kødboller er også et stort hit.

Foto: Sara B. Hansen.


Kødboller:
800 g. blandet kalv og flæsk (magert)
75 g. rasp, blandet med 6 spsk. vand eller mælk
2 tsk. salt
3 fed hvidløg, Knust
1 spsk. sambal olek
2 æg
1 dl. friskhakket mynte
Revet skal og saft fra ½ øko citron
Friskkværnet sort peber
Olie/smør til stegning
Evt. spyd til at sætte kødbollerne på

Couscous salat:
4 dl. fuldkorns couscous
5 dl. grøntsagsbouillon (fx. Herbamare A. Vogels)
2½ spsk. citron olivenolie
1-2 fed hvidløg, knust
2 tsk. revet ingefær (evt. den knuste ingefær man kan købe på glas)
2-3 chilifrugter u. kerner hakket gerne rød, grøn, gul
Revet skal og saft af 1 øko. citron
1 agurk uden kerner skåret i halve skiver
3 tomater i tern
6 dl hakket grønkål
2 rødløg i små tern
2 håndfulde mandler, smuttet og ristet på en tør pande


Foto: Sara B. Hansen.

Bland raspen med vand eller mælk, knust hvidløg og salt og rør blandingen med de øvrige ingredienser til farsen. Form til små runde frikadeller og brun dem godt af, hvis du vil sætte dem på spyd, kan du evt. komme dem på spyd når de er brune hele vejen rundt og så give dem ca. 10 min i ovnen på 180 grader varmluft. Ellers kan de bare stege færdig på panden.

Hæld grøntsagsbouillon over couscousgryn og lad dem trække til al vandet er absorberet. Rør grynene løse med en gaffel og vend dem med olie, citronsaft,citronskal,  hvidløg og chili. Bland med rødløg, agurk og grønkål. Skold og smut mandlerne og rist dem på en tør pande. Lad dem køle lidt af og drys til sidst over salaten.

Find mig også på: FACEBOOK



Ingen kommentarer:

Send en kommentar