Foto: Sara B. Clausen. |
Rigtig godt nytår til jer alle!
Kransekagestænger 4 stk:
Marcipanmasse:
500 g, god Marcipan (min.60%mandler)
200 g. sukker
½ dl. Æggehvider
Glasur:
1 pasteuriseret æggehvide
Flormelis
Chokolade:
175 g. mørk Chokolade 70% kakao
Foto: Sara B. Clausen. |
Del marcipanen i mindre stykker og kom i en røreskål ( gerne røremaskine hvis du er den heldige ejer- jeg drømmer stadig).
Rør sukker og æggehvider sammen i en skål over vandbad ( ikke varmere end 40 grader, for så kan æggehviden koagulere) Sukkeret skal være helt opløst. Hæld derefter sukkermassen over marcipanen, mens der røres rundt med røremaskine/ piskeris med kroge. Blandingen er færdig når den er homogen. Kom i en beholder og lad stå koldt til den er kølet og har sat sig.
Kom bagepapir på en plade og læge en ekstra plade under, så du har dobbelt bund- det forhindrer at de bliver for mørke i bunden.Det letteste er at komme kransekagemasse i en fysepose og lave et stort hul og så sprøjte lange stænger ud, lad dem herefter tørre lidt. Så kan du, med letfugtede hænder, let forme stængerne så de spidser til i toppen og altså bliver trekantede.Kransekagerne bages herefter i ca. 10- 15 min ved 190 grader. Hold øje med dem de skal blive lidt gyldne. Lad dem køle af.
Smelt chokoladen og smør eller pensel chokolade på bunden af stængerne. Lad dem stå på bagepapir og størkne.
Rør imens Glasuren sammen, der skal så meget flormelis i at den har en tyk sej struktur, pisk gerne luft ind i den, så bliver den hvid og luftig. Fyld glasuren i kræmmerhus af papir eller en plastikpose, hvor du klipper et lille hul i spidsen. Dekorer kagerne med glasuren. Lad tørre helt inden servering.
Foto: Sara B. Clausen. |
Kransekagerne holder sig snildt i en uge i tætsluttende beholder.
Foto. Sara B. Clausen |