torsdag den 16. oktober 2014

Farsbrød med vildtkød og valnødder serveret med bagte rodfrugter.

Foto: Sara B. Hansen.
Aftensmaden i dag smagte bare VILDT godt- Mig og drengene købte noget hakket dyrekød forleden i Rema 1000 og i dag fik vi det så, med ovnbagte rodfrugter, sauce, tyttebær og det hele til. Uhhe det smager altså rigtig godt. Vi skulle selvfølgelig også have en "året jagtvin" dertil, den har jeg længe haft på lager. På denne årstid begynder det at knibe med ordentlig lys til fotografering, så derfor er disse billeder taget før tilberedning.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 6 pers:

800 g. vildtfars (dyrekød)
2 tsk. salt
5 knuste enebær
1 tsk. allehånde
Friskkværnet peber
2 æg
1 dl. valnødder, grofthakket
3 kviste rosmarin
1 dl. rasp
1 pakke bacon

Sauce:
2 dl. vildtfond
2 dl. madlavnings fløde 8%
Salt og peber
2 tsk. ribs eller druegelé
evt. lidt maizenajævning rørt med en smule vand.

Rodfrugter:
1 kilo kartofler med skræl, vasket og skåret i rustikke stykker
3-4 store gulerødder, rustikke stykker
2-3 rødbeder, skåret i rustikke stykker
2 spsk. olivenolie
5 kviste timian

Tilbehør: Tyttebæresyltetøj e.l.

Foto: Sara B. Hansen.
Rør vildtfarsen med salt og de øvrige ingredienser, smør et ildfast fad med olie og kom farsen over formet som et aflangt brød.  Herefter lægges bacon på den lange led og "taglagt". Bages 25 min ved 200 grader. Herefter blandes fond og madlavnings fløde og hældes ved og der skrues ned på 180 grader. Bages færdigt i yderligere 20 min.

Vend rodfrugterne med olivenolie og salt i et ildfast fad og bag dem i ovnen til gennembagt og sprøde.

Hæld saucen fra kødet gennem en sigte ned i en gryde og smag den til med salt, peber og gele. Jævn den hvis det ønskes.

Find mig også på Facebook.

Foto: Sara B. Hansen.

2 kommentarer:

  1. Hej kan rører farsen og gemme den i køleskabet til dagen efter

    SvarSlet
    Svar
    1. Rå fars skal ikke gemmes. Så er det bedre at stege samme dag og varme op dagen efter.Kh Sara

      Slet