mandag den 13. maj 2013

Koldskål med jordbær og hyldeblomst og hjemmebagte kammerjunker.

Foto: Sara B. Clausen.
Tja sommerligt er det desværre ikke ligefrem udenfor- selvom dagen startede med solstråler. Jeg er inviteret ud at spise på min fødselsdag- men vi tager desserten herhjemme og den er til gengæld meget sommerlig. En dejlig koldskål med jordbær og hyldeblomst i form af at jeg har brugt A38 nye variant med hyldeblomst.
Hjemmelavede kammerjunker dertil, er også bare et hit- de smager bedre, er billigere og der er ingen E- numre og mærkelige ting i dem ;-)

Foto: Sara B. Clausen.
Koldskål 4 pers:

1 L. kærnemælk
½ l. A38 0,5 % med hyldeblomst
2 past æg
kornene fra 1 stang vanilje
5 spsk. rørsukker
2oo g. jordbær fra frost ( skal koges 2 min. af hensyn til risiko for bakterier- køles af)

Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen. Vend derefter a 38 i.  Blend de afkølede jordbær med kærnemælken. vend sammen med æg og A38 blandingen.

Kammerjunker:
300 g. hvedemel
125 g. smør
75 g. rørsukker
1 æg
1 tsk. bagepulver
½ dl. kærnemælk eller A38 ( jeg brugte det sidste)
Kornene fra 1 stang vanilje
½ tsk. kardemomme
revet skal af ½ øko citron

Alle ingredienser æltes sammen evt. i røremaskine og derefter trilles dejen til små kugler ca. på størrelse med en (lille mirabelleblomme). Bag dem 10 min i ovnen ved 200 grader. Skær dem over i halve og tør dem i ovnen ved 100 grader ca. 10-15 min. Lad køle på rist. Opbevares i lufttæt beholder.

Foto: Sara B. Clausen.
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Mærkeligt nok fik vi altid en anden - og knap så kendt - koldskål: Riv rugbrød ned i kanden, tilsæt sukker og kanel og rør kærnemælken i. Min farmor kaldte den "kø'røvs" (stavemåden er frit efter hukommelsen); det betyder vist nok "kør'om". Den er både meget billig og meget god.
Elsebeth

Anette Andersen sagde ...

Sikke en frisk variant af den traditionelle koldskål, og hvilken luksus med de hjemmebagte kammerjunkere :-)

Sara sagde ...

Alene navnet er interessant- måske man skulle prøve en dag ;-)

Sara sagde ...

Tak Anette og den smager også bare super og kammerjunkerne er MEGET lette og bedre end dem man køber- synes jeg :-) Kh Sara

Send en kommentar