tirsdag den 16. september 2014

Rugstykker- gode sandwichbrød.


Foto: Sara B. Hansen.

Der bliver smurt mange madpakker herhjemme og  derfor kan jeg ikke altid følge med i.f.t. at bage men i dag fik jeg bagt disse lækre grove rugstykker og en dobbelt portion af de lækre glutenfri Chiafrø knækbrød, så er der til lidt tid.

Ingredienser ca. 18 stk.:

50 g. gær
8 dl. lunken vand
100 g. skoldede rug kerner (skårne)
20 g. salt
250 g. fuldkornshvedmel
200 g. rugmel
450 g. hvedemel
2 spsk. olivenolie

Kog rug kernerne op i vand i en gryde og lad det lige koge nogle min. tag af varmen og lad dem stå og trække i 10 min. Si vandet fra.

Rør gæren ud i den lunkne væske og tilsæt de afkølede rugkerner, salt og olivenolie samt fuldkornshvedemel, rugmel og hvede lidt af gangen. Rør dejen rigtig godt igennem. Dæk med et fugtigt klæde og lad det hæve i 1-1½ time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca 3½- 4 cm tykkelse og skær firkantede stykker ud fx. med en bagespartel.

Læg stykkerne på plader med bagepapir og lad dem efterhæve i 40 min.Pensles med vand. Bages 15-20 min ved 200 grader. Køles på Rist.

Find mig også på: FACEBOOK.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar