mandag den 29. april 2013

"Grønne" Fiskefrikadeller af laks og torsk.

Foto: Sara B. Clausen.
Disse fiskefrikadeller blev rigtig gode og kan varmt anbefales. Der er både forårsløg, squash, revet citron og estragon i. Derfor "grønne" :-)
Vi fik dem lidt enkelt serveret i dag, blot med nye kartofler og lidt letkogte gulerødder.

Foto: Sara B. Clausen.
Ingredienser 4. personer:
350 g. torskefilet
250  g. laksefilet 
½ squash, fintrevet
citronskal af en ½ øko citron
2 æg
4-5 spsk. havregryn
1 dl. sødmælk
1 spsk. tørret estragon
1½ tsk. Salt (jeg brugte ramsløgsalt)
Friskkværnet peber.

Olie til stegning

Gør fisken klar - fjern skind fra laksen hvis den ikke er uden. Blend fisken i en foodprocessor til den er tilpas grov eller fin alt efter smag :-) Kom i en skål og rør sammen med de øvrige ingredienser. Lad farsen stå på køl i ca. 30 min. Steges i olie eller fx. becel til de er gennemstegte og gyldne. Server med ønsket tilbehør.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Dejlige squashboller.

Foto: Sara B. Clausen.
Det er altid godt med gode boller til madpakken :-) De her er lækre og luftige. Den fintrevne squash er ikke så synlig i bollerne men er sund og biddrager med fugt og god holdbarhed. Desuden er der både fuldkornshvedemel og alm. hvede i bollerne.

Foto: Sara B. Clausen.
Opskrift: Ca. 24 stk:

50 g. gær
6 dl. vand, lunken
3 spsk. creme fraiche 9%
2 spsk. rapsolie
250 g. fuldkornshvedemel
800 g. hvedemel
½ squash, fintrevet (ca. 130 g.)
2 tsk. salt
1 spsk. ahorsirup

1 æg til pensling og solsikkekerner til drys.

Rør gæren ud i lidt af den lunkne vand rør herefter resten i. Tilsæt cremefraiche, olie, salt og sirup, squash samt fuldkornshvedemel. Rør herefter hvedemelet i og ælt dejen godt igennem til den er samlet og god at arbejde med om nødvendigt tilsættes lidt mere mel.
Lad dejen hæve tildækket i en time eller til dobbelt størrelse. Tag dejen ud på meldrysset bord og form enten boller på almindelig vis eller pres dejen ud til en firkant ca. 4 cm høj og skær firkantede stykker ud med en kniv eller dejskraber.
Lad efterhæve i 30-40 min. Pensles med æg og drysses med solsikkekerner. Bages 15-20 min ved 200 grader.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


lørdag den 27. april 2013

Peanuts trøffelslice på marcipanbund.

Foto: Sara B. Clausen.
En lille lækkerbisken som ikke er noget for de kalorieforskrækkede! - men som er en lille lækker mundhapser som man virkelig nyder :-)

Opskriften stammer fra Odense marcipan.

Til ca. 30-40 stk.

1 pose Odense kransekagemasse
2 dl. fløde
400 g. mørg god chokolade
100 g. saltede peanuts

Beklæd en lille bradepande med bagepapir. Kom kransekagemasse i bunden og glat den ud. Bag ca. 20 min. ved 200 grader til den er gylden og sprød.

Hak chokoladen fint. Varm fløden op til kogepunktet. Hæld den over chokoladen og rør til den er smeltet og jævn.

Tilsæt 3/4 af de hakkede jordnødder og drys resten over. Lad stå koldt til chokoladetrøffelmassen har sat sig og skær den herefter i små stykker.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Ramsløgolie.

Foto: Sara B. Clausen.
Så er nogle af Ramsløgene fra dette års høst også blevet lavet til den skønneste grønne olie, som er virkelig god i dressinger eller til at komme lidt dekorative dråber på humus eller ligenede. Det er sjovt at lave sig egen olie. Brug en god men neutral type som fx. rapsolie. Opbevar på køl hvor den kan holde sig længe! Forleden så jeg en lille bakke ramsløg i butikkerne til 20 kr. Så nu er jeg endnu mere glad for at jeg selv kan samle dem, ganske gratis!

5 dl. god neutral olie fx. rapsolie.
ca. 100 g. Ramsløg, godt skyllede og rensede.

Det hele blendes til noget der ligner en tynd pesto og filtreres efterfølgende. Jeg gjorde det af to gange- først gennem en lille si som tog de største bladstumper og dernæst gennem et bomulds klæde.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

torsdag den 25. april 2013

Twistede Hveder.

Foto: Sara B. Clausen.
Så er det jo i aften der skal spises hveder- de sidste MANGE, mange år, har jeg bagt efter den samme opskrift, som giver de mest fantastiske luftige, bløde og skønne hveder og som man siger "If it aint broken dont fix it".........og dog.....der sker bare et eller andet, når man har brugt den samme opskrift mange gange- man få lyst til at lege lidt- ændre her og der, prøve noget nyt......på den anden side, så er der også noget hyggeligt ved det traditionelle, at man ved en fast begivenhed vender tilbage til det kendte.
Selvom jeg var ret determineret på at bage som jeg plejer- så kunne jeg bare ikke kæmpe mod min legetrang og behov for at twiste det lidt.Så jeg lavede en blanding af hvedemel og Hvid fuldkorns hvede, desuden fik jeg lyst til at krydre med lidt stødt fennikel for at få en lille lakridsstrejf i smagen- kardemomme kom dog også stadig i, for det skal de altså have! Det alm. sukker blev forresten også udskiftet med Stevia.
Jeg er egentlig glad for at være den der legesyge type der godt lige kan give rødkålen til jul, ris a la manden, eller hvderne et lille twist- for det er jo netop det der fastholder glæden og gør det til en evig spændende hobby at lave mad og bage kager.

Foto: Sara B. Clausen.
Opskriften giver hele 25 smagfulde hveder:
(kom lidt i fryseren til morgenmad en anden dag eller forær nogle til din kæreste,din mor eller nabo- det kan kun vække glæde!)

Foto: Sara B. Clausen.
Velsmagende Hveder- 25 stk:
120 g. smør
5 dl. mælk
50 g. gær
1 spsk. groft salt
1 dl stevia sukker el. alm.
2 store æg
1 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt fennikel
700 g. hvedemel
300 g. fuldkorns hvid hvede.

Smelt smør i en lille gryde. hæld mælken i så det er akkurat lunt. Smuldr gæren i en skål og rør mælkeblandingen i, rør gæren ud. Tilsæt æg, sukker og salt. Vend de to typer mel, fennikel og kardemomme sammen og sigt det i dejen ælt godt til den er blank og fin og samler sig let til en kugle. Dejen er lidt klistret og det skal den være- men til at arbejde med.
Lad den hæve lunt under et fugtigt klæde i 30 min. Slå dejen ned og lad den atter hæve i 20 min. Form så 25 boller som du placerer i bradepande med bagepapir. De skal have plads til at hæve godt op. Lad dem efterhæve en time- eller til dobbelt størrelse. Brug evt. ovnen ved at tænde for lyset(giver ca. 40 grader) og sætte en skål med ca. 1 l. kogende vand ind i ovnen. så hæver de flot og lidt hurtigere. Hvis du bruger denne metode, så tag dem ud og dæk til mens ovnen efterfølgende varmer op til 200 grader.Bag dem ca. 20 min til de er smukt gyldne.
Tag dem ud af ovnen og læg et ren viskestykke over, kom en bageplade over og vend dem rundt. Lad dem stå og køle lidt på denne måde- med et let pres- det giver den karakteristiske lidt flade firkantede form. Men er selvfølgelig ikke en nødvendighed. 

Foto: Sara B. Clausen.

Velbekomme og rigtig god store bededag!

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

onsdag den 24. april 2013

Falafelburger med ramsløg og grillet aubergine.

Foto: Sara B. Clausen.
I går fik vi rigeligt kød som man let får når der grilles, så jeg synes ikke vi tog skade af en vegetarmiddag i dag. Med tanke på hvor begejstrede drengene var for falafel forleden og med en rest kikærter i køleelskabet  ramsløg m.m. blev det til denne fine og velsmagende burger- med sprød falafelbøf, rucola, grillet aubergine, peberfrugt og yoghurtdressing.

Da vi kun er tre lavede jeg 3 bøffer af mængden- men det var lige i overkanten af hvad vi kunne spise- selvom de smagte godt. Så 4 bøffer kan der fint blive! 

Foto: Sara B. Clausen.
4 personer:

Falafelbøf:
450 g. udblødte Kikærter (natten over)
1 løg
1 god håndfuld ramsløg
1 rød chili u. kerner
1 grøn chili u.kerner
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. sambal olek
1 tsk salt
Peber
Rapsolie til stegning

Grillet aubergine:
1 aubergine i skiver på ca. 1 sm tykkelse.
Salt til at udvande
4 spsk. olivenolie
½ tsk chiliflager
1 tsk mynte
1½ tsk. hvidløgssalt

Dressing;
1 dl. Youghurt naturel 
2 tsk. Grøn dressingmix fra Urtekarm
(alternativt til dressing kan bruges rød pesto)

4 fuldkorns- burgerboller.

Forslag til tilbehør iøvrigt: Rucola, agurk, Rød peberfrugt i strimler, rødløg. 

Foto: Sara B. Clausen.
Kom alle ingredienser til falafelbøf i en foodprocessor og kør det til en fin masse. Formes til 4 bøffer og lempes forsigtigt over i olien, når de først er stegt på den ene side, er det nemt nok at vende dem. Steg dem gyldne på hver side. Ialt ca. 6-8 min. Vend evt. et par gange.

Skær aubergine i skiver og drys med salt. Lad trække i 20-30 min. Skyl saltet af og dup skiverne godt tørre med køkkenrulle. Pensles herefter med olie med krydderier. Steges enten på grill eller i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. skal blive gyldne og boble lidt op.

Gør tilbehør klar og rør dressingen sammen og læg herefter burgeren sammen. Smør brødet med dressing og  kom falafelbøf, salat, aubergine m.m. i den.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Ramsløgsalt.

Foto: Sara B. Clausen.
Som de fleste nok har bemærket, så er det blevet sæson for Ramsløg - jeg fik hjælp af min yngste søn i forgårs til at plukke nogle poser og det første jeg fik lavet var den simple men lækre Ramsløgsalt. Det er super dekorativt med den grønne farve- flot på fx. morgenægget, men kan anvendes til stort set alt hvor man normal bruger salt- har en fin og ikke for stærk hvidløgsagtig smag.
Jeg var løbet tør for flagesalt i tilpas mængder så det blev almindelig groft salt- næste gang må jeg forsøge med flagesalt:-)

Ingredienser:
25 Ramsløg - godt skyllede og slynget tør for vand.
1½ dl. Salt

Det hele blendes til en smuk grøn og fugtig masse. Bredes ud på bagepapir og hygger sig i ovnen ved 50-75 grader til det er knastørt. Regn med ca. en time. Vend lidt i det med jævne mellemrum.

Her ser du min søde hjælper :-)

Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

Grillet Culotte & Citronkylling med kartoffelbåde og salat.

Foto: Sara B. Clausen.
Endnu en omgang lækker grillmad - selvom det var lidt blæsende og køligt, så er der nu noget dejligt over at kunne stå udenfor og lave om ikke hele måltidet så bare en del af det :-) Både Culottesteg og kylling blev super mørt og lækkert.

Foto: Sara B. Clausen.
Kylling
4 brystfileter skåret i 2-3 stykker
Saft og skal af en ½ øko citron
1 tsk chiliflager
1 spsk. oregano
1 tsk. løgpulver
1 fed hvidløg knust
Salt og Peber
6 spsk olivenolie

Culottesteg:
2 spsk. Italiensk krydderiblanding fra Urtekram
Ca. 2 spsk. olivenolie
salt og Friskkværnet peber

Kartoffelbåde:
6 store Bagekartofler, skåret i både med skræl
2 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt
1 spsk. Kartoffelkrydderi fra Urtekram

Salat:
3 mini Romaine, skåret i strimler
10 jordbær i skiver
2 appelsiner skåret i fileter og så tern
1 pose sukkerærter skåret i fine skiver på skrå
1 pose minimozzarella kugler, halverede
100 g. mandler, tørristet og hakket

Foto: Sara B. Clausen.
Foto: Sara B. Clausen.


Culotte: Rids fedtkanten med en skarp kniv og gnid stegen godt med Salt og Friskkværnet peber samt Italiens krydderi kom en spsk. olivenolie på og "fedt" stegen lidt ind. Smid på grillen med fedtkanten nedad,  først, vend den hver 5 min.Kom stegetermometer i og sæt til 60 grader. Når den når temp. tages den straks af og pakkes i folie og trækker mens kyllingen steges.


Kylling: Rengør og skær kylling- rør marinaden sammen og rør godt sammen med kyllingen lad marinere i minimum 30 min. gerne længere. Skal gennemstegs på grillen ca. 10-12 min.

Kartofler: Vask og skær kartofler i både, Skyl dem og dup tørre i et rent viskestykke. Kom i en stor frysepose sammen med olie og krydderier, luk til og ryst den godt. Sæt kartoflerne fint på rad og række (så der er luft mellem dem) på to plader med bagepapir og bag dem i en 200 grader (varmluft) ovn indtil gyldne og gennemstegte. Drys med flagesalt.

Salat: Rist og hak mandler. Klargør frugt og grøntsager og ven det hele sammen.

Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


mandag den 22. april 2013

Falafel serveret med grønt, yoghurtdressing og lækre fuldkornspitabrød :-)

Foto: Sara B. Clausen.
Jeg elsker falafel, men de skal helst være hjemmelavede og det er ikke altid jeg er så god til at planlægge at sætte kikærter i blød. Nu har jeg udvandet en stor portion og smider dem i fryseren, så er de klar til brug når lysten melder sig!Det lette og hurtige alternativ er selvfølgelig at bruge en dåse.
Mine pitabrød blev denne gang helt perfekte! Jeg brugte en gammel libanesisk opskrift jeg har, om det er derfor skal jeg ikke kunne sige, men de puffede op og formede den lomme som er så vigtig i et pitabrød. I opskriften skal man bruge tørgær, det plejer jeg ikke at gøre, men gjorde det så denne gang om det spiller en rolle, skal jeg ikke kunne gøre mig klog på. Tror også det handler om en godt varm ovn.


Foto: Sara B. Clausen.

Til 4 personer:

Opskrift pitabrød 12 stk:
1 brev tørgær
31/4 lunken vand
1 tsk sukker
1 tsk salt
4 1/4 dl. hvid hvede
4 dl. almindelig hvedemel (ialt de to typer ca. 500 gram mel)
1 spsk. olivenolie

Falafel:
400 gram udblødte kikærter (natten over) eller fra dåse
1 fed hvidløg
1 lille løg
1 stor håndfuld bredbladet persille
1 rød chili uden kerner
1 tsk sambal olek
1 tsk. spidskommen
1 tsk. Koriander
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt

En god portion solsikkeolie til stegning (afhænger af panden størrelse skal nå ca. 2 cm op)

Yoghurt dresssing:
1½ dl Græsk youghurt 0,1 %
2 tsk tørret mynte
1 tsk. hvidløgspulver
1 knivspids  cayennepeber
salt og peber


Foto: Sara B. Clausen.
Kom gær, vand salt og sukker i en skål. Stil det lunt i 5 min. til det begynder at boble lidt. Rør herefter olie og melet i. brug gerne køkkenmaskine. Ælt til der dannes en blød, smidig og samlet kugle. Smør en skål og kom dejen i- dæk med film og lad hæve en time til dobbelt størrelse. Slå luften ud af dejen og del den i 12 lige store klumper. Rul hver af dem til en ca. 5 mm. tyk  cirkel. Pensles med vand og efterhæver på plader med bagepapir i ca. 20-30 min. Om nødvendigt pensles atter med vand inden de kommer i ovnen  Sæt dem i en 250 grader varm ovn i ca. 5-6 min. De skal endnu være lyse og bløde. Server dem lune.


Foto: Sara B. Clausen.
Kom alle ingredienser til falafel i foodprocessor og kør det indtil det er fint og samlet. Jo finere farsen er jo lettere at forme. Tril kugler af passende størrelse- skal ikke være for store til pitabrød.  Varm olien og steg dem gyldne 3-5 min. Lad dryppe af på fedtsugende papir.

Rør alle ingredienser til dressingen sammen. Server pitabrødene lune med falafel og yoghurtdressing samt salat, agurk, peberfrugt, tomat, rødløg eller hvad I nu kan lide hjemme hos jer :-)


Foto: Sara B. Clausen.




Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

søndag den 21. april 2013

Pizza con patate e bresaola.

Foto: Sara B. Clausen.
Det er hverken første eller sidste gang, at der laves kartoffelpizza herhjemme- vi er alle vilde med det :-) Denne gang, fik den friskbagte pizza selskab af lidt bresaola. Det er selvfølgeligt nemt at lave den vegetarisk og blot undlade sidstnævnte hvis man vil.


Foto: Sara B. Clausen.
Opskrift 4 personer:

pizzadej:

200 g. hvedemel tipo 00
50 g. durumhvedemel.
½ tsk. salt
15 g. gær
1½ dl. lunken vand
lidt olivenolie til at pensle med

Fyld:
5 nye kartofler med skræl skåret i tynde skiver på mandolinjernet.
4 kviste rosmarin
friskkværnet peber
olivenolie
50 g. revet parmesan
1 frisk mozzarella, i mindre stykker
6 skiver bresaola (kommes på efter bagning)


Foto: Sara B. Clausen.
Mel og salt kommes i en skål og der laves en fordybning i midten. Rør gæren ud i lunken vand og høld det i midten af dejen. Arbejd ingredienserne sammen med fingerspidserne idet der hele tiden arbejdes mere mel fra siderne ind. Ælt til dejen er elastisk og glat. Lad hæve et lunt sted i 3 timer.
Rul der derefter ud på et meldrysset bord i ca. ½ cm tykkelse. Kom på en bageplade med papir. Lad kanterne være lidt tykkere end midten. Pensles med lidt olivenolie og drysset med lidt urtesalt/Salt.

Kom kartoffelskiverne på, drys med rosmarin og et skvæt olivenolie. Bag ved 220 grader (alm ovn) i 15 min. Kom herefter osten på , krydr med lidt peber og giv pizzaen yderligere 6-8 min.
Bunden bliver dejligt sprød! Efter bagning fordeles bresaolaskiver på pizzaen som også kan drysses med lidt basilikum eller rucolasalat hvis man har det på lager.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345




Ricotta kage med revet citron og mørk chokolade.

Foto: Sara B. Clausen.
Lækker Italiensk kage, som vil begejstre de fleste som finalen på en lækker italiensk middag evt. serveret med en espresso til og med forskellige friske bær fx. blåbær, hindbær, ribs  :-)


Foto: Sara B. Clausen.


