søndag den 19. oktober 2014

Romkugler uden sukker (glutenfri).

Foto: Sara B. Hansen.
Jeg så disse skønne kugler i "Mad og bolig" og synes ikke de var til at stå for. Lige det rette til lidt indendørs hygge i dette regnvejr, der indbyder til Tedrikning og  hygge. 
Jeg tilpassede opskriften med bl.a. lidt kokosolie og vaniljekorn.
De smager virkelig godt og jeg skal vist gemme dem godt hvis ikke de skal forsvinde i løbet af kort tid! Men får de lov at stå vil jeg mene de kan holde sig i mindst 1 uge på køl :-)

Ps. selvom de måske ser lidt "tøsede ud" med deres lyserøde farve, så kan jeg betro at de 3 drenge herhjemme bestemt ikke føler sig intimideret ;-)

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser:

2 dl mandler
10 bløde dadler
1 tsk. vaniljekorn
2 spsk. kakao
4 tsk. Rom essens
1 spsk. kokosolie
3-4 spsk. vand

Pynt:
3 spsk kokosmel
2 spsk. frysetørret hindbær

Foto: Sara B. Hansen.

Blend alle ingredienser i en foodprosessor tilsæt lidt mere vand om nødvendigt. Blend/hak til en ensartet konsistens og tril små kugler med fugtig fingre. Vend dem i en blanding af blendet kokosmel og frysetørret hindbær (gøres nemmest i en kaffemølle).
Man kan selvfølgelig også trille i lakridspulver, ren kokosmel, hakkede nødder e.l.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

2 kommentarer:

  1. Lyder også som en herlig julekonfekt! For eksempel i mindre størrelser.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, men disse er nu ret små, ikke som bagerens store romkugler :-)

      Slet