mandag den 21. april 2014

Saftige og skønne æblemuffins med nødder, kanel og kardemomme.

Foto: Sara B. Clausen.
Disse skønne muffins er luftige men samtidigt tætpakkede af lækre æbler og en dejlig krydret smag fra kardemomme og kanel. Opskriften stammer fra Meyers Bageri. Jeg brugte A38 i stedet for yoghurt, det fungerede rigtig godt. De smagte skønt indtaget sammen med en kop kaffe, her på påskeferiens sidste dag. Jeg lavede 1½ gang opskriften herunder og fik 15 store muffins.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser ca. 10-12 stk:

5-6 grønne kardemommekapsler
½ dl. koldpresset rapsolie
3/4 dl. yoghurt el. A38
140 g. sukker
75 g. brun farin
50 g. finthakkede hasselnødder
140. g hvedemel
½ spsk. kanel
1  knivspids fint salt
2 tsk. bagepulver
2 æg
400 g. Æbler i små tern

Desuden: lidt appelsinsaft til at vende i æbletern.
Rasp og sukker til formene. Olie eller bagespray. Muffinforrme.


Tag kardemommefrøene ud af deres kapsler og rist dem på en tør pande til de dufter godt. Brug en morter til at støde dem helt fint, tilsæt evt. en smule sukker, så går det lettere.Befri æblerne fra kernehuset men behold skrællen på. Skær i små tern. vend med appelsinsaften,
Rør rapsolie,yoghurt, sukker g brun farin godt sammen. tilsæt de hakkede nødder. Sigt mel og krydderier sammen og rør æggene i yoghurtblandingen et af gangen skiftevis med melet.
Vend æbletern i dejen. spray muffinforme med bagespray ellers pensles de med olie. Bland lidt rasp og sukker og ryst det rundt i de smurte forme. Så løsner de nemt efter bagning og får lidt sprødt knas.
Bag ca. 20 min ved 180 grader ( varmluft).

Find mig også på facebook:  https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.
Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar