tirsdag den 30. september 2014

Æbletærte med fuldkornsbund serveret med skyr og lakrids.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne lækre æbletærte har fået en lidt grovere bund da den er bagt med en blanding af  fuldkorns emmer (60%) og speltmel (40%) og så er den serveret med en klat skyr med raw lakridspulver drysset over, som giver et lækkert lille twist.

Jeg har drysset den med nøddekrokant, som jeg havde til overs fra den skønne ÆBLEKAGE jeg lavede forleden. Du kan evt. lave halv portion af nøddekorkant eller blot erstatte med hakkede hasselnødder nødder.

Ingredienser 1 tærte (nok til 6-8 pers.)

4 dl. Fuldkornsemmer og spelt (Urtekram)
175 g. blødt smør
1 knivspids fint salt
1 æg
evt. lidt koldt vand
2 spsk. rørsukker
½ tsk vaniljekorn.

8 mellemstore æbler ( 6 til grød og 2 til skiver ovenpå)
½ dl. vand
3 spsk. rørsukker
2 tsk. kanel
½ dl. nøddekrokant el. hakkede hasselnøder
1 tsk. vaniljekorn

Ved servering: Skyr og lakridspulver fx. RAW fra JB

Kom mel og vaniljekorn i en skål og  arbejd smøret ind i melet til  det får en parmesanlignende konsistens. Tilsæt sukker og et nip salt og dejen samles med et æg, mangler der fugtighed så tilsæt 1-2 spsk. koldt vand. Jeg lader ikke dejen hvile- men ruller i stedet en "pølse" som til småkager og skære skiver, som lægges tæt i en tærteform og mases sammen med fingrene så der dannes en jævn bund. Denne teknik synes jeg fungerer godt, hvis man ikke har tid til at vente 30 min på at den hviler i køleskabet.

Skræl de 6 æbler og skær i tern, kom i en gryde med vand, sukker og vanilje og kog det til en grød, kogetid afhænger lidt af æblesort men ca. 15 - 20 min. Lad køle.

Æblegrøden fyldes i tærtebunden ( jeg foretrækker metalforme med løs bund). Drys med halvdelen af nøddekrokanten. De resterende 2 æbler skæres i tynde skiver med skræl og placeres taglagt over tærten. Drys med resten af nøddekrokanten og med blandet sukker og kanel.
Sættes i en 200 grader varm ovn (midten), bages i ca. 20-25 min. Server med skyr drysset med lakrids.

Find mig også på FACEBOOK.







fredag den 26. september 2014

Ovnbagt laks med blomkål, champignon og peberods-/citronfløde serveret m. gulerodsfritter.

Foto: Sara B. Clausen.
Lækkert fiskefad som jeg blev inspireret til af en opskrift jeg læste i Arlas nyhedsbrev - men jeg lavede nogle forandringer, den smagte virkelig skønt.


Foto: Sara B. Clausen.
Opskrift 4 personer:

4 laksesteaks med skind
1 lille blomkål i små buketter
250 g. champignon i skiver
1 bundt dild, hakket
1 Øko citron
4 spsk. revet peberod
1 tsk. hvidløgspulver
3 dl. madlavningsfløde
Salt og Peber

1 pose frosne babykarotter el. alm. gulerod i stænger
4 spsk. sesamfrø
1 spsk. olivenolie
Salt

Foto: Sara B. Clausen.

Placer laksen i et ildfast fad fordel de små fine blomkålsbuketter og champignon omkring, drys med salt og peber.
Rør fløden med saften fra ½ citron, hvidløgspulver, hakket dild samt salt og peber og hæld den over fisken. Kom revet peberrod på. Dæk fadet med folie. Bag i ovnen ved 200 grader i 10 min. fjern folien og giv 10 min. mere,

Lav gulerødderne enten i en Actifry eller vend dem med olie, sesam og salt og fordel på en bageplade i et lag og sæt i ovnen til de er lidt sprøde. Ca. 40 min.

Server med lidt ekstra peberod og citronsaft ved bordet.

Find mig også på FACEBOOK.

Sportsbrød.


Foto: Sara B. Hansen.
Dette brød har jeg kaldt Sportsbrød, fordi det er sundt og fiberigt og fuld af kerner, fiber og vitaminrige gulerødder. Jeg blev inspireret af et af brødene i Kirsten Skaarups nye bog "Verdens Bedste brød"  - men fandt frem til min egen udgave. Bla. bruget jeg Urtekrams nye fiberbageblanding som indeholder majsflager, chiafrø,hampfrø,havrekerner og hørfrø, desuden brugte jeg foruden hvedemel også havregryn og hvedekerner. Det er den langtidshævede æltefri metode og et VIRKELIG godt brød med en fantastisk krumme.

Opskrift 1 stort brød:

Gær på størrelse med en  ært
½ l. vand
2½ tsk. salt
½ tsk. rørsukker
200 g. grovrevet gulerødder
2 spsk. olivenolie
100 g, fiberbageblanding (Urtekram)
50 g. hvedekerner
50 g. havregryn
525 g. hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, sukker og fiberblanding samt hvedekerner, havregryn, olivenolie og de revne gulerødder rør til sidst hvedemel i, dejen skal være  fugtig men ikke flydende, kernerne suger en del væde mens det hæver.
Lad hæve mindst 12 timer ved stuetemperatur. Kom dejen ud på et meldrysset bord og fold den 4-5 gange fra hver side. Brug en bage spatel.

Kom dejen i en olieret skål og vend den evt lidt rundt, dæk til med fugtigt klæde eller film og lad hæve 2 timer.

Kom din støbejernsgryde (med låg) , stegso eller lignende i ovnen og varm op til 250 grader.  Når temp. er nået lader du den lige stå lidt ekstra tid, så du er sikker på den er helt varm. Drys med mel og hæld dejen i den varme gryde. Sæt den straks i ovnen med låg på.Bag brødet i 30 min. Skru herefter ned til 225 og fjern låget. Bag brødet i yderligere ca. 20 min. Lad køle på rist, inden det skæres.

Find mig også på: FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.


torsdag den 25. september 2014

Lækker vegetarlasagne med fuldkornsplader.


Foto: Sara B. Hansen.
Jeg prøver fortsat at holde fast i vores "vegetar onsdag" herhjemme og denne gang blev det til en rigtig lækker, lidt spicy, lasagne som smagte virkelig skønt. Jeg bruger altid øko. fuldkorns lasagneplader, både af hensyn til fiber og sundhed men de smager faktisk også bedst synes jeg. Der er mulighed for at improvisere lidt og tilsætte eventuelle grøntsagsrester fra køleskabet fx. kan man sagten komme lidt pastinak, selleri eller squash i også og man kan tilføje et ekstra lag af spinat( dampet i letsaltet vand). Skal det gå hurtigt kan man ty til en færdig Mornay sauce på 4% og ellers kan man lave bechamelsaucen selv.

Grøntsags-/tomatsauce:
2 løg, hakkede
2 stængler bladselleri, fine tern
1-2 fed hvidløg, knust
2 store gulerødder, små tern
1 lille aubergine, tern
300 g. champignon, hakkede eller i skiver
650 ml. tomat passato på flaske
1 dl vand
1 spsk. oregano
1 spsk. basilikum
1 tsk. chiliflager ( medium stærke)
Salt og Peber
olivenolie

Let Bechamelsauce:
½ l. minimælk
25 g. fintrevet parmesan
1 tsk. revet muskatnød
1 tsk hvidløgspulver
3 tsk. maizena rørt ud i lidt vand
Salt og peber


Desuden:
100 g revet ost, fx. emmentaler 
1 pakke fuldkornslasagneplader

Klargør grøntsager til saucen. I en stor gryde varmes lidt olivenolie op, løget svitses nogle min. herefter tilsættes auberginen og svitses med yderligere 2-3 min. tilsæt herefter de øvrige grøntsager, hvidløg og krydderier og hæld tomat passato over og vandet. Lad saucen koge lidt ind i 15- 20 min.

Lav den lette bechamel ved at varme minimælk tilsat muskatnød og revet parmesan, jævn med maizena udrørt i lidt vand og smag til med salt, peber og hvidløgs pulver. lad koge godt igennem så den bliver tyk.

Smør et ildfast fad og kom først et lag tomatsauce i bunden, dernæst lidt bechamelsauce, revet ost og så et lag lasagneplader. Fortsæt sådan til du har lavet så mange lag som muligt. Slut af med tomatsauce, bechamel og revet ost.

Sæt i ovnen ved 200 grader og bag midt i ovnen til den er gennembagt og let gylden

Find mig også på: FACEBOOK.

onsdag den 24. september 2014

Æltefrit havregrynsbrød med hørfrø.

Foto: Sara B. Hansen.
Efter at have fået Kirsten Skaarups nye bagboge Verdens bedste brød, har jeg lyst til at prøve dem alle sammen hurtigst muligt!
Jeg lagde ud med dette virkelig skønne havregrynsbrød med hørfrø. Brød lavet på denne æltefri metode (no knead som Jim Lahey fra USA er kendt for) , det er kedetegnet ved lavt gærindhold og bagt i en varm støbejernsgryde (eller lignende form). Det bliver altså bare noget helt særligt, smagfuldt, luftigt og lækkert og ligeså fint som hos den bedste bager. Man kan ikke lade være med at spørge sig selv, hvorfor man overhovedet gider bage på anden måde? Bogen kan virkelig anbefales!Der er både grove, lyse, boller, flutes, rugbrød m.m. bagt efter denne metode
Jeg lavede dobbelt portion af denne, da det skal passe til vores familie og ellers ikke er det største brød.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser til 1 brød:

gær som en ært
3½ dl. vand
1½-2 tsk salt ( hvis du fordobler er 3 tsk. nok)
½ tsk. rørsukker eller evt. lidt honning
50 g. Hørfrø ( kan evt. males lidt i en kaffemølle)
125 g. havregryn
200 g. hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og sukker. Vær omhyggelig med at gæren er helt opløst.
Tilsæt havregryn og hørfrø og dernæst hvedemel. Gem lidt hørfrø og havregryn til at drysse over brødet. rør dejen godt sammen, den skal være fugtig men ikke for flydende så juster med ekstra mel om nødvendigt. Kom dejen i en skål med film over og lad den hæve ved stuetemp.på køkkenbordet i min. 12 timer, gerne længere.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og fold den sammen 4-5 gange fra hver side. Bruge en spatel. Dejen bliver lidt mere lind under hævning, kan evt. atter justeres på dette trin med mere mel.

Smør hævefad med olie og kom dejen i, lad hæve tildækket i 2 timer.

Sæt din støbejernsgryde eller stegeso i ovnen sammen med låget og varm ovnen op på 250 grader, når temperaturen er nået så lad den stå der endnu 5-10 min, så du er sikker på den er rigtig varm. Tag forsigtigt gryden ud af ovnen og drys med hvedemel.Hæld med det samme dejen i den varme gryde, kom de resterende frø over og pres dem lidt ned i dejen med en våd bagepensel.
Læg låg på og sæt i ovnen.

Bag brødet 25 min ved 250 grader, tag så låget af og skru varmen ned på 225 grader og bag brødet færdigt i 15 min. mere.

OBS: Har du lavet dobbelt portion, så skal brødet bages først 30 min. og så bagefter 20-25 min uden låg.

Foto: Sara B. Hansen.


Velbekomme! Find mig også på Facebook:

En hyggelig bloggeraften med Urtekram og forfædrenes fuldkorn:-)

Foto : Sara B. Hansen.
I går var jeg til et hyggeligt arrangement på Østerbro sammen med andre madglade bloggere og Urtekram. Jeg er selv en stor fan af Urtekram og handler mange af deres produkter! Jeg kan lide det brede sortiment, de er innovative, har en klar holdning til kvalitet, sundhed og
økologi- uden at blive fanatiske. Så ligesom herhjemme, er der plads til både de sunde hverdagsprodukter og de lækre, lidt mere søde weekendprodukter. Herunder en æblekage lagt sammen med en chrunchy mysli.

Foto : Sara B. Hansen.


Foto : Sara B. Hansen.
Vi fik lejlighed til at høre og smage mange nyheder og dette efterår har Urtekram dømt det forædlede hvedemel med en stram glutenstruktur ude og i stedet sat fokus på Rug, emmer,enkorn, spelt, fuldkorn og havre med andre ord uforædlede kornsorter med højt indhold af kostfibre, vitaminer og mineraler og en mere interessant smag og struktur. Jeg glæder mig til at eksperimentere med nogle af disse produkter i min bagning og madlavning.

Foto: Sara B. Hansen.
Vi smagte også lækre nyheder på ostefronten, hvor jeg må sige jeg fandt mig et par nye favoritter: deres Montbelliard brie og Moule rouge rødkitost smagte virkelig skønt og så må jeg med overraskelse(kan normalt ikke lide den slags) også konstatere at deres milde skorpefri ost også var virkelig god mild og blød- men alligevel karakterfuld. Klart værd at prøve.



På den søde side var der nogle super lækre mørke chokoladeovertrukne hindbær, kirsebær og blåbær MUMS siger jeg bare særligt var jeg vild med hindbær og Kirsebær. 
De nye muslibarer var også rigtig lækre og gode på farten eller som en lille lækker treat.


Foto: Sara B. Hansen.

Det var også så hyggeligt at være sammen med andre bloggere - ikke mindst nyder jeg altid at snakke med Kirsten Skaarup fra Kødfri fredag som netop har udgivet en skøn bagebog Verdens bedste brød, som hun var så sød at forære mig, og hun arbejder allerede på den næste store bagebog. Farverig, glad, berejst og skøn kvinde!

Foto: Sara B. Hansen.

Find mig også på:FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

mandag den 22. september 2014

Okseculotte serveret m. kartoffelbåde rødvinssauce m. champignon, salat med melon og pinjekerner.




Foto: Sara B. Hansen.
I går fik vi en rigtig søndagsmiddag, Super mør og lækker steg, dejlig sauce og sprøde kartofler og en lækker salat, vi fik alle spist lidt for meget og sådan kan det jo gå, når noget smager rigtig godt :-) Vi fik også lidt af mine vaniljesyltede grønne tomater dertil (uhmmm så gode!) 

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 6 personer:

Stegen:
1 oksculotte på godt 2 kilo
Salt og Peber
Olivenolie
1 fed knust hvidløg

Kartofler:
2 kilo kartofler i både
Olivenolie
Salt

Sauce:
250 g. champignon
1 spsk. smør
2 løg, finthakkede
2 spsk. flydene kalvefond
1 dl. rødvin
3 dl. madlavningsfløde 8%
Salt, peber
Lidt honning
1½- 2 dl. stegsky fra stegen( taget fra med stegepipette for at undgå fedtet)
2 tsk. maizena rørt ud i lidt vand

Salat:
Spæde salatblade, skyllet og slynget
½ vandmelon (kernefattig) i tern
1 pose pinjekerner, ristet på en tør pande

Foto: Sara B. Hansen.

Stegen ridses i fedtlaget og krydres med salt, peber, knust hvidløg og gnides med olivenolie. placeres i et ildfat fad og så i med stegetermometer- jeg vil gerne have den rosa i midten (medium) så det vælger jeg tag stegen ud når den viser ca. 62-68 grader og lad den hvile 20-30 min. Husk den stiger i grader nogen tid endnu mens den hviler.

Skær champignon i skiver og hak løget. Svits champignon i smør til de er lidt gyldne, tilsæt løget og svits med nogle min. Hæld rødvin over og lad det koge lidt ind, tilsæt fløde og fond og salt, peber samt lidt honning og lad den småsimre lidt. Når stegen er taget ud tages lidt stegesky fra til den. Jævnes let hvis ønsket.

Vask kartoflerne og skør dem i både. Ryst dem i en pose med olivenolie og salt. læg i et lag på bageplade med papir. Steg dem indtil sprøde ca. 45 min.

Skyl salaten og kom i en skål, skær vandmelon i tern og bland med salaten. Rist pinjekerner og kom over lige inden servering.

Foto: Sara B. Hansen.


Find mig også på:FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.


søndag den 21. september 2014

Gratinerede fuldkornstortillas med tomat og avokadosalat.

Foto: Sara B. Hansen.
Dejlig nem aftensmad i går, hvor resten af chili con carnen kunne bruges i disse gratinerede fuldkornstortillas. Det smagte skønt og er en god og nem måde at anvende en rest på.
Server gerne med familiens yndlings Tex Mex tilbehør tacosauce, chilisauce, jalapenos m.m.


Foto: Sara B. Hansen.

6 personer:

Tortillas:

En rest chili con carne eller halv portion af denne OPSKRIFT
8  fuldkornstortillas ( nogle spiser måske 2 ;-)
1 pose revet cheddar/mozzarella ( jeg brugte en light version)
1 rød frisk chili
Oregano

Avokadosalat:
6 store danske blommetomater
1 løg ( gerne rødløg)
2 modne avokadoer
½ agurk, halveret og kerner fjernet, skåret i skiver

Dressing:
Saften af ½ citron
1½ spsk.. olivenolie
1 -2 tsk. honning
Salt og Peber

Tortillas:
Placer en klat chili con carne på midten af hver tortilla, kom lidt af den revne ost over og fold dem sammen fra siderne så du får en firkant, placer med samlingen nedad i en bradepande med bagepapir.Læg dem tæt. Drys med ost, skær chilifrugten i tynde skiver og kom over sammen med oregano. Gratiner dem i ovnen ca. 8-10 min. ved 200 grader.

Salat: 
Skær Tomat i både og halver dem, fjern sten og skræl fra avokadoerne og skær dem i tern, skær rødløget i halve skiver og skær agurken, bland det hele lidt forsigtigt sammen (så avokadoerne ikke bliver for smattede) rør dressingen sammen og hæld over og server straks.


Foto: Sara B. Hansen.
Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

lørdag den 20. september 2014

Den BEDSTE æblekage med skyrfløde og nøddekrokant (Glutenfri).


Foto: Sara B. Hansen.

Den bedste æblekage er blevet endnu bedre i denne version, hvor flødeskummen er blevet vendt med skyr og vanilje - dels for at give en mere let variant men også fordi jeg rigtig godt kan lide det på den måde. Nøddekrokant er simpelthen så lækkert at bruge i stedet for den traditionelle sukkerasp, der er selvfølgelig stadig sukker i,  men til gengæld ikke smør og gluten.


Foto: Sara B. Hansen.


Opskrift til 10-12 personer:

Æblegrød:
10 madæbler
200 g. sukker ( kan variere alt efter æblers syrlighed)
Saft af ½ citron
1½ dl. vand
Kornene fra en vaniljestang + den tomme stang.

1 stor teskefyld krydret Chaisukker( kan udelades eller erstattes af lidt kanel)

Krokantrasp:
200 g. hele afskallede haselnødder
100 g. sukker

Æblefileter:
1 æble
saft af ½ citron eller appelsin

Flødeskum:
3 dl. piskefløde

2½ dl. skyr
evt. lidt vaniljekorn



Foto: Sara B. Hansen.

Desuden en god glasskål til servering og sprøjtepose og stjernetylle.

Æblegrød:Vask og skræl æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehus og skær hver æblebåd i tre stykker. Kog dem møre sammen med de øvrige ingredienser, smag lidt til da sukker behovet kan variere lidt, alt efter hvor meget syrlighed æblet har. Tilsæt krydret chai sukker. Afkøl æblegrøden helt.

Krokantrasp: Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Afkøl nødderne og afskal dem når de er kølet af, ved at nuldre dem hårdt mellem håndfladerne.
Smelt sukkeret til en gylden karamel på en høj pande. Vend de afskallede nødder deri. Hæld derefter nøddekrokanten ud på et stykke bagepapir og lad køle helt af. Blend den afkølede nøddekrokant til mellemfint rasp i en foodprocessor.

Æblefileter:Vask æblet og skær det i kvarte, fjern kernehus og skær meget tynde æblefileter. Læg dem i en skål og bland med citronsaft(så de ikke bliver brune).

Flødeskum: Pisk  fløden til en relativ fast skum tilsæt evt. lidt vaniljekorn, vend med skyr, med en dejskraber og bløde bevægelser. 


Opbyg æblekagen i lag med skiftevis Krokantrasp,æblegrød og lidt flødeskyr. Gentag indtil skålen er så fuld som ønsket. Gem så du har flødeskyr til at komme på toppen.

Inden servering, dekoreres æblekagen med små toppe ved hjælp af sprøjtepose og stjernetylle. afslut med at pynte med æblefileter.


Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.


fredag den 19. september 2014

Chili con carne serveret med skyr, chiliolie, jalapenos og ris.


Foto: Sara B. Hansen.
Lækker chili con carne med ekstra grønt i form af gulerod og majs, serveret med skyr, chiliolie, Jalapenos........det er jo bare en ret man aldrig bliver træt af  og som kan serveres med ris, majsbrød, tortillas sågar tacoskaller alt efter humør..... jeg fik endnu en gang brugt lidt af min egen chilihøst, de trives virkelig godt i udestuen.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 6 pers:

1300 g. hakket oksekød (magert)
3 store løg
2 store fed hvidløg
4 gulerødder
1 stor dåse søde sprøde majs
1 dåse kidney bønner
650 ml. tomato sauce /passato på flaske ( koster 5 kr. i Netto for tiden)
2 spsk. Oregano
1 spsk. spidskommen
2 tsk. røget paprika
3 røde friske chilier (hakkede)
Salt og Peber
½ tsk. Cayennepber
evt. 1 tsk. Honning eller sukker

Tilbehør Ris, skyr ,chipotleolie samt jalapenos, bredbladet persille


Foto: Sara B. Hansen.

Svits løg i lidt olivenolie, tilsæt kødet og brun det godt igennem, tilsæt krydderier samt hvidløg,gulerødder majs, bønner og chili og svits det med i 5 min. Hæld tomatpassatoen + lidt ekstra vand (ca 1 dl) som jeg skyllede resten af tomatsaucen ud af flasken med. Lad gerne chili con carnen småsimre i 2 timer.
Kog ris, rør skyr blank og server med jalapenos, chiliolie, skyr.....eller hvad du nu er til.

Find mig også på FACEBOOK:

Foto: Sara B. Hansen.

Chokoladekage med sorte bønner og mandler (glutenfri).

Foto: Sara B. Hansen.
Denne virkelig skønne kage har jeg tidligere bagt, men denne gang er den lavet med kokosolie og der er tilsat hakkede mandler. Mums den smager altså forrygende godt og får den lækreste luftige, konsistens og dejlig dyb chokoladesmag. Vi fik den med hindbærcoulis. Ps. INGEN vil kunne smage at der er bønner i- så du kan roligt prøve!


Bagt i springform med hul
(28 cm i diameter):

200 g. bønner på dåse (eller udblødte og kogte)både hvide og sorte kan bruges
100 g. kokosolie
100 g. rørsukker (el. sukrin/stevia svarende til 100 g)
100 g. smeltet mørk chokolade
1 tsk. tørrede vaniljekorn
1 nip salt
½ dl. kakao
1 tsk. bagepulver
½ tsk natron
5 æg
100 g. hakkede mandler

Tilbehør: Flormelis, hindbærcoulis

Blend bønner til en galt masse og tilsæt kokosolie samt sukker, blend yderligere til glat og samlet. Smelt chokoladen og tilsæt det mens den blendes. Bland Kakao, natron, bagepulver og vanilje og tlsæt skiftevis med æggene som kommes i et af gangen, ven de hakkede mandler i.
Fyld i en smurt springform og bag ved 180 grader i 25-30 min. prik med en kødnål for at tjekke at den har nok. Lad køle. Kom ca. ½ tsk flormelis i en lille sigte og sigt det over. Server evt. med coulis, is eller frisk frugt til,så bliver det en dessertanretning.

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

onsdag den 17. september 2014

Gratineret fuldkornspasta med kylling.


Foto: Sara B. Hansen.
Det her er bare en ret som børnene altid er vilde med - ja vi voksne egentlig også. Det er nok ikke sundt hvis man spiser det hver dag på grund af osten - men alligevel - det er fuldkornspasta, fedtfattigt kød/pølser, light mornaysauce osv. så det kunne være meget værre! Godt smager det i hver fald :-) suppler gerne med en god salat.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4-6 personer.

1 pose fuldkornspasta fx. skruer ( 500 g)
Vand
salt

450 g. kyllingbryst, skåret i tern
1 pakke Løgismose kyllingpølser med citron og persille, i skiver (fx. Netto)
250 g. champignon, i skiver
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, knust
2 friske røde chilier, hakkede
500 g. Passato ( passeret tomat på flaske eller i papkarton)
Sat og Peber
1 spsk. Oregano
1 spsk.Basilikum
1 karton Mornaysauce light (4 %)
1 dl. revet cheddar
1 dl revet parmesan
olivenolie til stegning

Gør grøntsagerne klar. Svits kyllingkødet i lidt olivenolie på en sauterpande, efter 5 min. tilsættes løg, hvidløg og krydderier samt chili, og chapignon, lad det svitse med 3-4 min. Tilsæt pølserne og svits dem lidt med. Tilsæt passato og smag til med salt og peber.

Kog pastaen al dente i saltet vand. Dræn vandet fra,

Riv osten fint og bland de to slags. Kom tomatsauce med kylling i bunde af et højt fad, kom en smule mornaysauce i klatter over, dernæst et lag pastaskruer, tomat og kylling, mornay og revet ost, endnu et lag med skruer og så slut af med tomat og kylling, mornay og revet ost. Sæt fadet i ovenen ved 170 grader(varmluft) i ca. 20 min.

Server gerne med en blandet salat.

Find mig også på: FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.




Hindbærgrød m. vanilje

Foto: Sara B. Hansen
Har du mange hindbær i haven og er fryseren fyldt godt op og marmeladeglassene ligeså,? Så kan du jo lave en dejlig gang hindbærgrød. Det smager så skønt og sommerligt og minder mig en hel del om bedsteforældre, solskin og barndom. Om du vil have fløde på, sødmælk eller minimælk er helt op til dig- jeg foretrækker det sidste, men jeg ved mange synes at det som minimum skal være sødmælk.
Vores hindbærhøst har været ret beskeden- jeg ved ikke om det skyldes at stiklingerne først blev sat i foråret? (er ikke så havekyndig) men de gror og jeg satser på at de næste år giver en masse. Vi fik til gengæld en stor portion af en af min mands kollegaer, som ikke selv havde plads til flere- så sødt af ham :-)

Foto: Sara B. Hansen


Ingredienser:

1000 g. friske modne hindbær, skyllet
400 g. rørsukker
1 stang vanilje
6 spsk. vand
4 tsk. kartoffelmel, rørt med vand til en jævning


Foto: Sara B. Hansen

Kog hindbær, vand, vaniljekorn og stang samt sukker langsomt op under låg. Tag låget af og kog igennem i 3-4 min.
Tilsæt jævningen i en tynd stråle mens der røres.Kog til det tykner. Tag af varmen og hæld på en skål. Tildækkes med husholdningsfilm. Server afkølet med kold mælk.

Find mig også på Facebook.

Foto: Sara B. Hansen

tirsdag den 16. september 2014

Rugstykker- gode sandwichbrød.


Foto: Sara B. Hansen.

Der bliver smurt mange madpakker herhjemme og  derfor kan jeg ikke altid følge med i.f.t. at bage men i dag fik jeg bagt disse lækre grove rugstykker og en dobbelt portion af de lækre glutenfri Chiafrø knækbrød, så er der til lidt tid.

Ingredienser ca. 18 stk.:

50 g. gær
8 dl. lunken vand
100 g. skoldede rug kerner (skårne)
20 g. salt
250 g. fuldkornshvedmel
200 g. rugmel
450 g. hvedemel
2 spsk. olivenolie

Kog rug kernerne op i vand i en gryde og lad det lige koge nogle min. tag af varmen og lad dem stå og trække i 10 min. Si vandet fra.

Rør gæren ud i den lunkne væske og tilsæt de afkølede rugkerner, salt og olivenolie samt fuldkornshvedemel, rugmel og hvede lidt af gangen. Rør dejen rigtig godt igennem. Dæk med et fugtigt klæde og lad det hæve i 1-1½ time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca 3½- 4 cm tykkelse og skær firkantede stykker ud fx. med en bagespartel.

Læg stykkerne på plader med bagepapir og lad dem efterhæve i 40 min.Pensles med vand. Bages 15-20 min ved 200 grader. Køles på Rist.

Find mig også på: FACEBOOK.