mandag den 8. september 2014

Chia knækbrød (glutenfri)

Foto: Sara B. Hansen.
De her knækbrød så jeg på Madbanditten en virklig skøn blog med LCHF food  og måtte da straks forsøge mig med en portion.
De er utrolig lette at lave og alt du skal bruge er chiafrø, vand salt og kerner.Massen er utrolig let at arbejde med og det smager knasende sprødt og lækkert.
Det er helt sikker noget der kommer til at blive gentaget herhjemme! Chiafrø er måske ved første øjekast lidt dyre at købe, men et glas holder længe, så lad det ikke afskrække dig.

Ingredisenser (til 1 plade knækbrød):

1 dl. chiafrø
1½ dl. vand
1 dl. sesamfrø
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
1½ dl. græskarkerner
1 tsk. salt

Bland chiafrø og vand i en skål og lad det stå ca. 10 min. til det begynder at geletere. Vend de øvrige kerner sammen med saltet i en anden skål. Bland nu de to ting sammen så du får en fedtet masse af kerner.
Kom bagepapir på en plade og fordel massen og glat den ud ved hjælp af en dejskraber. Du kan nu skære massen ud i stykker, jeg synes man gør det lettest ved at bruge dejskraberen som en "kniv" - alternativt kan man blot brække rustikke stykker af knækbrødet, når massen er bag.
Sæt pladen i en 150 grader varm ovn i 1 time. Lad køle på rist. Opbevares i tætsluttende beholder.

Find mig også på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar