søndag den 8. december 2013

Et hit i konfektskålen - Bountykugler.

Foto: Sara B. Clausen.
Ingen jul uden disse lækre konfektkugler, der smager som Bountychokolade. I har sikkert alle set hjemmelavet bounty opskrifter og dette er bare en lidt mere julet variant- de smager mega godt og er et sikkert hit i konfektskålen! Der er i hver fald flere herhjemme der finder dem stærkt vanedannende.
Ingredienser ca. 20 stk:
1 dåse kondenseret mælk
200- 250 g. kokosmel
½ tsk. vaniljekorn
150 g. mørk chokolade
75. g. hvid chokolade.
Start med at røre kokosmel , vaniljekorn og kondenseret mælk sammen i en skål til en klistret men relativt fast masse. Lad den gerne trække tre-fire timer i køleskab eller til næste dag. Form herefter kugler i en passende størrelse. Smelt den mørke chokolade og overtræk kokoskuglerne. Lad dem størkne( evt. i køleskabet). Smelt den hvide chokolade og kom i en frysepose. Klip et lille bitte hul og dekorer chokoladerne. Lad dem atter stivne og opbevar dem efterfølgende på køl.
Foto: Sara B. Clausen.

6 kommentarer:

 1. Mums hvor ser de gode ud. De skal afprøves hjemme hos os!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak- de er forfærdelig vanedannende!

   Slet
 2. De er bare så gode - har selv lige lavet dem

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja- uhmmm, de er svære at holde fingrene fra!

   Slet
 3. Er ved at lave dem nu med rom og citron i men synes de er vildt svære at overtrække

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise, undskyl jeg først ser din kommentar nu- er uden pc i disse dag og har travlt med renovering af hus, flytning m.m.. har aldrig selv haft problemer med det. Hvordan svært? kokosmassen skal være relativt fast- men klistret- den rulles let til kugler med let fugtige hænder. Jeg plejer at rulle kuglerne først og så lige lade dem stå, mens chokoladen smelter. Så dumper jeg dem ned i den smeltede chokolade, tager dem op med en chokoladeske( hvor det overskydende kan løbe fra) og sætter dem på et stykke bagepapir. Kh Sara

   Slet