Til 4 personer:

500 g. Ricotta
4 æg delt i hvider og blommer
100 g. mørk chokolade, groft hakket
150 g. sukker
6 spsk. hvedemel
Lidt salt
Revet skal af en øko. citron
1 tsk. tørrede vaniljekorn (Urtekram) eller 2 vaniljesukker
Friske bær til pynt
Lidt flormels til at drysse over
Evt. chokolade spåner


Foto: Sara B. Clausen.
Pisk æggehvider stive med en knivspids salt. pas på der ikke kommer noget blomme med til hviderne. I en anden skål, piskes en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Når den er tyk, lysegul og cremet vendes Ricotta i og vendes godt med æggesnapsen, herefter tilsættes hvedemel, vanilje, revet citronskal og chokolade i æggesnapsen. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider forsigtigt i dejen.
Kom i en springform med bagepapir. og bag ca. 45-50 min ved 170 grader.

Drys med flormelis evt. chokoladespåner og friske bær inden servering.


Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

lørdag den 20. april 2013

Mini Romainesalat m. jordbær, blåbær, mandler & parmesan samt mormordressing.

Foto: Sara B. Clausen.
Endnu en sommerlig og lækker salat, som nok skal nå at blive serveret mange gange i løbet af sommeren. Enkle gode råvarer som bare smager dejligt. Jeg elsker bare mormordressing :-)

Foto: Sara B. Clausen.


Foto: Sara B. Clausen.
 Salat:
2 mini Romaine salathoveder, skåret i strimler
50 g. ristede mandler
1 bakke jordbær i skiver
1 bakke store flotte blåbær
40 g. parmesanost i flager

Mormordressing:
Cultura balance neutral el.  A38
Saften af ½ øko citron
Friskkværnet peber
2-3 tsk. øko rørsukker (afhænger af smagsløg og hvor sødt man kan lide det)

Rist mandlerne på en tør pande. Lad dem køle. Skyl og klargør alle grøntsager og frugter til salaten. Anret i et fint fad eller skål. Rør dressingen sammen og server til salaten.

Foto: Sara B. Clausen.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Foto: Sara B. Clausen.

Rustikke Italienske brød.

Foto: Sara B. Clausen.
Solen har måske skinnet mere nogle af de andre dage - men det er forår og vi vil grille i aften!! Har tænkt mig at lave en god salat og har bagt disse brød som tilbehør til det forskellige kød som skal tilfredsstille alles smagsløg; Spareribs, pølser og marineret flankesteak.
Brødene er virkelig gode, luftige og dejlige med en sej krumme og god smag. Elsker sådan et stykke friskbagt brød med lidt pesto på :-)

Foto: Sara B. Clausen.


 Ingredienser til:

2 store rustikke brød:

20 g, gær
6 dl. koldt vand
5 spsk. olivenolie
1½ spsk salt
500 g. Italiensk hvede tipo 00
400 g. Italiensk fuldkornshvedemel
50. g. knækkede hvedekerner (kogt i ca. 25 min først og kølet) 

Foto:Sara B.Clausen.
 Start med at røre gæren ud i en lille smule af vandet. tilsæt så resten af vandet. Rør hvedemelet i og rør det godt sammen, tilsæt salt og  lad det stå ca. 20 min. fx. mens du koger hvedekerner. Rør olie og hvedekerner samt fuldkornshvedemel i dejen. Den skal være blød men til at arbejde med. Dejen skal røres til den danner lange seje glutenstrenge. Lad den herefter hæve i 2 timer.
Kom bagepapir på to plader og form to rustikke lange brød/ store flute af dejen. Lad efterhæve i ca. en time. Pensles med vand og snittes inden de bages ved 250 grader hvor der evt. efter 5 min. skrues ned til 200 grader. I alt skal de have ca. 20 min eller til de er gyldne og lyder hult, når du banker i bunden.

Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345







fredag den 19. april 2013

Chokoladeroulade m. abrikos og nocciolata.

Foto: Sara B. Clausen.
Så er der fredagskage :-) Jeg fik nogle lækre smagsprøver på Italienske øko. marmelader og nøddecreme fra Rigioni di Asagio og har gået og pønset lidt på hvad jeg skulle prøve at bruge dem til. I dag blev det til denne skønne roulade med abrikos og nøddecreme. Hurtig at lave, dekorativ og lækker.

Foto: Sara B. Clausen.
Ingredienser: 

Bund:
150 g. hvedemel
150 g. smør el margarine
75 g. sukker
15 g. kakao
2 æg
1 tsk bagepulver

Fyld:
150 g. abrikosmarmelader gerne god kvalitet (fx. fra Rigioni di Asagio)
150 g. Nocciolata (Italiensk chokonøddecreme fra Rigioni di Asagio)
75 g. hakkede smuttede mandler 

Pynt:
75 g. smeltet mørk chokolade
Frysetørret hindbær
Foto: Sara B. Clausen.

Foto: Sara B. Clausen.


Rør smør og sukker sammen og tilsæt et æg af gangen under psiskning. Tilsæt sigtet mel, kakao og bagepulver til æggemassen og vend sammen. Bred det ud på et stykke bagepapir (evt. klipset i form så det får sider) bag 5 min. ved 220 grader (varmluft).
Vendes ud på bagepapir  drysset med sukker. Jeg synes det er lettest at drysse lidt sukker over bunden, ligge et stykke bagepair og en bageplade over og så vende det rundet. Herefter kan bunde let trækkes over på bordet.
Smør med lette jævne bevægelser bunden, først med nocciolata dernæst abrikos. Drys hakkede mandler over og rul rouladen sammen på den korte led, brug bagepapiret til forsigtigt at folde den rundt.

Smelt lidt chokolade og kom i en frysepose, klip hjørnet af og dekorer med chokoladen. Drys med frysetørret hindbær. Lad chokoladen køle og så er den klar til servering. Mums!


Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345



torsdag den 18. april 2013

Rabarberkylling serveret med ris og dejlig spinatsalat med blåbær, mozzarella- og melonkugler.

Foto: Sara B. Clausen.
Denne aldeles vidunderlige og forårsfriske ret, tager sig ikke bare fantastisk ud - men smager også skønt og er faktisk virkelig hurtig og nem at lave.
Det haveejende folk ved nok at rabarber ikke er helt fremme endnu - i butikkerne går der nok også en lille uges tid, men lige om lidt så er de her, de smukke røde forårsbebudere.
Jeg så opskriften i Arlas madmail og kunne slet ikke vente, så jeg hev den sidste pose frosne rabarber op af fryseren. De blev drysset med lidt hjemmelavet vaniljesukker og trak lidt i det, mens de tøede op. (bare for at tage den værste syre) der er også honning i saucen, så der kan justeres lidt op og ned for sødmen alt efter smagsløg.


Blomster fra kæresten :-) Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser 4 personer:
4-5 flotte kyllingbryst fileter
1 tsk groft salt
lidt friskkværnet peber
10 g. smør

2 dl. madlavningsfløde 18%
Ca. 1½ spsk. flydende honning 
2 spsk. konc. kyllingefond.
½ tsk sambal olek (jeg gav en hel)
½ dl. finthakket purløg
300 g. rabarber i mindre stykker

Spinatsalat:
200 g. frisk spinat
½ cantaloupe melon, i kugler med parisiennejern
1 pose friske mozzarellakugler
1 bakke blåbær
evt. lidt brøndkarse

Dressing af:
3 spsk. olivenolie
1 spsk hindbæreddike el. balsamico
1 tsk honning
Salt og peber

Tilbehør: Brune ris og salat.


Foto: Sara B. Clausen.


Rens kyllingfileterne og skær hver af dem i 3 stykker. Ven dem med salt og peber og steg dem herefter gyldne i smør ca. 1-2 min på hver side. Læg dem i et ildfast fad.

Rør fløde, honning, kyllingfond og sambal olek godt sammen. Kom rabarber ned til kyllingen og klip purløg over. Hæld flødeblandingen henover kyllingen. Sæt det i en oven ved 200 grader i 10-15 min.

Kog ris efter anvisning på pakken.Lav salaten og rør dressingen sammen og hæld over. 


Foto: Sara B. Clausen.


Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345


Foto: Sara B. Clausen.