mandag den 14. april 2014

Lækre thaifrikadeller og gulerodssalat med forårsløg og kokosdressing.



Foto: Sara B. Clausen.
En virkelig lækker opskrift, med masser af smag. Skønne krydrede sprøde frikadeller med forårsløg, citrongræs, chili, koriander m.m.
Den friske gulerodssalat er nem at lave og smager super. Server evt. med Ris til og lidt sød chilisauce til dyppelse.
Jeg fandt opskriften i "MAD" nr. 4 - 2014 -men har tilpasset den lidt til mine præferencer.

Foto: Sara B. Clausen.

Opskrift til 4 personer:

Frikadeller:
500 g. magert kalv-/flæskefars.
3 cm. Ingefær, revet
1 solo fed hvidløg, revet
2 røde friske chilier, hakket
2 spk. hakket frisk koriander
1 citrongræs (den tykke ende) hakket fint
1½ tsk. Salt
Friskkværnet peber
1 æg
3/4 - 1 dl. kokosmælk (light)
Rapsolie.

Gulerodssalat:
3 tsk. rød karry
1 dl. kokosmælk (Light)
700 g. gulerod skåret i helt fine strimler
1 bundt forårsløg, tynde skiver
ca. 1 spsk. fishsauce
1½ limefrugt, saften.
Lidt sukker.
Friskhakket koriander til garnering.

Tilbehør: Jasminris og sød Chilisauce.

Foto: Sara B. Clausen.

Bland farsen med salt og rør den sej, rør herefter med chili, hvidløg, citrongræs,ingefær, peber samt hakket koriander og forårsløg.
Rør med mel og æg samt kokosmælken (tilsæt lidt af gangen til ønsket konsistens). Steg frikadellerne i godt med rapsolie til de er gyldne og sprøde.

Bland kokosmælken med rød karrypasta i en skål. Skær gulerod og forårsløg og vend dem i kokoskarrydressingen. Smag til med fishsauce, sukker og limesaft til en balance, hvor man ikke smager det ene mere end det andet. Garner med koriander.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar