onsdag den 31. december 2014

Nytårs fiskefad med torskefilet.

Foto: Sara B. Hansen
  • Denne forret har jeg lavet rigtig mange gange til nytårsaften og den er altid et stort hit, den er fuldstændig old school klassisk uden så mange dikkedarer - måske næsten retro.
  • Den stammer fra Carolines køkken engang men jeg har efterhånden tilpasset den lidt til vores smag.
Foto: Sara B. Hansen
  • Opskrift til 6 personer;

  • Ingredienser:
  • 1 kg kold kogt torsk

Cremefraichesauce

  • 12 dl Cremefraiche 18% 
  • 2 spsk ravigottesauce 
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 12 tsk groft salt
  • 2 tsk. tørret estragon
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk bearnaiseessens
  • ½ tsk sukker
  • 1 dl KarolinesPiskefløde 38% pisket til et let skum
  • 150 g rejer
  • 100 g kaviar
  • 3 hårdkogte æg
  • 1 lille bakke klippet frisk karse
  • Citronskiver af 1 citron

Kogelage til torsk

1 liter vand, 5 spsk eddike, 5 tsk groft salt, 5 laurbærblade, 25 peberkorn. Skær torsken i skiver og kog den 2-3 min i lagen. Sluk for gryden og lad fisken stå og trække 7-8 min. under låg.
Tilbehør:
  • Friskbagt flutes fx. denne lette OPSKRIFT.
Foto: Sara B. Hansen

Foto: Sara B. Hansen

  • Sådan gør du:
Anret torsken i et fad (se længere oppe hvordan du koger den).

Cremefraichesauce

Rør cremefraiche sammen med de øvrige ingredienser, på nær flødeskum, der vendes i til sidst. Smag saucen til og hæld den over torsken. Fordel herover rejer, kaviar, æg skåret i 1/4 skiver samt karse.Pynt med tynde citronskiver,

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen

Fine små kransekagemuffins. HAPPY NEW YEAR 2015.

Foto: Sara B. Hansen.
jeg ved jeg bringer opskriften i sidste øjeblik, men du kan sagtens nå det endnu, hvis du vil bage nogle lækre hjemmelavede mini kransekagemuffins,
Denne opskrift har jeg set på forskellige sider ved bl.a Femina, Isabellas og Woman og tænkt kunne være et lækkert lille twist. 
Jeg plejer at bage kransekagestænger hvert år og nogle gange er det bare skønt at prøve noget nyt - selv ved traditionelle begivenheder. 
De smager virkelig skønt og ser så fine ud, drysset med et fint lag flormelissne - jeg er sikker på det bliver en fin ledsager til boblerne kl. 24 når vi i aften træder ind i 2015. Jeg ønsker jer alle et helt fantastisk godt nytår og håber at det vil bringe jer skønne oplevelser - også af de kulinariske!


Foto: Sara B. Hansen.


Opskift 20- 24 stk.

125 g sukker
125 g blødt smør (+ smør til formen)
125 g marcipan
2 æg
50 g mel
80 g mørk nougat, kold


Desuden:
250 g marcipan
150 g flormelis
60 g æggehvide 

Foto: Sara B. Hansen.




Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen, og pisk det hele sammen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, under fortsat piskning. Tilsæt melet, og fyld massen i  smurte mini-muffinforme. Kom et stykke nougat i hver kage, og bag kagerne ved ca. 175° i 15-20 minutter.

Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle en smule af i formen. Skru ovnen op på 210°.
Kom marcipan og flormelis i en skål, og pisk med en elpisker (eller kom det hele i en foodprocessor). Tilsæt æggehvider, og fyld massen i en sprøjtepose med stjernetylle på. Sprøjt små toppe kransekagemasse ovenpå kagerne, og bag dem yderligere 10-25 minutter i den varme ovn, eller til kransekagen er gennembagt.
Servér kagerne ved stuetemperatur med et drys flormelis.

TIP: Kagerne kan laves dagen i forvejen og hvis du bager dem i papirforme er de lettere at tage ud den næste dag, efter en tur på køl.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen.

lørdag den 27. december 2014

Daim islagkage med chokokaramelsauce.

Foto: Sara B. Hansen.
Er du også faldet for gode tilbud på piskefløde op til jul og har nu rester i køleskabet som du ikke lige ved hvad du skal bruge til? 
- Så er den her opskrift måske noget for dig, det kan sagtens blive til en lækker nytårsdessert måske serveret sammen med lidt lækker frisk frugt på tallerkenen.


Foto: Sara B. Hansen.
Opskrift til 10 pers:  

Bund:
4 æggehvider
2½ dl. flormelis
150 g. blandede nødder (fx. hassel, valnød, pecan) el. kun mandler

 Is:
 3 æggeblommer
 ½ dl. sukker
 3 dl piskefløde
1 spsk. vaniljekorn
 120 g. Daim, hakket

Chokokaramelsauce
1 1/4 dl. sukker
2 spsk. smør
1 1/4 dl. piskefløde Evt. lidt havsalt.
Ca. 30 g. mørk chokolade

Bund. Pisk æggehvider og flormelis til en stiv marengs. vend forsigtigt de hakkede nødder deri. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag den på nederste ribbe i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 45 min. Lad den afkøle.

Is: Pisk en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Pisk fløden til en tyk skum og vend den med lette bevægelser i æggesnapsen. Hak Daim chokoladen groft og vend den i cremen. Hæld cremen over den afkølede marengskage i springformen. Stil kagen i fryseren i mindst 3 timer. Tages ud ca. 30 min inden servering.

Karamelsaucen: Kom alle ingredienser, undtagen chokoladen, i en gryde og varme forsigtigt op til det bliver en jævn sauce. Tag den af varmen og kom chokoladen i rør rundt og lad det smelte. Chokoladen giver, udover god smag, en flottere farve til karamelsaucen.
Dekorer kagen med den lidt afkølede chokokaramelsauce.


Find mig også på: FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.


Sprøde og lækre forårsruller med kylling og grøntsager.

Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.
Efter al den megen julemad, næsten skriger min krop på noget helt andet og gerne noget med masser af grøntsager, derfor fik jeg lavet disse sunde og lækre forårsruller, som er rullet i fedtfattig filodej og stegt i ovnen.
Uhmmm, det er altså bare godt. Server med lidt salat og ris til samt soya og chilisauce.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

300 g kylling filet i strimler
½ spidskål, fintsnittet
2 gulerødder, groftrevet
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2 små løg i tern
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær finthakket
1 rød og 1 grøn frisk chilipeber, u.kerner hakket
200 g. svampe, skiver/tern
1½ spsk. stærk karry
Salt og peber
olivenolie
1½ pakke frisk filodej.

Tilbehør: ris og salat.


Foto: Sara B. Hansen.

Svits kyllingstrimler i lidt olivenolie på en hed pande og tilsæt ½ spsk karry samt salt og peber. Når det har fået lidt farve hældes det over på en ren tallerken og sættes til side. Kom lidt yderligere olie på og 1 spsk. karry, svits løget nogle min. og tilsæt herefter de øvrige grøntsager svits i 10-15 min. til det begynder at falde sammen, tilsæt kyllingen og smag til med salt og peber. Lad fyldet køle lidt.

Foto: Sara B. Hansen.

Skær eller klip filodejen i stykker der er ca. 18 x 18 cm. så du kan lave  ca. 12 ruller som hver skal have et dobbelt lag filodej.
Læg et rent klæde eller en bakke på bordet, placer et lag filodej derpå, pensles med lidt olie og det næste lag filodej kommes ovenpå så det klistrer sammen, pensles atter ovenpå med lidt olie. Kom ca. 3 spsk. fyld på  yderst til vestre, men ca 1½ cm til kanten. Fold et lille snip over fyldet fra hver ende og rul dem sammen så du får en rulle. Pensles med lidt olie så den klistrer sammen og placeres med samlingen ned af på en plade med bagepapir. Fortsæt på samme måde til alle ruller er lavet.
Bages ca. 15-20 min ved 200 grader til sprøde og gyldne.


Foto: Sara B. Hansen.


Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

fredag den 26. december 2014

Sprød rødkålssalat med glimtende juveler.

Foto: Sara B. Hansen
Foto: Sara B. Hansen
Juleaften fik vi denne skønne salat som tilbehør til andestegen. Jeg synes at det er ret lækkert med noget frisk, sprødt og lidt syrligt til det ellers lidt fed julemåltid. Salaten er med fennikel, granatæble, appelsin, æbletern og pistacienødder.
Den kan sagtens bruges som vintersalat og ikke kun som tilbehør til julemaden. Jeg synes granatæblekerner er så smukke som små rubiner og pistacienødderne bliver små smaragder, derfor kan man passende kalde den en rødkålssalat med juveler.
Vi havde en skøn aften håber også at i alle sammen har haft en rigtig dejlig jul!

Ingredienser 6 pers:

Foto: Sara B. Hansen


Salat:
½ rødkålshoved, fintsnittet
1 fennikel knold, fine strimler
1 rødt æble i tern
2-3 store søde spanske appelsiner i tern
Kerner fra ½ granatæble
1 stor håndfuld saltede afskallede pistacienødder

Vinaigrette:
½ dl friskpresset appelsinsaft
1 dl- olivenolie
2 spsk. sherryeddike el. balsamico
1 spsk. balsamicosirup
Friskkværnet peber og salt

Foto: Sara B. Hansen

Snit rødkål og fennikel helt fint. Skær top og bund af skrællen på appelsinerne (gem dem så du kan klemme saften i vinaigretten) og skær skallen af ned langs siderne med en skarp kniv. Skær appelsinerne i fileter og derefter store tern. Skær æblet i tern på samme bræt som appelsinerne og vend dem i saften derfra, så de ikke bliver brune. Vend det i rødkål og fennikel. Rul granatæblet mod bordet og skær det i 2 halve, bank eller gnid forsigtigt kernerne ud. Fjern evt. stykker af hvid hinde som kommer med. Pas på tøjet da der nemt kommer lidt røde stænk. Vend de fleste i salaten og drys resten over inden servering. Når salaten er vendt med dressingen. Slut af med de sprøde pistacienødder.


Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen
Foto: Sara B. Hansen

tirsdag den 23. december 2014

Lækre hjemmelavede romkugler i mange farver :-)

Foto: Sara B. Hansen.
Forleden havde jeg bagt en lækker østrisk kanelkage med æblemos i - mest fordi jeg måtte tage noget æblemos op af fryseren for at få plads til ænderne til juleaften. Men da sådan en bradepande ( jeg havde lavet en dobbelt portion af denne OPSKRIFT ) var lige i overkanten til os, skulle jeg lige til at smide en stor rest kage ud - " vi har jo ikke godt af alt det kage, tænkte jeg.............men HOV,HOV- det der med at smide ud- det gør vi jo ikke vel? Så kom jeg i tanke om hjemmelavede romkugler og gik straks i gang! De gør sig vel egentlig også udmærket  i selskab med julen konfekt.


Ingredienser:

400 g. kagerester (jeg brugte Østrisk kanelkage med lidt kaffeglasur på toppen)
4 store spsk. hjemmelavet hindbær marmelade
1 tsk. vaniljekorn. (urtekrams tørrede) el. friske.
2 store spsk. kakao
2 spsk. romessens
Krymmel ( jeg tømte alle beholder og fik mange varianter)


Foto: Sara B. Hansen.


Først blev kage resterne kørt til smulder i foodprocessor, dernæst tilsættes alle øvrige ingredienser. Det gav en dej der var meget nem at arbejde med og forme. Blød, jævn og lækker men uden at klistre. Form til kugler og herefter trilles Romkuglerne trilles med let fugtige fingre og rulles i krymmel.

.
Find mig også på FACEBOOK

Julede pandekager.

Foto: Sara B. Hansen.
Så banker julen på døren lige om lidt og jeg har været i køkkenet, siden jeg kom hjem fra arbejde i dag, for i aften kommer pigerne lige hjem og hygger lidt og får gaver. Drengene fik allerede i torsdags inden de tog på juleferie hos deres far. Så det bliver en "voksen jul" i år.
Hvert år har jeg det samme "problem" når juleaften nærmer sig, har jeg faktisk allerede fået nok af æbleskiver, gløgg og ris a la mande,.......også selvom det egentlig kun er blevet til nogle gange jeg har fået det.
Derfor har jeg i aften lavet julede pandekager som et alternativ. De har fået lidt af julens krydderier og smager faktisk ret skønt med appelsinmarmelade, ingefærmarmelade eller æblemos eller bare det sædvanlige tilbehør.
Rigtig god jul til jer alle sammen :-)


Foto: Sara B. Hansen.

Jeg lavede en stor portion ca. store 20 pandekager:

350 g. hvedemel
1½ tsk. kanel
1½ tsk. kardemomme
½ tsk. stødt nelliker
½ tsk. stødt allehånde
1 tsk. vaniljekorn
½ tsk salt
2 tsk sukker
6 æg
9 dl. minimælk
50 g. smør

Foto: Sara B. Hansen.

Vend melet med krydderier og sukker og pisk derefter melet godt sammen med halvdelen af mælken til en jævn masse uden klumper. Pisk derefter æg og resten ag mælken i dejen.Smelt smøret og kom i dejen. Lad hvile i 20-30 min. På en god varm pandekagepande steges pandekagerne gyldne og lækre. Server lune med tilbehør som fx. appelsinmarmelade, ingefærmarmelade, æblemos, sukker, lemoncurd, marmelade.

Synes pandekagen nedenfor fik et skægt spøgelse med trutmund ansigt :-)

Foto: Sara B. Hansen.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.

torsdag den 18. december 2014

Grove mørke valnøddeboller.

Foto: Sara B. Hansen.
Jeg synes selv at jeg har været ret heldig med denne opskrift som jeg improviserede i går. Resultatet blev lækre grove men alligevel lette brød med dejlig smag og valnøddeknas, som gør sig godt både på morgenbordet eller som sandwich- eller burgerboller. Jeg brugte mit nye stempel til med en let hånd at trykke et lille dekorativt mønster i bollerne. Drys bordet med rugmel under æltning og udstikning, det giver et flot groft drys på bollen.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser ca. 24 stk:

7 dl. lunken vand
50 g. gær
2 spsk. olivenolie
1½ tsk. salt
1 spsk. maltsirup
2 tsk. maltmel
350 g. fuldkorns rugmel
400 g. hvedemel
2 spsk. chiafrø
100 g. valnødder, grofthakkede

Rør gøren ud i den lunkne vand. Tilsæt olie, salt maltsirup, chiafrø og rugmel og rød det godt sammen. Tilsæt herefter hvedemel til passende konsistens ( lidt klistret men til at have med at gøre med melede hænder og på et meldrysset bord) og ælt dejen godt og længe. Lad hæv 1½ time. Kom dejen ud på et meldrysset bord og tryk dejen flad i ca. 3-4 cm tykkelse. Stik boller ud med et glas eller en skål med den diameter på ca. 10 cm. Placer på bageplader med papir. Her brugte jeg så mit brødstempel til at lave et lille mønster i bollen. Lad efterhæve i 1 time. Bages ca. 20 min ved 200 grader. Lad køle på rist.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

onsdag den 17. december 2014

Kokospanerede krydrede kyllinglår.

Foto: Sara B. Hansen.
Til aften lavede jeg disse kyllinglår som blev rigtig gode, jeg havde lyst til nogle krydrede og panerede lidt "fried chiken agtigt" - men gerne sunde - altså uden rasp og fritering i olie. 
Der er meget andet der kan bruges sesamfrø er f.eks også godt. Men jeg valgte at bruge kokosmel blandet med paprika, salt, peber og lidt gyroskrydderi, stegte dem i ovnen og de blev drønlækre og møre. Billedet er taget i dårlig belysning og gør måske ikke helt retten så indbydende som den var i virkeligheden- men prøv alligevel :-)

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 6 pers:

14 kyllinglår
2½ dl kokosmel
2 tsk. røget paprika
2 tsk. alm. paprika
2 ttsk. gyroskrydderi
salt og peber
2 æg
4 spsk. mælk


Tilbehør: Blandet salat og røsti

Befri kyllinglårene for skindet. Pisk æg og mælk sammen i en skål. Vend kokosmel med krydderier i en anden skål. Dyp kyllinglårene i æggeblandingen og vend dernæst godt i kokosmelet. Placer på en ovnplade med bagepapir. Bages 50-60 min i en 200 grader varm ovn, til gyldne og sprøde. Server med salat og evt. kartofler.

Find mig også på Facebook.

Foto: Sara B. Hansen.

lørdag den 13. december 2014

Fuldkornshvede boller med spiraltryk.


Foto: Sara B. Hansen.
Forleden købte jeg et sjovt lille stempel, som man kan bruge til at lave mønster i boller, man kan få forskellige typer og det er egentlig meget sjovt at give bollerne et lille tryk, så de kommer til at se lidt anderledes ud. jeg synes det er lettest hvis man lige dypper stemplet i mel inden det presses ned i bollen. Det fungerede rigtig fint og de kunne nemt skæres over som helt almindelige boller. Jeg bagte dem til vores morgenmad.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser:

50 g. gær
1 tsk. salt
1½ -2 tsk. økologisk honning
1 dl. creme fraiche 5%
6 dl. lunken vand
50 g. smeltet smør
600 g hvedemel
300 g. fuldkornshvedemel

Foto: Sara B. Hansen.


Rør gæren ud i lidt af den lunkne vand og tilsæt efterfølgende, creme fraiche, resten af vandet, honning, salt, smør og melet æltes i lidt af gangen. Lad hæve 1 time.
Form boller og sæt på  plader med bagepapir. Dyp stemplet i mel og pres det ned i dejen. Lad nu bollerne håve 30 min. Bollerne pensles med vand og srysses med lidt mel.Bages derefter i 15 min.ved 200 grader.



Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Stemplet har jeg fundet her ved Bagetid.

kalkunlår serveret med skøn grønkålssalat og kartoffelbåde.


Foto: Sara B. Hansen.
I går lavede jeg nogle skønne møre kalkunlår, de har dem ofte (fersk)i min Super Best men man kan sikkert også finde dem andre steder, da de jo er ret så store er det rigeligt med 1 pr. person (men jeg fik nu 6 i en pakke). Jeg lod dem marinere og langtidsstegte dem. Dertil fik vi en lækker grønkålssalat. Det er vigtigt at hakke den ret fint synes jeg, så den ikke bliver for grov at spise. Der var både æbler, appelsinfiléter, valnødder og tranebær i så er rigtig juleagtig salat.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 personer:

Kalkunlår;
4 kalkunlår
1½ dl soja
½ dl. ketjap manis
1 fed hvidløg
1 spsk. oregano
2 spsk. olivenolie
revet skal fra ½ øko. citron
Salt og Peber

Grønkålssalat:
200 g. hakket frisk grønkål
1 lille rødløg i halve tynde skiver
1 dl. hakkede valnødder
1 stort rødt æble. tynde både
2 appelsiner skåret i fileter
½ dl tørrede tranebær

Vinaigrette:
1 tsk. dijonsennep
5 spsl. olivenolie
2 spsk. balsamico eddike 
1½ tsk. honning
Salt og peber

Kartoffelbåde:
1 kilo kartofler, skrællet og skåret i både
2-3 spsk. olivenolie
2 tsk. paprika
Salt


Bland alle ingredienser til marinaden sammen og vend kalkunlårene godt  i den, jeg synes det er lettest at komme marinade og lår i en stor plastiskpose (frysepose)slå knude på og vende dem godt rundt. Lad marinere ca. 1 time på køl.
Kom kalkunlårene i et ildfast fad, hæld marinaden ved, undervejs ved stegning, kan der tilsættes lidt ekstra vand. steg dem ved 180 grader i ca. 2- 2 1½ timer. Vend dem nogle gange undervejs og mærk efter at de er møre og lækre. Tag ud og dæk med folie mens der skrues lidt op for kartoflerne så de kan blive sprøde.

Skyl og hak grønkålen og bland den med æbler i både. appelsin filéter, valnødder, tranebær og rødløg. Inden servering piskes dressingen sammen og hældes over og vendes godt ind i salaten.

Skræl kartoflerne og skær dem i både og vend dem godt med olivenolie og  krydderier, kom dem på en plade beklædt med bagepapir. Steges i ovnen ved 180 grader til at starte med sammen med kalkunlårene, når de er taget ud, kan man lige skrue op på 200 grader i til de er sprøde og gode.


Foto: Sara B. Hansen.


Find mig også På: FACEBOOK.



onsdag den 10. december 2014

Vegetariske krydrede kartoffel- og ærtefyldte filodejruller serveret med gule ris.

Foto: Sara B. Hansen.
Hvis du ligesom os holder af at spise vegetarisk enten til daglig eller som os bare med vores faste vegetar dag(e) - så skulle du tage at prøv disse lækre ruller, som faktisk bare lavet som indiske samosaer, men formet som ruller.
De er bagt i ovnen og da filodej i forvejen er fedtfattige, gør det dem til en rimelig sund spise. De er fyldt med lækkert krydret fyld af kartoffel, løg, ærter og krydderier. De smager bare himmelsk.
De gule ris er både flotte og krydrede og er lækkert tilbehør. Server med sød chilisauce.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

600 g. kartofler, skårt i tern
2 store løg. skåret  i halve og tynde skiver
250 g.ærter (frosne)
1 spsk. kokosolie
Salt og peber
2 tsk. garam marsala
1 tsk. gurkemeje
2 spsk. Karry pasta (rød)
½ dl. vand
2 pakker frisk filodej
1 dl vegetabilsk olie.

Gule krydrede ris:

4½ dl. basmatiris
2 mellemstore gule løg
2 fed hvidløg
1 rød snackpeber, finthakket
30 g. smør
3 hele kryddernelliker
2-3 laurbærbladets
1 tsk.salt
7 dl. vand

Tilbehør: Sød chilisauce og evt. blandet salat.

Foto: Sara B. Hansen.

Vegetariske filodejruller:

Skræl kartoflerne og skær i tern, kog dem i 5 min. til de er akkurat møre. Svits imens løgene i olien ca. 8-10 min. til de er bløde og lidt gyldne. Dræn vandet fra kartoflerne og kom dem på panden sammen med løgene, svits i to min. Tilsæt karry pasta og øvrige krydderier og bland med kartofler og løg, tilsæt ærter og lidt vand. lad småsimre nogle min, smag til med salt og peber og kom i en skål, lad køle lidt.
Skær eller klip filodejen i stykker der er ca. 18 x 18 cm. så du kan lave  ca. 12 ruller som hver skal have et dobbelt lag filodej.
Læg et rent klæde eller en bakke på bordet, placer et lag filodej derpå, pensles med lidt olie og det næste lag filodej kommes ovenpå så det klistrer sammen, pensles atter ovenpå med lidt olie. Kom ca- 3 spsk. fyld på  yderst til vestre, men ca 1½ cm til kanten. Fold et lille snip over fyldet fra hver ende og rul dem sammen så du får en rulle. Pensles med lidt olie så den klistrer sammen og placeres med samlingen ned af på en plade med bagepapir. Fortsæt på samme måde til alle ruller er lavet.
Bages ca. 15-20 min ved 200 grader til sprøde og gyldne.

Foto: Sara B. Hansen.


Ris:

Skyl risene grundigt af flere omgange til vandet er klart. Sæt dem i blød i 20 min og dræn herefter vandet omhyggeligt fra, lad dem stå og dryppe af i en sigte.
Svits løg og hvidløg og peberfrugt i smøret , til de er bløde men uden at de tager farve. Tilsæt risene og rør godt rundt. tilsæt krydderier og vand og lad småsimre i 20 min. til de er bløde og vandet fordampet. Skru ned for varm,en og lad risene stå at trække i 10 min.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.