søndag den 13. april 2014

Lækre små æbletærter.

Foto: Sara B. Clausen.
Sådan en lun og nybagt lille æbletærte er bestemt ikke det værste at få til sin eftermiddagskaffe :-) Den kan også fint serveres som dessert med et par kugler is til. Jeg havde en lille rest mørdej i køleskabet fra en anden dag. Men jeg skriver lige en god basisopskrift.

Foto: Sara B. Clausen.


4  små tærter:

Fyld:
4 æbler:
1 spsk. rørsukker
2 spk. brun farin
3 æbler i tynde både
½ dl. vand
Kornene fra en stang vanilje


Mørdej:
300 g, hvedemel
150 g. smør, blød
100 g. flormelis
1 æg

Pynt: 
1 æble i tynde både
lidt kanelsukker

Foto: Sara B. Clausen.

Ælt alle ingredienserne hurtigt sammen. Stil mørdejen koldt i ½ time inden udrulning. 

Kom æblebåde i en gryde sammen med vand, vanilje og sukker/brun farin. Lad simre til de er møre. Blend æblerne med den væde der er i gryden. Bare kortvarigt, den må godt stadig være lidt grov.Lad køle lidt.
Smør 4 små tærteforme og beklæd med udrullet mørdej. Kom æblefyld i hver tærte og skær det sidste æble i tynde både og læg dem ovenpå. Drys med lidt kanelsukker. Bag ca. 15 min. ved 200 grader til gyldne og sprøde.

Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar