mandag den 5. januar 2015

Bland selv råkost med karrykylling, peanutdip og hjemmelavet naanbrød.


Foto: Sara B. Hansen.
Det her er lige noget der passer de fleste familier med børn - men nok også mange voksne. Snit og riv en masse forskellige grøntsager, rør en skøn peanutdip med kokosmælk og peanutbutter, små skåle med æbler, rosiner og jordnødder. Steg kylling marineret i en god karry og server hele herligheden ved bordet, sammen med friskbagt Naanbrød, så hver især kan kombinere sin version! Det tager lidt tid at snitte det hele- men kan du få familien med i køkkenet, så går det selvfølgelig lidt hurtigere.

Foto: Sara B. Hansen.
Jeg har fået en lille prøve på en rigtig skøn karry som er udviklet af en "krydderigal"dansker med den ambition at skabe den bedste karryblanding - og den smager og dufter faktisk ret formidabelt! Kan klart anbefales. Du kan læse mere om det på denne hjemmeside og på Facebooksiden hvis du har lyst.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 personer:

Råkost:
f. eks:
½ rødkål, fintsnittet
1 lille spidskål
1-2 tsk. salt
1-2 tsk. sukker
et lille nip spidskommen
½ tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. olivenolie med citron
4 groftrevne gulerødder
1-2 æbler i både (vend med lidt citron eller appelsinsaft)
peanuts
rosiner
Sukkerærter, snittet

Kylling:
800 g. kyllingbrystfilet i tern
1-2 spsk. olie
salt og Peber
2½ tsk. Worlds best curry pulver

Peanutdip:
100 g. peanutbutter
1 dl. kokosmælk ( mest af det fede toppen)
1 tsk. rød karrypasta
lidt salt, peber og hvidløgspulver
1 spsk. lime eller citronsaft

Opskrift Naan:

2½ dl. lunken vand
25 g. gær
1 dl. græsk youghurt 2%
1 æg
½ dl. smeltet smør
10 g. havsalt
10 g. sukker
ca. 650 g. hvedemel

Desuden: Lidt olie til pensling og frø til at drysse med fx. Nigellafrø. sesam, spidskommen eller friske krydderurter.

Foto: Sara B. Hansen.


Sådan gør du:

Kylling:
Skær kyllingen i tern og vend den med olie samt krydderier og lad marinere mens du laver dip og salat. Steg derefter kyllingen på en varm pande til gennemstegt og brunet. Ca 10 min.

Råkost:
Snit rødkål og spidskål fint og kram det med salt og sukker i hver sin skål for at mørne det. giv lidt spidskommen til rødkålen og lidt chiliflager og et skvæt olivenolie med citron til spidskålen.
Riv gulerødder groft, snit ærter og skær æbler i tynde både (vend med lidt citrussaft), kom peanuts og rosiner i skåle.

Foto: Sara B. Hansen.

Peanutdip:
Rør dippen af det fede fra kokosmælken samt lidt af det tynde "kokosvand", peanutbutter, citronsaft, rød karry samt krydderier. Jeg synes det er lettest at bruge en stavblender.

Foto: Sara B. Hansen.

Naan: 

Hæld lunken vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt youghurt, æg, smeltet smør, salt og sukker og ælt dejen smidig og glat. I hånden er det ca. 10 min og på maskine 8 min. De sidste 5 på fuld hastighed.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 2 timer.

Vend ud på et meldrysset bord og og del i 5 stykker. Lad ligge i yderligere 30 min.Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Form herefter aflange, flade dråbeformede brød, lidt tykkere i kanten end i midten lægges på bageplade med bagepapir.Pensles med olie og drysses med de ønskede frø eller korianderpasta og lidt løgpulver.

Sæt i ovnen i ca. 8-10 min. Det skal være bløde i midten og sprøde udenpå. Afkøl på bagerist og server til Indisk eller pakistansk mad.

Foto: Sara B. Hansen.

Find mig også på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar