torsdag den 7. august 2014

Mexi pizza.

Foto: Sara B. Clausen.
Denne Pizza er lidt Mexi inspireret med majsmel i pizzadejen og tacosauce, jalapenos m.m. det fungerede rigtig godt. Vi fik det egentlig lavet af en rest fra forleden hvor vi fik tortilla wraps- men men kan jo sagtens lave den bare sådan uden at have en rest. Derfor skriver jeg opskriften som hvis den ikke tog udgangspunkt i en rest.

Foto: Sara B. Clausen.
Ingredienser:

450 g. hakket oksekød max. 10 % fedt
1 spsk. olivenolie
1 løg i tern
1½ dl. salsa medium stærk
1 pose tacomix
ca. 1 dl. vand
evt. ekstra spidskommen, Oregano eller chili hvis du gerne vi have den mere krydret
1 pose Cheddarost (evt. blandet cheddar/mozzarella)
Salt og Peber
1 lille dåse majs
3 tomater i skiver
Jalapenos røde eller grønne
1 rødløg i skiver

Dej:
3 dl. vand
15 g. gær
1 spsk. olivenolie
1 lille tsk. fin salt
130 g. fin majsmel
75 g. grove majsgryn
Pizzamel tipo 00  til rette konsistens ( har glemt at skrive målet ned desværre).

Rør gær ud i vandet og tilsæt salt samt olie, rør herefter majsmel og gryn i. Ælt efterfølgende hvedemel tipo 00 i til dejen har den ønskede konsistens og er til at arbejde med. Lad hæve lunt og tildækket til dobbet størrelse. Ca. 1 time. Rul ud til en stor pizza eller to mindre.

Svits løget på en pande, efter ca 3 min tilsæt kødet og brun det, tilsæt tacoblanding samt vand og evt. ekstra krydderier, lad simre i 10 min. Tilsæt salsa, majs og smag til med salt og peber.
Fordel osten ovenpå pizza-bunden/ bundene. Kom kødsaucen ovenpå. Pynt med tomater, jalapenos og rødløg. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
Server gerne med lidt salat til.

Find mig også på :FACEBOOK.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar