søndag den 14. september 2014

Lækre æblepakker i sprød mørdej.

Foto: Sara B. Hansen.
Nu er det årstid for masser af æbleopskrifter og denne her skal helt bestemt med til samlingen. Jeg er vild med kombinationen af æbler, kage og kanel gerne med nødder også.
Disse er dekorative og lækre og har et halvt æble i hver pakke. Spis dem lune evt. med lidt cremefraiche eller vaniljeis til.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 8 stk:

4 æbler
2 tsk. rørsukker 1 spk. kanel

225 g, hvedemel
65 g. Flormelis
1 tsk. vaniljekorn (Urtekram)
175 g. smør
1 æggeblomme

Pynt: Æggehvide, perlesukker og hakkede mandler ( ca 1 håndfuld)


Foto: Sara B. Hansen.


Bland mel og flormelis samt vaniljekorn og tilsæt smør i tern, smuldres derefter godt ud i melet. Dejen samles med 1 æggeblomme ( hvide gemmes til pensling).
Dejen hviler på køl i en time.

Rulles herefter ud og skæres i aflange firkanter ca. 10 x 20 cm.

Skræl æblerne, skær i halve og fjern forsigtigt kernehuset. Vend dem i en blanding af sukker og kanel.

Den ene halvdel af dejfirkanten pensles med æggehvide i kanten, æblet placeres midt på stykket der er penslet (altså midt på den ene halvdel af firkanten) og den anden foldes forsigtigt over og klemmes sammen, så æblet lukkes inde. Skær kanten til rundet om æblet, så enderne står skarpt.

Pensles med æggehvide og drysses med hakkede mandler eller andre nødder og perlesukker.

Bages ved 175 grader i ca. 15-20 min til de er gyldne i kanten og sprøde. Køles lidt på rist inden de serveres.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar