mandag den 30. juni 2014

Broccolisalat med sprød bacon og honningristede solsikkekerner.

Foto: Sara B. Clausen
Jeg har altid været rigtig glad for broccolisalat, helst i en ikke for fed version. Så efter jeg i dag havde været på besøg i min lokale gårdbutik, blev det tilbehøret til aftensmaden her til aften.
Jeg elsker bare den årstid, hvor man så let kan få alt mulig lækkert dansk frugt og grønt og til rimelige penge, så er det altså bare om at nyde det. I dag fik jeg også et fint lilla glaskål med, det har jeg ikke smagt før og er spændt på hvordan det smager :-) Hvis man ønsker en vegetarisk version er det let blot at undlade bacon og måske bruge lidt ekstra solsikkekerner. Det smager også godt med æbletern i for variationens skyld :-)

Foto: Sara B. Clausen
Ingredienser 4 pers.

Salat:
1 flot dansk broccolihoved
1 frisk rødløg
1 dl. jumborosiner
½ dl. honningristede solsikkekerner ( købt eller ristet på en pande med 1½ spk.honning)
200. g bacon i tern.
evt. 1 æble i tern
2 l. kogende vand

Dressing:
1 dl. græsk youghurt
2 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. sukker
Salt og Peber

Rist baconen på en pande til det er gyldent og lad det køle af på fedtsugende papir. Skær broccolien i små buketter, brug gerne den fine del af stokkene i salaten også. Hak rødløget. Kom Broccoli et dørslag og placer i vasken og hæld kogende vand over af 1-2 omgange. Det skal stadig være sprødt.
Vend med hakket rødløg, rosiner, solsikkekerner (evt. også æble). Rør dressingen sammen og bland i salaten. Top med sprød bacon.

Find mig også på Facebook.

Foto: Sara B. Clausen


søndag den 29. juni 2014

Grillet laks og salat med grillede ferskner, peberfrugt og feta serveret med stegte kartofler.

Foto: Sara B. Clausen.
Så er jeg "back in business" efter nogle dage i Rumænien. Den traditionelle mad der falder ikke helt i min smag, tung bondemad med spæk og meget fedt i alting men ellers et spændende land og en god konference. Så det er fatisk godt at komme hjem til egen hverdag og selv kunne lavet et måltid mad.
Til aften fik vi så en dejlig grillet laks, skøn salat og resten af kogte nye kartofler,der blev stegt sprøde på panden med olivenolie, rosmarin og hvidløg. 


Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 2 personer:

Laks:
2 flotte friske laksefileter med skind
Lidt olivenolie
Salt og friskkværnet peber
1 citron

Salat:
1 pakke feldsalat, skyllet og slynget
2 ferskner
1 rød peberfrugt
1 gul eller orange peberfrugt
10 sukkerærter
1 rødløg
fetaost/ salatost
1/4 agurk i halve skiver
3 spsk olivenolie
2 spsk. flydende honning
2 tsk. rosmarin
Kornene fra en stang vanilje
Salt og peber

Dressing:
2 spsk. muskovadosirup
2 spsk. citronsaft
3spsk. olivenolie

Tilbehør: En rest kogte kartofler, olivenolie og 1 tsk. hvidløgspulver, flagesalt samt 1 tsk. rosmarin.


Foto: Sara B. Clausen.

Start med at gøre salaten klar og kom den i bunde af et fad. Skær ærter på skrå, skær agurk og rødløg i skiver og vend med salaten. Rør olivenolie med vaniljekorn og rosmarin og kom på en grillpande og gril peberfrugt og halve ferskner uden sten på en pande til de bliver gyldne og bløde, kom lidt flydende honning over de sidste min.og kværn peber salt over. (ellers pensles ferskner og peberfugt med det og grilles på alm. grill). Lad dem køle lidt af inden de skæres i skiver/stykker og fordeles ovenpå salaten. Fordel også fetaosten over.
Rør dressingen sammen og hæld over lige inden servering.

Laksen krydres med salt og peber og grilles på samme grill pande som ferskner/ peberfrugter og får lidt smag derfra. Grill dem ca.5 min. på hver side og lad stå på den varme pande i 4 min. bagefter. Tjek at laksen er fast, flaget uden at blive tør.

Skær kartoflerne lidt ud og bars dem i olivenolie på en pande sammen med krydderier til de er sprøde og lækre. Krydres med flagesalt.


Find mig også på FACEBOOK.



Foto: Sara B. Clausen.

mandag den 23. juni 2014

PERFEKTE snobrød til aftensmad :-)

Foto: Sara B. Clausen.
Sankt Hans aften blev fejret herhjemme i haven og jeg lyver ikke når jeg siger at jeg aldrig har smagt så gode snobrød! Ingen klæbrig dej eller forkullede. Nej lækre sprøde og gennembagte og med skinke i midten- MUMS! 
Vi fik dem med en masse lækre grøntsager og en holiday dressing at dyppe det grønne i.
En rigtig overskudsmor, havde selvfølgelig selv lavet nogle snobrødspinde, sådan på vej hjem fra arbejde- men sådan er jeg jo ikke (altid). Så jeg købte simpelthen nogle med metal på spidsen i Kvickly- samtidig synes en sygeplejerske som mig jo, at den slags er lidt mere hygiejnisk( i disse akkrediteringsdage, har jeg om muligt fået endnu mere fokus på det. Overvejer at ligge mig selv i sprit herhjemme :-) hø,hø
Nå men det metal i midten- måske er det også med til at de blev bedre gennembagt, det vil ligesom forsvare at jeg gav 40 kr. pr pind! Det og så tålmodighed og hyppig venden over bålet.Jeg blev inspireret af en opskrift fra Arla. Kom en skive god skinke i midten, sno dejen om og når de er gennembagte, så kommes der lige en ostestav eller 2 derned, som smelter.


Tilføj billedtekst
Foto: Sara B. Clausen.

4 personer:

Dej:
35 g. smør
3 dl. minimælk
1 dl. koldt vand
25 g. gær
2 tsk. sukker
en lille tsk. salt
400 hvedemel
100 g. Rugmel

Desuden:

4 skiver god skinke.
8 ostestænger, skåret af cheddar, emmentaler eller bare alm. skæreost.
4 snobrødsstænger
Foto: Sara B. Clausen.


Foto: Sara B. Clausen.

Smelt smøret i halvdelen af mælken enten i en gryde eller i mikroovn. Bland med resten af mælken  samt vandet så det er lunkent. Rør gæren ud deri. Tilsæt sukker og salt og begge typer mel til dejen er fast nok til at ælte. Lad den hæve en time. Del i 4 klumper og tril dem til lange pølser. Kom skinke rundet om pinden(smør den evt. lidt med olie for at være sikker på at det slipper let) herefter vikles dejen rundt om pind med skinke og klemmes lidt sammen. Bag snobrødene over gode gløder i passende afstand- vend dem hyppigt og vær tålmodig. Tag brødet af pinden og kom ostestænger i, varmen får dem til at smelte.Server med masser af grønt. Ketchup m.m.

Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Clausen.

søndag den 22. juni 2014

Vild rissalat med forårsløg, peberfrugt, asparges m.m.

Foto: Sara B. Clausen.
En sommerlig og lækker salat som gør sig godt, uanset om det er som tilbehør til sommerens fisk eller kød - eller om du måske vælger at lave den til en måltidssalat, ved at fordele varmrøget laks i den eller måske kylling eller hvad du nu kan lide. Gør man det et godt bud på en lækker og "sommerlet" aftensmad.Suppler evt. med lidt fetaost.
Inspirationen kom af at læse det nye nummer af MAD- men det blev nu til min egen version med de ting jeg havde lyst til.

Ingredienser 4 pers:

Salat:
3 dl. Vilde ris blanding
4½- 5  dl. vand, saltet
1 bundt asparges
½ rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 bundt forårsløg
1 finthakket rødløg
1 agurk
4 spsk. sesamfrø, ristes lidt på panden
evt. fetaost

Dressing:

Saften fra en citron
5 spsk. sesamolie
1 spsk risvineddike
1 lille bundt bredbladet persille, hakket
4 stængler frisk mynte , hakket
2 tsk. honning
1 spsk. ketjap manis
Salt og peber


Kog risene i saltet vand i ca. 20 min. lad trække 10 min. i gryden under låg. Hæld resterende væske fra gennem en si og skyl risene til de er kolde og dræn dem godt af. Knæk den "seje del" af aspargesstænglerne. Kog  lidt vand op i gryden , salt det og kog de grønne asparges i 2-3 min alt efter hvor tykke de er. Hæl vandet fra og koldt vand over.
Skær peberfrugter og forårsløg i tynde skiver, hak rødløget og vend det hele med de afkølede ris. Halver og fjern kernerne fra agurken og skræl den i tynde strimler med en tyndtskræller. top med de letkogte aparges.
Pisk alle ingredienser til dressingen sammen og hæld den over måske skal du lige knap bruge det hele. Inden servering drysses de ristede sesamkerner over og evt. lidt feta.
Vil du lave den som en måltidssalat så kom f. eks. lækre stykker af varmrøget laks i .

Find mig også på: FACEBOOK

Foto: Sara B. Clausen.

Brunchæg med seranoskinke, indbagt tomat og purløgsdrys.

Foto: Sara B. Clausen.
Det er meget sjovt at kunne variere sit morgenmadsæg lidt og dette er helt klart en ny favorit på morgenbordet. Den er meget velegnet til et større brunch arrangement, da det er let at lave mange på en gang. Du skal bare bruge en klassisk metal eller silikone muffinform med plads til fx. 12 stk. Man kan også bruge bacon eller parmaskinke i stedet for serano.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 2 pers:

2 æg
3 - 4 skiver seranoskinke (eller parmaskinke / bacon)
1 solmoden tomat
friskklippet purløg
Salt og peber
lidt olivenolie

Tilbehør: rugbrød.

Foto: Sara B. Clausen.

Smør formen med en smule olivenolie og placer seranoskinken i muffinformen, så der dannes en "rede". Måske skal du bruge 1½ til 2 skiver serano pr. rede. Den skal helst være lukket over det hele, må gerne gå ca. 2 cm.op over kanten på formen. Bag derefter rederne i en forvarmet oven, 200 grader, i 3- 4 min. Tag ud og lad køle lidt. placer en kvart tomat eller en ½, alt efter størrelsen, i hver form. Slå et æg ud i hver rede. Sæt i ovnen og bag i ca. 8 min. De skal være smilende i blommen. De løsnes forsigtigt fra formen evt. ved at køre en plastikkniv el. lign. rundt i kanten, herefter kan de løftes hele ud. Server med frisk klippet purløg, og friskkværnet peber, det er nok ikke nødvendigt med salt, da seranoskinken salter.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Clausen.

torsdag den 19. juni 2014

Nem kyllingecurry med grønt og ris.

Foto: Sara B. Clausen.
Herhjemme er vi glade for krydret mad mad og Indisk er klart en af favorit. Her får du en hurtig version af en klassiker, som er tilføjet lidt ekstra grønt. Server med ris og evt. naanbrød- der her jeg en super lækker opskrift lige HER, hvis du har lyst til at lave dem selv :-)

Foto: Sara B. Clausen.
Ingredienser 6 personer:

1000 g. kylling inderfillet
1 spsk. kokosolie
2 store løg, hakket
1 bakke cherrytomater skåret i kvarte
500 g. blandet wok grønt frost ( i denne Majs, ærter, broccoli, peberod og gulerod)
3 spsk. øko. Cosmoweda tikka curry paste (fås på nettet og i mange helsekostbutikker)
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
1 spsk. flydende kyllingfond
1 tsk. hvidløgspulver eller et fed frisk
Salt og peber.
1 stor spsk. maizena (udrørt i lidt vand til jævning).

Foto: Sara B. Clausen.

Svits de hakkede løg i kokosolien til de er klare. tilsæt kyllinginderfilet passende stykker (ca. halverede).Brun dem i ca. 5 min. Tilsæt små cherrytomater og tikka curry paste samt flydende kyllingfond og lad det simre 5 min. Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk, krydderier og lad simre i 10-15 min. Tilsæt grøntsager og kog med nogle min. Hvis sovsen er for tynd jævnes den med maizena. Kog ris og server evt. med naan.

Tilbehør: Ris, naan.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Clausen.

onsdag den 18. juni 2014

Kyllingkarbonader m. forårsløg.


Foto: Sara B. Clausen.
I går lavede jeg disse saftige kyllingkarbonader og de blev faktisk rigtig gode- vi fik dem sammen med nye kartofler, lækker jordbærcapaccio og en champignnonsauce. Det var bestemt ikke noget dårligt måltid og så er det jo bare så skønt, at kunne spise ude i haven med roser omkring sig og solskin- hvor er det dejligt at være haveejer igen :-)

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 6 pers:

800 g. kyllingfars
3 mellemstore kogte kolde kartofler
1 æg
1 bundt forårsløg, hakket
Salt og Peber
1 tsk. sellerisalt
1 tsk. chilipulver
2 tsk. græsk krydderi blanding (Santa Maria)
evt. en smule revet Øko. citronskal

Tilbehør: Salat, nye kartofler evt. sauce.

Foto: Sara B. Clausen.

Bland alle ingredienser til farsen godt og lad den trække lidt i køleskabet. Form karbonader og steg dem ca. 4 min på hver side i lidt smør eller olie, til kødsaften er klar og de er gyldne. Server med nye kartofler og en god salat.

Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Clausen.

Jordbærcarpaccio.


Foto: Sara B. Clausen.
Det er sommer og solskin og Danmark når det er bedst og lige for tiden bugner butikkerne med de skønneste danske jordbær ( og de smager jo altså bare bedst!) derfor er der kun en ting at gøre og det er at spise så mange som muligt mens det er sæson. Derfor fangede denne opskrift fra "Sæson" mit blik med det samme! Man kan jo bare se og høre at det smager skønt ikke?
Jeg havde ikke saltede mandler, så jeg brugte lidt cashewnødder og ristede pinjekerner vil også være fint dertil. Er man ikke til den lækre sprøde blomkål som også er i sæson - så er en bund af spæde spinatblade eller rucola også lækkert.

Ingredienser:

500 g. flotte røde og søde danske jordbær
1 lille fast blomkålshoved
1 bundt bredbladet persille, skyllet
50 g. parmesanost i store flager
Friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
50 g. saltede mandler, cashew eller ristede pinjekerner

Skyl jordbærene(behold stilken på så de ikke suger vand) lad dem dryppe lidt af på et rent viskestykke. Rens blomkålen og skær den i tynde skiver. Kom bredbladet persille ca. halvdelen i bunden af fadet, fordel skiver af blomkål ovenpå. Skær jordbær i tynde skiver og fordel over blomkålen. Pynt med bredbladet persille og nødder. kværn peber over. Rør eddike og olie sammen og dryp henover.

Find mig også på FACEBOOK.

søndag den 15. juni 2014

Grillet ørred med citron, fennikel og dild.


Foto: Sara B. Clausen.
Jeg er ikke så flink til at få grillet fisk som jeg egentlig gerne ville være- men i dag røg der en flot ørred på ca. 1,4 kg på Grillen med "maven fuld af citron, dild og fennikel".
Jeg synes det smager rigtig godt- tilbehøret var grillede majskolber og min elskede melonsalat samt lidt friskbagte maltstykker.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 4 personer:

1 Ørred ca. 1,4 kg
1 øko. Citron i skiver
1 bundt dild
Salt og peber
1 fennikelknold i skiver

Foto: Sara B. Clausen.


Rens fisken godt under koldt vand og dup den lidt tør med køkken rulle. Krydder med salt og peber og fyld bugen med citronskiver, fennikel og dild.
Tag to store stykker kraftigt grillfolie og pak fisken ind i det så den slutter tæt.
Kom pakken med fisken på grillen - den skal have ca. 12 min på hver side. Tjek kødet efter 20 min. om det løsner sig i flager.
Server med det tilbehør du kan lide og gerne en kold skyr eller creme fraiche light dressing med masser af friskhakkede krydderurter.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Clausen.


Maltstykker med hvid hvede.

Foto: Sara B. Clausen.
Så er der blevet bagt lidt små brød til madpakker og morgenmad. Jeg har endelig fået købt mig noget maltsirup igen som jeg rigtig godt kan lide smagen af i brød og så giver det også en flot farve. Disse brød er rigtig fine og samtidig er de lavet med såkaldt "hvid hvede som har kvaliteterne fra hvedemel- altså gode bageegenskaber og lyst og samtidig bevaret kornets fibre, vitaminer og mineraler.

Ingredienser til ca. 24 stk:

5 dl. kærnemælk
3 dl. vand, fingerlunt
50 g. gær
2 spsk. maltsirup
15 g salt
3 spsk. koldpresset rapsolie
150 g. havregryn
1000 g. Hvid hvede

Desuden:
Vand og durummel til pensling og drys.

Rør gæren ud i lidt af vandet og tilsæt resten sammen med kærnemælken. Rør 2 spsk. maltsirup, olie og havregryn i. Tilsæt derefter salt og Hvid hvede og ælt dejen godt sammen.
Lad hæve lunt og tildækket i 1 time. Form små boller. Træk i hver side så de bliver lidt aflange og giv dem et tryk med fingrene på midten. Brug bagespartlen til at give dem et tryk ned gennem midten så de får en fordybning(se billedet).
Lad efterhæve i 40 min. tildækket og lunt. Pensles med vand og drysses med lidt durummel. Bages ved 200 grader i ca. 15 min til gyldne og sprøde. Lad køle på en rist.

Foto: Sara B. Clausen.


Find mig også på: FACEBOOK.

Forfriskende iste.

Foto: Sara B. Clausen.
Solen skinner og det er sommer og dejlige kolde og læskende drikke et et must. Lav din egen iste, brygget  på en rigtig god kvalitet. Jeg holder selv meget af Chaplon, de har mange lækre blandinger, men al mulig andet kan selvfølgelig bruges.
Til denne har jeg brugt Chaplon grøn og hvid te med kvæde og æblestykker. Tilsat rørsukker og citronsaft og serveret godt kølet med masser af isterninger.

Ingredienser:

4 spsk. Te
1 l. kogt vand, lad det stå til det er ca. 80 grader
1 øko citron
4-5 spsk. rørsukker ( alt efter hvor sødt man vil have det)
masser af isterninger

Kog vandet og lad det lige stå lidt til det er ca 80 grader. Kom 4 spsk. teblade i tepotten og lad det trække 4-5 min. Hæld gennem en sigte ned i en glaskande med sukker. Rør rundt tilsæt citronsaft og rør godt rundt igen. Stil på køl. Ved servering fyld isterninger i høje glas og hæld isteen over.Tillæt gerne lidt citronskiver.

Find mig også på FACEBOOK

lørdag den 14. juni 2014

Picnicbrød med krydret fyld.

Foto: Sara B. Clausen.
Dejlige Empanada lignende sager, som jeg bare kalder "picnicbrød", Vi havde dem med til en Tivoliudflugt. Det er dejligt nemt at have med på en tur og er altid en succes. Kan også sagtens bruges i madpakken eller som aftensmad med salat til. Der bliver en del ud af denne portion men vi var også 8 personer. Man kan selvfølgelig sagtens halvere hvis man er færre personer.


Foto: Sara B. Clausen.
Foto: Sara B. Clausen.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser:

Fyld:
1000 g. Hakket svinekød
2 løg, tern
2 fed hvidløg, presset
2oo g. chorizo i tern
650 g. grøntsager ( evt frost- jeg brugte bare en Nettoblanding med gulerod, ærter, peberfrugt, majs og broccoli)
1 rød frisk chil u. kerner, hakket
2 tsk. Sambal Olek
2 spsk. Græsk krydderiblanding (Santa Maria)
2 spsk. Teriyaki
1 lille dåse konc. tomat
Salt og peber
Evt. en pose revet ost ( men kan udelades)

Dej:
8 dl. lunken vand
50 g. gær
15 g. salt
3-4 spsk. Rapsolie
300 g. fuldkornsmel
Ca. 800 g. hvedemel

Til pensling:1 æg pisket sammen med 3-4 spsk. vand


Foto: Sara B. Clausen.


Rør gæren ud i  lunkent vand. Tilsæt salt, olie og fuldkornsmel samt hvedemel til dejen har ønsket konsistens og ælt dejen godt igennem. Lad hæve under fugtigt klæde i ca. 1 time.
Lav imens fyldet til picnicbrødene. Svits løg, chili og chorizo godt. Tilsæt det hakkede kød og svits det godt igennem,tilsæt Grøntsager, sambal olek, teriyaki og krydderier og svits i yderligere nogle minutter. Tilsæt en dåse koncentreret tomat. Smag til og lad det køle lidt. Del dejen i ca. tre klumper og rul dem ud en af gangen som til en pizza. Brug en skål af passende størrelse med en lidt skarp kant og stik runde cirkler ud. Pensles rundt i kanten med æggeblanding. Fyld kødblandingen på den ene halvdel men lad ca 1½ cm være fri til kanten, kom evt. en smule revet ost på. Fold den anden dejhalvdel henover og pres kanten sammen med en gaffel. Pensles med æggemasse.
Bages ca. 12-15 min ved 200 grader.

Find mig også på: FACEBOOK


Foto: Sara B. Clausen.


fredag den 13. juni 2014

Vandmelonsalat m. rucola,citron, mynte og ristede pinjerkerner.

Foto: Sara B. Clausen.
Det her er nok en af mine absolut YNDLINGS salater- det er enkelt og smager bare helt fantastisk. Jeg kunne spise den hver dag uden at blive træt af den og så passer den til både moderne og klassiske rettet- den er super til sommerfesten eller sammenskudsgildet og et sikkert hit til venindeaftenen- Men min mand herhjemme kan nu også lide den!

Foto: Sara B. Clausen.


ca. ½ sprød og saftig vandmelon (gerne kernefattig), tern
1 pakke rucola, skyllet og slynget godt
1 rødløg, skiver
4 stængler mynte, bladene hakkes
1 pose tørristede pinjekerner
1 frisk mozzarella i tern- alternativt god feta
2 spsk. friskpresset citronsaft
Lidt friskkværnet peber

Skyl og slyng salaten godt og bred den ud på et fad, kom melon tern, mozzarella og rødløg ovenpå. Pres citronsaft over. Drys med hakket mynte.Rist pinjekerner på en tør pande, Lad dem køle af på en tallerken. Drys dem over lige inden servering.

Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Clausen.


onsdag den 11. juni 2014

Rugbrøds snackboller med chokolade og abrikos.


Foto: Sara B. Clausen.
Forleden havde min søde kollega de SKØNNESTE  rugbrødsboller med fra Lagkagehuset- jeg var helt solgt - at jeg "kun" spiste 1½ stk. skyldes udelukkende at andre så på- ellers ville jeg nok have følt mig fristet til mindst 3 i løbet af dagen :-) 
Nu er jeg jo en simpel "provinstøs"- der ikke sådan kan frekventere lagkagehuset i tide og utide og som I ved; "Nød lærer nøgen kvinde at spinde"- så det her er mit bud på nogle skønne hjemmelavede af slagsen.
Leg lidt med indholdet af tørret frugt og kerner- tørrede tranebær, melon, rosiner, jordbær og solsikkekerner, græskarkerner, sesam m.m. kan man sagtens bruge også. De smager næsten bedre end mange kager og er jo klart en del sundere.


Foto: Sara B. Clausen.
Ingredienser 25 stk.

200 g. rugkerner
3 dl. kogende vand
4 dl. kærnemælk
3 spsk. honning
15 g. salt
30 g. gær
100 g. hørfrø
80 g. solsikkekerner
100 g. abrikoser tørrede gerne øko., skårt i tern.
200 g. grofthakket mørk chokolade over min 70 % gerne 80%
4 spsk. fedtfattig kakao Urtekram
200 g. rugmel
250 g hvedemel

Til drys:
Rulles i 175 g. grofthakkede hasselnødder

Foto: Sara B. Clausen.


Hæld de 3 dl. kogende vand over rugkernerne og lad dem trække i mindst 30 min. og gerne længere. Bland Rugmel hvedemel, salt, kakao, solsikkekerner og hørfrø sammen. Hak abrikoser og chokolade og vend dem i. Rør gæren ud i en lille smule lunkent vand og bland med kærnemælk. Rør honning i og bland kærnemælksblandingen med rugkerner der har stået i blød. Vend dernæst godt sammen med de tørre ingredienser.Dejen skal være klistret og ret fast. Lad hæve en time.
Smør nogle muffinsforme og form små boller/klumper af dejen med let fugtige hænder og en spiseske- de behøves ikke at være sirligt runde. Vend dem godt i de hakkede hasselnødder og kom dem i de smurte forme.Lad hæve 45 min.
Bages herefter i ca. 30 min. ved 200 grader. Lad køle af på rist.
Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på:FACEBOOK



tirsdag den 10. juni 2014

Oksekødsfrikadeller med gulerod og squash, serveret med nye kartofler, spæde forårsløg og gulerødder.

Foto: Sara B. Clausen.
Jeg elsker krydrede oksekøds frikadeller og prøver gener at liste lidt velsmag og sundhed ind i dem i form af grønt og krydderurter. Det smager skønt synes jeg. Her er dellerne i selskab med sommerens labre nye danske kartofler (eeelsker dem!) og spæde forårsløg og gulerødder som er letkogte og sprøde, drysset med frisk persille- simple and good.


Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser:

1000 g oksefars
2 æg
Salt og peber
2 spsk. hakket frisk karryurt 
2 spsk. hakket persille
2 spsk. græsk krydderi blanding (Santa Maria)
1 stort revet løg
150 g. revet gulerod
150 g. revet squash

Kokosolie til stegning.

Tilbehør: Nye danske kartofler, Små fine forårsløg (Savannah Coop), gulerødder og persille  :-)


Foto: Sara B. Clausen.

Bland alle ingredienser til farsen og lad den gerne stå på køl en 30-60 min. Klargør imens grøntsager m.m.
Form frikadeller i den størrelse du kan lide og steg dem i ca. 2 spsk. kokosolie på en god pande, til de er gyldne og lækre. Server med de nye kartofler,let kogte forårsløg og gulerødder og drysset med masser af persille.

Find mig også på FACEBOOK