Foto: Sara B. Clausen. |
Har lovet at bage kage til en fest i morgen og valget faldt derfor på denne skønne kage som er lækker, saftig og smager skønt og holder sig frisk i mage dage. Derfor kan den sagtens laves dagen før og det er jo smart så man ikke skal endnu tidligere op i morgen, hvor vi jo endda også skal huske at stille til sommertid :-)
Antal portioner: Bradepande til mange
Ingredienser:
Kage:
6 æg
450 g.rørsukker
450 g. mel
3 tsk. bagepulver
3 dl. minimælk
6 spsk. oliemargarine
4 tsk. mandelessens
1 stang vanilje, kornene
450 g. kogte, afkølet, revet kartoffel
300 g. revet marcipan
6 æg
450 g.rørsukker
450 g. mel
3 tsk. bagepulver
3 dl. minimælk
6 spsk. oliemargarine
4 tsk. mandelessens
1 stang vanilje, kornene
450 g. kogte, afkølet, revet kartoffel
300 g. revet marcipan
Chokoladeglasur:
150 g. mørk chokolade
6 spsk. minimælk
12 spsk. flormelis
kogende vand (ca. 6 spsk.) Til den kan røres blank
150 g. mørk chokolade
6 spsk. minimælk
12 spsk. flormelis
kogende vand (ca. 6 spsk.) Til den kan røres blank
Tilberedning:
Tænd ovnen på 200 grader og gør en bradepande beklædt med bagepapir klar. Pisk æg og sukker tykt sammen med vaniljekorn( mast ud i lidt sukker med en kniv, så det skiller). Rør mel og bagepulver sammen og kom det derefter i æggeblandingen skiftevis med mælken og oliemargarinen. Vend til sidst den revne marcipan og kartoffel i dejen og kom den i bradepanden.
Bages på midterste rille i ca. 20 min. Lad kagen afkøle, men ikke helt, for så stivner glasuren meget hurtigt og dekorationen hænger ikke så godt ved.
Smelt chokoladen sammen med mælken i en gryde over svag varme. Rør den derefter blank med flormelis og lidt kogende vand. Fordel glasuren på den afkølede kage og dekorer den evt. med kandiseret viol, frysetørret hindbær e.l. Lad glasuren stivne inden der skæres.