onsdag den 12. november 2014

Coconutstew fra Mozambique.

Foto: Sara B. Hansen.
Det er lidt nostalgisk for mig at lave denne ret, som ikke har været på programmet længe herhjemme, men som jeg synes er rigtig lækker. Opskriften har jeg i en gammel mail (printet ud og sat i en mappe)- den blev sendt i 1998 af mine drengenes farmor og farfar, som dengang opholdt sig i Mozambique .....Det er en virkelig lækker simreret. Jeg brugte som så mange gange før kalvekød (bov) men det kunne sagtens have været oksekød. Oprindelig er opskriften med grøn peberfrugt som jeg egentlig godt selv kan lide, men da de fleste herhjemme bedst kan lide de røde peberfrugter, blev det det. Så smed jeg lidt grønne sukkerærter i for at få lidt grønne nuancer.

Ingredienser 4 personer:

800 g. kalvebov, renset og skåret i tern
2 store løg, finthakket 4-5 gulerødder i skiver
1 grøn eller rød peberfrugt i tern
1 pose friske sukkerærter
2-3 fed hvidløg
1 dåse fl. tomater
1 dåse kokosmælk
Salt og peber
Lidt kalvebouillon
1½ spsk.kokosolie

Tilbehør: Fuldkornsris, kogfes efter anvisning på pakken. Evt. Chapatibrød.

Svits kødet i lidt kokosolie og tilsæt herefter løg, hvidløg , kokosmælk, tomater og de øvrige ingredienser på nær ærterne. Lad simre til kødet er dejlig mørt. Tilsæt ærterne og lad dem koge med i ca. 10 min. Kog risene og server.

Find mig også på FACEBOOK



Ingen kommentarer:

Send en kommentar