lørdag den 30. november 2013

Vaniljekranse.


Foto: Sara B. Clausen.
Endnu en juleklassiker er klar i dåsen- der er vist ret stor sandsynlighed for at de ikke lige varer helt indtil jul, men helt ærligt, der er jo heller ikke nogen der kan spise mere efter al den julemad til den tid ;-)
Man kan vælge at smutte mandlerne hvis man vil have helt lyse kranse, jeg kan godt lide at man kan se mandlerne- eller måske gider jeg bare ikke at smutte dem.


Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser:

250 g. hvedemel
100 g. hakkede mandler (jeg blender dem)
200 g. rørsukker
kornene fra 2 vaniljestænger ( de skal jo smage af vanilje ik?)
200 g. smør
1 æg

Bland alle ingredienser i en skål og smuldr fedtstoffet deri. Ælt dejen sammen og lad den stå i køleskab en time.
Sæt en stjerneform i din kødhakker (eller brug en kagesprøjte) og kør dejen igennem. skær stykker af ca. 8 cm og form til kranse.
Sæt dem på bagepapir. Bages ca. 6-8 min i en 180 grader varm ovn (varmluft).


Foto: Sara B. Clausen.





og husk at du kan vinde et fint cookiesæt i min "Giwe away": https://www.facebook.com/media/set/?set=a.366553926813912.1073742026.194466280689345&type=1


fredag den 29. november 2013

Skønne krydrede julekager- mini Bastogne.

Foto: Sara B. Clausen.
Disse skønne, sprøde og krydrede småkager er blevet en juleklassiker og et stort hit hjemme hos os.
Jeg kalder dem for mini Bastogne- for det synes jeg de ligner og smager som. En kage jeg altid altid har elsket!
Du skal bruge en kødhakker med"rektangel-hulmønster". Det kan du se på billederne herunder. Man kan tit købe sådan en gammeldags håndbetjent kødhakker til en god pris. Jeg gav 40 kr. for min.


Foto: Sara B. Clausen.
Ingredienser: ca. 170 stk.

175 g brun farin 
2 tsk. natron 
1 spsk. stødt ingefær 
1 spsk. kanel 
150 g blødt smør 
Saft og revet skal af ½ usprøjtet citron 
225 g mørk sirup 
500 g mel 

Bland farin,natron, ingefær og kanel og rør smørret i. Tilsæt citronskal og saft sammen med siruppen og rør blandingen ensartet. Tilsæt melet lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad den hvile på køl i 2-3 timer. Kom dejen i en kagesprøjte med en plade med et rektangel-hulmønster. Skær dejstængerne 5 cm lange og læg dem på en plade med bagepapir. Bag kagerne ved 175° i 10 min. og lad dem afkøle på en bagerist. 



Foto: Sara B. Clausen.
Foto: Sara B. Clausen.


Find mig også på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


og husk at du kan vinde et fint cookiesæt i min "Giwe away": https://www.facebook.com/media/set/?set=a.366553926813912.1073742026.194466280689345&type=1

Foto: Sara B. Clausen.

torsdag den 28. november 2013

Krydret hakket oksekød med masser af grønt, dressing og pitabrød.

Foto: Sara B. Clausen.
Et virklig sundt og skønt hverdagsmåltid, hvor man kan få en masse grønt i både børn og voksne. Kål er sundt og godt og også billigt på denne årstid og i retter som denne, smager det helt fantastisk. Smukt er det da også, sådan et stort flot Savoykål- her i selskab med pastinak, løg, chili, gulerod og andet godt.

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 4 personer:
500 g. hakket oksekød
7 store savoykålblade, midterstolpen fjernet og fintsnittet.
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 pastinakker, tern
2 gulerødder, tern
2 røde friske chilifrugter med kerner, hakket
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. soja
1 spsk ketjap manis
Salt og peber
1 tsk. spidskommen

Dressing:
Creme fraiche 5% (eller græsk youghurt)
1 tsk. spidskommen. 2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 spsk. citronsaft
½ tsk. sukker
Chiliflager og hvidløgspulver

Tilbehør: Pitabrød og evt. ekstra salat

Foto: Sara B. Clausen.
Snit alle grøntsagerne, Varm olie på en pande og svits løg og hvidløg nogle min. Tilsæt herefter, pastinak, gulerod, chili og lad det svitse med i nogle min, inden det hakkede oksekød tilsættes. Steg kødet igennem sammen med grøntsagerne. tilsæt soja og ketjap manis samt spidskommen, salt og peber. Vend fintsnittet savoykål og sesamfrø i den.

Rør dressingen sammen og drys med lidt chiliflager og hvidløgspulver. Lun pitabrød og server det krydrede oksekød sammen med pitabrød og dressing og evt. ekstra salatblade.

Find mig også på Facebook lige her og husk at deltage i min "Giwe away" som du også finder der på siden: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.366553926813912.1073742026.194466280689345&type=1


Foto: Sara B. Clausen.

mandag den 25. november 2013

Grøntkålssalat med appelsin, æble og tranebær.

Foto: Sara B. Clausen.
Dejlig sund og frisk salat som passer godt til årstiden- er god ledsager til såvel and, svinekød og oksesteak som vi får i aften. Jeg har været ude at plukke lidt blade af mit fine "grønkålsjuletræ".
I selskab med masser af appelsin, æble og tørrede tranebær samt ristede solsikkekerner og en simpel god dressing så smager det skønt!

Foto: Sara B. Clausen.
Ingredienser 4 personer:


Salat:
3 dl. grøntkål, skyllet og snittet fint, uden store "grene".
2-3 appelsiner i tern
2 sprøde røde æbler fintskåret i tynde både
1 håndfuld tørrede tranebær
1 dl. tørristede solsikkekerner

Dressing:
2 tsk. honningdijonsennep
3 spk. olivenolie
1½ spsk. hindbæreddike
1 tsk.. honning
1 spsk. citronsaft
Friskkværnet peber

Foto: Sara B. Clausen.

Bland alle ingredienser til salaten sammen ( undtagen de tørristede solsikkefrø som drysses over lige inden servering. Rør dressingen sammen og hæld over.



Find mig også på Facebook og husk at du for tiden kan vinde et fint bagesæt i min Giwe Away : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.366553926813912.1073742026.194466280689345&type=1

Foto: Sara B. Clausen.

Lækre Chokolademuffins med citron og hvide chokoladedråber.


Foto: Sara B. Clausen.

Lækre chokolademuffins med vanilje, citron og fine hvide chokoladedråber, som jeg fik købt ude ved Hellebergs, da jeg var på besøg der. De er rigtig gode i muffins og cookies, da de ikke flyder så let ud og derfor forbliver synlige.


Ingredienser
Ca. 12 stk:

175 g. smør
1,2 dl. vand
½ vaniljestang
300 g. sukker
4 æg (L)
180 g. hvedemel
75 g. god kakao
1 tsk. Bagepulver
100 g. hvide chokoladedråber
Revet skal af ½ øko citron

Foto: Sara B. Clausen.


Sådan gør du:

Smelt smør og vand i en lille gryde.

Flæk vaniljestangen på den langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret på et skærebræt med kniven, så kornene skilles.

Kom vaniljesukker, sukker og æg i en stor skål og pisk det til en tyk æggesnaps. Bland hvedemel, kakao og bagepulver godt sammen og sigt det ned i den tykke æggemasse. Vend rundt med let hånd. Tilsæt smør-/vand-blandingen lidt af gangen mens der stadig røres rundt.


Smør evt. muffinsformene med Bagespray i et tyndt lag, det gør jeg i hver fald for at være sikker på de slipper.
Kom dejen i en engangssprøjtepose og fyld formene 3/4 op med dejen. Drys til sidst med lidt hvide chokoladedråber.
Bag dine muffins ved 175 grader varmluft i ca. 12-15 min. 

Find mig også på Facebook og husk at du for tiden kan vinde et fint bagesæt i min Giwe Away : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.366553926813912.1073742026.194466280689345&type=1

Foto: Sara B. Clausen.

søndag den 24. november 2013

Rødbedecarpaccio - Skøn og smuk salat m. bolcherødbeder, æble, kaki og blå gulerødder.

Foto: Sara B. Clausen.
Som jeg fortalte i går, var jeg på en skøn udflugt sammen med min mor til Gisselfeld julemarked. Det er jo i mit nye nærområde (hood) efter jeg er flyttet her til Haslev.
Jeg fik købt nogle lækre grøntsager med hjem.
Bl. a. bolcherødbeder, blå gulerødder og en flot grønkålsstok som jeg har sat i en potte og dermed gerne skulle kunne have glæde af længe. Det er smukt at se på og så kan man lige gå ud og nippe lidt af denne skønne og sunde grønne plante til maden.
Jeg improviserede og lavede denne dejlige rødbedesalat (det trendy navn ville nok være rødbede carpaccio) med udgangspunkt i hvad jeg havde på lager herhjemme. Vi fik den sammen med en laksesteak.

Foto: Sara B. Clausen.


Rødbedesalat:
1 stor gul bolcherødbede, snittet helt tyndt på mandolinjern.
2 mindre rødeog hvide bolcherødbeder, snittet helt tyndt på mandolinjern.
½ Kakifrugt, skåret i mindre tern (også kaldet sharonfrugt).
1 æble skåret i tern
1 spsk. citronsaft (til at vende æbletern og kaki i).
2 blå gulerødder, skrællet med tyndt skræller

Dressing:
2 spsk. honningdijonsennep
3 spsk. olivenolie
1 lille fed hvidløg, knust
Salt og Peber
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. tørret dild.
Lidt honning og citronsaft

Kan evt. drysses med ristede solsikkekerner eller græskarkerner.

Foto: Sara B. Clausen.


Foto: Sara B. Clausen.


Anret de tyndtskårne rødbedeskiver på et fad, vend æble- og kakitern med lidt citronsaft og kom over. Skær strimler af de blå gulerødder med tyndskræller, anret dem på toppen. Rør dressingen godt sammen og juster smagen med lidt honning og citronsaft, hæld over salaten og server.

Find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.

fredag den 22. november 2013

GIWE AWAY - vind et super fint Italiensk cookiesæt m. julemotiver.

Foto: Sara B. Clausen.
Forleden var jeg på besøg hos Mette som har gårdbutikken og webshoppen Hellebergs- et super fint sted med utrolig mange lækre varer, et paradis for kagenørder som jeg selv. Prøvede at begrænse mine indkøb- men det er let at blive fristet!
-Jeg endte med at drømme hele natten om kager bagefter!

Nu har jeg fået prøvet et Italiensk småkagesæt med en udstikker og chokoladestøbeform af silikone- med medfølgende opskrifter (på engelsk men med europæiske mål).


Foto: Sara B. Clausen.


Jeg har lige lavet en STOR portion skønne fantastisk sprøde cookies med citron og vanilje (sidstnævnte mit eget input da vanilje efter min mening gør alt bedre!) med fine julechokolademotiver på toppen.

Det er let at bruge- det eneste minus er, at det kræver lidt tålmodighed at støbe chokolader til alle de cookies, da man kun kan lave 6 af gangen i formen og jeg fik ikke mindre end 60 cookies ud af opkriften!! 

En anden morsom ting er, at jeg kan se det ikke kun er mine børn, der kan have svært ved at vende bogstaverne rigtigt, når de laver perlemønstre - de ender altid med at vær spejlvendt når man stryger dem- wel,well selv professionelle kan jo have svært ved det og her kommer "Merry Christmas" altså også til at stå spejlvendt.

I det sæt man kan vinde, er der dog kun billedmotiver, så der er det ikke noget problem.


Foto: Sara B. Clausen.

Du kan også være med og lave de fineste cookies med julemotiv for Hellebergs har været så søde, at sponsere en gave til en heldig vinder! - alt du skal gøre er at:  "synes godt om" min side "Saras Madunivers" på facebook- og skrive i en kommentar, hvad der er din yndlings jule småkage ( så kan jeg få lidt inspiration;-).

(Har du ikke en facebookprofil, skal du selvfølgelig ikke snydes. Så kan du kommentere på dette indlæg i stedet).

Den 6. December, trækker jeg den heldige vinder og kontakter. Men har du deltaget via bloggen skal du selv holde øje med når vinderen annonceres - så jeg kan få kontaktoplysninger og sende gaven.


Foto: Sara B. Clausen.
Foto: Sara B. Clausen.


Opskrift Lemon & dark Chocolate cookie:

500 g. mel
300 g. smør, blødt
200 g. flormelis
1 tsk. bagepulver
Kornene fra en stang vanilje
Citronskal fra ca. ½ øko. citron
3 æggeblommer, stuetemp.

Desuden:
200 g. mørk chokolade med min. 70 % kakaoindhold.



Foto: Sara B. Clausen.


Bland det bløde smør med vaniljekorn, citronskal og flormelis. Pisk det godt sammen med el-mixer. Tilsæt æggeblommer og pisk godt imellem. tilsæt herefter mel og bagepulver og ælt dejen sammen. Form en firkant.Lad den hvile i ca 45 min i køleskabet. Rul den herefter ud til ca. 8 mm. tykkelse med kagerulle og stik cookies ud med udstikkeren. Kom på plader med bagepapir.
 bag ved 170 grader i ca. 10-12 min. de må ikke blive for brune - men gyldne i kanten.
Lad køle på bagerist.

Smelt chokoladen ( jeg har en elektrisk chokoladesmelter) fyld i silikoneformene. Lad køle i ca. 10-15 min i køleskab, vend dem herefter forsigtigt ud. kom lidt smeltet chokolade på midten og pres forsigtigt et chokolademotiv ovenpå. Lad stivne.

Opbevares i tætsluttende dåse, med papir mellem lagene. Er de ikke fine?

Find mig også på Facebook:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345?ref=hl

og deltag i konkurrencen om dit eget sæt!

Lækre desserter - en aften med andre bloggere og Urtekram.

For efterhånden lidt tid siden, var jeg til et rigtig hyggeligt arrangement i KBH som Urtekram og Rigoni di Assagio stod bag.
Det er altid så hyggeligt og skægt at deltage, en masse madglade mennesker samlet og bordet bugner med skønne produkter og gode råvare, en legeplads med rum for krativitet.
Det blev til nogle lækre desserter som jeg synes I også skal have mulighed for at prøve.
Alle opskrifterne kan findes HER på Urtekrams hjemmeside.

Jeg kom på et hold der skulle lave nogle lækre brombær cupcakes med nocciolata ( det er en overlegen lækker italiensk chokolade/-nøddecreme).

De kom til at se sådan her ud:



Vi fandt ud af at det er vigtigt at bruge en god flødeost naturel og ikke light- jeg vil klart anbefale at det er en origanial Philadelphia. Vi dekorerede med økologisk ananas krymmel fra Urtekram, da vi var løbet tør for friske brombær.

På de andre hold blev der produceret andre skønne ting som fx. Hindbærsnitter med Rigonis lækre hindbærmarmelade:



Lækre Macarons med Nocciolata - måske ville en lille smule revet lime eller citron klæde disse som let bliver meget søde- men lækre var de!



Aftenens vinder blev denne lækre og glutenfri kage - Rigoni berry cheesecake med en masse skønne sager!



Og som en lille "sidedish" blev der lavet nogle skønne fyldte dadler- gode som julekonfekt!




Håber du får lyst til at prøve nogle af disse skønne lækkerier og opskrifterne finder du som skrevet lige på Urtekrams hjemmeside:

Find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


tirsdag den 19. november 2013

Kylling Stroganoff med mos.

Foto: Sara B. Clausen.
Denne ret er en klassiker herhjemme hos mig i vinterhalvåret. Jeg er rigtig glad for netop denne version med dejlig mør kylling som jeg faktisk efterhånden foretrækker frem for versionen med oksekød. 
Min opskrift har en smule bid fra lidt cayennepeber- men efter min mening på den helt rette og stadig blide måde.

4 personer:

600 g. kyllingfillet, tern
2 skalotteløg
1 spsk. smør
2 fed hvidløg. knust
2 dl. hønsefond
1 knivspids cayennepeber
2 tsk.god paprika
1 tsk. Kyllingkrydderi (blandingskrydderi  fra Naturalia)
Salt og peber
500 g. champignon, kvarte
2 spsk. tomatkoncentrat
1 dl. fløde
2 tsk. maizena, rørt ud i lidt vand

Tilbehør: Kartoffelmos og evt. ærter.

Mos:
1,5 kg. kartofler
1½-2 dl. mælk
lidt smør
Salt

Skær kyllingen i tern. Hak skalotteløget og rens og skær champignon i kvarte. Smelt smøret i en dyb sauterpande, svits skalotteløgene let gyldne, tilsæt kylling og svits det med, til det har skiftet farve over det hele. Tilsæt krydderier, hvidløg og champignon . Efter nogle min. tilsættes hønsefond, tomatkoncentrat og fløde og retten simrer ca. 20 min. Jævnes herefter med maizena rørt ud i lidt vand.

Skræl og kog kartoflerne i usaltet vand. Når de er møre, hældes vandet fra og kartoflerne moses med 1½ -2 dl. mælk og smages til med lidt salt og smør.

Find mig også på facebook:https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Krydret kyllingesuppe med soba nudler (glutenfri)

Foto: Sara B. Clausen.
Fik lyst til at lave en dejlig varm suppe med skønne krydderier og inspireret at nogle indkøb fra netbutikken Helsebixen, blev det til denne nemme gode suppe. 
Jeg handler fortrinsvis fødevarer i fysiske butikker- men nogle ting er bare for svære at finde, ikke mindst i en mindre provinsby. Derfor kan det være godt at kende nogle gode netbutikker med et godt udvalg af økologiske varer, krydderier m.m. Ved Helsebixen er der fri fragt (ved køb over 100 kr) og en rabatordning når man handler og så er det jo dejlig nemt når det hele kommer hjem til en.


Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser 6 personer:

600 g. kyllinginderfilet, strimler
2 dåser kokosmælk
1 glas Korma curry paste (Helsebixen)
1 rød hel chili, hakket
2 bundter forårsløg, skiver
4 gulerødder, skiver
2 spsk. hønsefond
2½ dl- vand
1½ tsk. chilipulver (medium styrke)
1½ tsk. Karry (Madras)
2 fed hvidløg knust
3 bundter Soba risnudler med Ingefær og græskar (Helsebixen)

Desuden: Kan garneres med frisk koriander eller persille.



Start med at klargøre grøntsager og skære kyllingen i strimler. Svits kyllingen i lidt olie indtil den er brunet lidt, tilsæt herefter forårsløg, gulerod, hakket chili og hvidløg og lad det svitse med nogle min. Tilsæt herefter  Chili og Karry og svits med et minuts tid. Kom herefter kokosmælk, hønsefond og korma curry paste i retten. Lad suppen simre i ca. 20 min. Kog Sorbanudlerne efter anvisning på pakken og dræn dem. Skyl med lidt koldt vand. og tilsæt dem til suppen og lad den varme kortvarigt igennem lige inden servering.
Jeg synes ikke det er nødvendigt med brød til når suppen er så fyldig - men det er selvfølgelig en mulighed. Garner evt. med lidt friskklippet koriander eller persille.

Find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.

mandag den 18. november 2013

Små græskarstykker - gode til madpakken.

Foto: Sara B. Clausen.
Lækre små brød med hakkede græskarkerner på toppen. man kan sagtens vælge at lave almindelige store boller af dejen- men jeg synes bare at de her lidt mindre brød som er stukket ud med et glas med en skarp kant er fine og passer godt til at have med i madpakken.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser  30 stk. :

50 g. gær
2 dl. græsk yoghurt 2%
7 dl. lunken vand
1 spsk. salt
1 spsk. mørk sirup
250 g. Durummel
100 g. Hvedeklid
500 g. Hvedemel

Desuden: sammenpisket æg og hakkede græskarkerner.

Rør gæren ud i lidt af den lunkne vand, tilsæt resten af vandet og yoghurten samt salt og sirup. Rør de forskellige  typer mel i lidt af gangen til dejen er smidig og god. Start med durummel og hvedeklid og kom så hvedemel i til dejen er til at arbejde med.
Lad dejen hæve en time og rul den herefter ud til en tykkelse på ca. 4 cm. og stik dem ud med et glas, eller form almindelige boller hvis du hellere vil det.
Lad dem efterhæve i 1 times tid. Pensles med æg og drysses med hakkede græskarkerner. bages 12-15 min ved 200 grader i en forvarmet ovn.

Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også på Facebook:https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345?ref=hl

søndag den 17. november 2013

Karameltærte med valnødder og chokolade - Uhmm-så-lækker......

Foto: Sara B. Clausen.
Denne lækre og noget syndige karamel, chokolade valnøddetærte smager ret så guddommeligt serveret med en god kop kaffe til. 
Det er min egen version, da jeg ikke kunne finde en opskrift, der var lige som jeg ville have den :-)
Karamellen er så nem at lave ( bortset fra at den skal have love til at hygge sig i 3 timer ) det er bare at smide en dåse kondenseret mælk i en gryde med vand og så laden den småkoge i 3 timer, hele tiden dækket af vand - så er der skøn karamel. Alternativt kan man købe en "Dulce de leche", men der er ret dyrt. jeg lavede en stor og fik også lige nok til overs til tre minitærter - men man kan jo også vælge at lave dem som små tærter.

Foto: Sara B. Clausen.


Tærtebund:
180 g mel
100 g. bagemargarine eller smør
½ tsk. bagepulver (Urtekram)
1 tsk. Vaniljesukker (Urtektram)
100 g. rørsukker
2 spsk. Græsk yoghurt el. cremefraiche

Fyld:
1 dåse kondeseret mælk
Vand
og tålmodighed :-)
Alternativt en færdigkøbt dulce de leche.

Chokoladetopping:
200 g. mørk chokolade
Evt. 1 tsk. frysetørret kaffe
2 dl. fløde
25 g. smør

Desuden:
1 pose valnødder, gerne flotte og hele stykker - man kan også hakkes og strøs mere tæt over.

Foto: Sara B. Clausen.

Pil etiketten af den kondenseret mælk og kom dåsen i en gryde, sørg for at holde den dækket af vand, nu skal den blot småkoge i en tre timers tid. Herefter køler den en times tid inden dåsen åbnes. Man kan sagtens gøre dette dagen før eller flere dage før. Karamellen opbevares bare i en lufttæt beholder på køl til den skal bruges.

Start herefter med tærtebunden. Tænd ovnen på 175 gr. varmluft. Ælt mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker og smør sammen, til sidst samles dejen med yoghurt. Rulles ud og kommes i et smurt (bagespray) tærtefad. Dejen skal godt op til kanten, så den ikke falder for langt ned ved bagning.
Bages ca. 10-12 min, til gylden og færdigbagt.

Hak chokoladen groft og kom i en skål. Varm fløden op til kogepunktet (tilsæt evt. 1 tsk. frysetørret kaffe) og hæld den herefter over chokoladen lidt af gangen, til chokoladen smelter. Pisk smør i tern i til blandingen er jævn.

Kom et tykt lag karamelcreme i tærtebunden, så den fyldes ca. halvt op med det og frdel nogenlunde jævnt. Hæld herefter chokoladeblandingen over så den dækker karamelcremen. Pynt med valnødder og stil herefter kagen på køl i ca. 2-3 timer inden servering, så den kan sætte sig.

Foto: Sara B. Clausen.


Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Foto: Sara B. Clausen.

fredag den 15. november 2013

Saras Chocolate- Cherrycake.

Foto: Sara B. Clausen.
Denne lækre kage er svampet,fugtig og god og smager fantastisk med kombinationen af chokolade og skønne Amarena Fabbri kirsebær.
Jeg har brugt yoghurt naturel og natron i kagen, når man bruger natron, skal der indgå et syrnet mælkeprodukt og samtidig giver det en lækker konsistens. Dys evt. med lidt flormelis inden servering og er det sæson for friske kirsebær, er det smukt at dekorere med en bunke af dem eller enkelte lagt ved siden af.

Foto: Sara B. Clausen.


Ingredienser:

100 g. mørk chokolade, hakket
250 g. hvedemel
225 g. sukker
50 g. kakao
1 tsk. natron
1½ tsk. vanilje

2½ dl. yoghurt naturel
1 dl. mælk
100 g. smeltet bagemargarine
1 æg

5 spsk. Amarena Fabbri kirsebær med sirup.

Foto: Sara B. Clausen.

Bland først alle de tørre ingredienser og den hakkede chokolade sammen. Vend derefter smeltet margarine, yoghurt naturel, æg og mælk sammen g rør det jævnt. Bland/ vend forsigtigt  med de tørre ingredienser til dejen er akkurat jævn. Tilsæt kirsebær og sirup. Smør en springform, gerne med bagespray, og kom dejen heri. Plump evt. 4-5 kirsebær på toppen af kagen. Sæt i en ovn der er forvarmet til 175 grader (varmluft). Bag i ca. 50 min. Prik med en kødnål for at sikre at den har nok, så dejen ikke hænger i. Lad køle på rist.
Inden servering kan den drysses med et fint lag flormelis.


Foto: Sara B. Clausen.