onsdag den 30. maj 2012

Burger med saftig kyllingeschnitzel og græsk dressing samt BBQ kartoffelbåde.

Foto: Sara

Lavede denne toplækre burger her til aften med en let sprængt kyllingeschnitzel, hvilket gjorde den mør, lækker og saftig og med bare en lille ekstra indsats. Jeg brugte frosne kyllinge filleter og de var faktisk glimrende. har for nyligt læst en artikel om at frosne kyllinger scorede højt på smag i tests hvor de blev sammenlignet med ferske kyllinger. Derfor prøvede jeg, da Rema ikke havde ferske da jeg handlede. Nem og lækker mad og som de fleste ville kunne lide. Til dressingen brugte jeg et Tzatzikimix. som min mor netop har hjembragt fra Kreta.


Foto: sara

Ingredienser 4. personer:

Burger:
4 fuldkorns burger boller
½ iceberg salat hoved, fintsnittet
½ agurk i skiver
1 Rødløg i skiver
2 tomater i skiver
4-6 kyllingebryst filleter
1 spsk. sukker
1 spsk fint salt
2 dl rasp
salt og peber
1 tsk. chili
1 æg
Olie til stegning

Dressing:
2 dl. creme fraiche 9 %
1 stor spk. tzatziki mix.

BBQ både:
1 kg.kartofler i både
3 spsk olivenolie
salt
BBQ krydderi

Bank hver kyllinge bryst lidt ud med en kødhammer, læg i en skål og drys med 1 spsk salt og 1 spsk. sukker. Vend dem godt. Lad trække i ca- 15 min. Pisk ægget sammen eller gør som jeg, brug en æggehvide (jeg havde lige et bæger past. æggehvide stående). Bland rasp med chili, salt og friskkværnet peber. Vend kyllingeschnitzlen i æg og dernæst rasp. Steg ca. 4 min på hver side, i lidt olie, til de er gyldne og gennemstegte.

Varm Bollerne og rør dressingen sammen, Smør bollen med dressing og kom salat, tomat, kylling, agurk samt rødløg på.

Server med de stegte BBQ både som blot skal vendes med olie, salt og BBQ krydderi og så steges ca. 3 kvarter v. 250 grader.

Kusmi ice-T med citron...

Foto: Sara

På de dejlige varme dage vi havde i pinsen, nød jeg at drikke hjemmelavet Iste med citron. Jeg brugte min gunpowder grøn the fra Kusmi med bergamotte m.m. en the jeg er rigtig glad for fordi den smager skønt og aldrig bittert som nogle grønne teer kan. Det er skønt og læskende at drikke.

Foto: Sara



Foto: Sara

Til ca. 1,5 l.

1,5 l. kogende vand
4 små spk. the i et thefilter
4 spsk sukker
saften af en citron

Lav teen som normalt i en passende kande, lad trække lidt længere ca. 10 min. Tilsæt sukker og opløs det og tilsæt citronsaften. Lad køle helt af, evt. i en kande. Server med isterninger og evt. citronskræl twirls det skal selvfølgelig være økologisk.

søndag den 27. maj 2012

Edderfugl på Italiensk maner.

Foto: Sara B. Clausen

Her til aften har vi spist denne lækre ret som jeg har lavet til Jægernes magasin- du kan læse hele opskriften lige her. Jeg havde fået 4 flotte bryster som var klargjorte og det kom til at smage rigtig godt. Jeg har ikke "udmælket dem"i kærnemælk, som man nogen steder anbefaler, for ikke at få en "tranet smag". jeg har læst mig frem til at det ikke skulle være nødvendigt med en brystfillet og når fedtet er fjernet. jeg synes også de kom til at smage lækkert, som jeg gjorde, men kunne da godt finde på at prøve det en anden gang for at kunne se om det har nogen betydning.
jeg lavede det med italiensk inspiration og serverede dem med friskkogt fettucine i en cremet hvidvinsflødesauce med basilikum, ristede champignoner, grønne let blancherede sprøde asparges  og friskrevet pecorino. Et dejligt måltid.

Foto: Sara B. Clausen




Uhmm Pinsefrokost på altanen :-)

Foto: Sara B. Clausen


Solskin på altanen, pinse og kæresten ved min side til en lille lækker frokostmad med en dejlig kold øl til, det er da lige noget der kan få mig til at nyde Livet.
"Biksede" en lille hurtig mad sammen på hjemmebagt Rugbrød med æg, Rejer dryppet med citron, mayo, rød kaviar, salt og peber og purløg på toppen. Det smagte skønt.


Foto:Sara B. Clausen



torsdag den 24. maj 2012

Hjemmelavet "Nutella" på friskbagt brød.

Foto: Sara B. Clausen
Et af denne uges "madprojekter" har bl.a været at lave hjemmelavet "nutella" eller chokoladecreme er det måske mere korrekt at sige. Jeg er stødt på det flere steder og synes det kunne være sjovt at lave. Normalt er Nutella kun noget vi spiser herhjemme i weekenden, men i morgen tidlig skal mine drenge og jeg nu lige have en skive nybagt rugbrød med det på, så vi kan teste den inden de tager på weekend hos deres far. Jeg er ret spændt. Har dog smagt på en lillle bitte smule ( man kan næsten ikke se det) med en ske.......og det smagte lovende!
Jeg kan desværre ikke huske hvor jeg fandt denne opskrift henne, men har set på flere forskellige og de er meget ens synes jeg. man kan selvfølgelig også blande lys og mørk chokolade, hvis man er mere til den lyse version.

Ingredienser:
100 g. hasselnødder
50 g.smør, små tern
1½ dl fløde
150 g. chokolade, hakket (helst mørk og god)

Nødderne ristes i en 180 grader varm ovn i ca 10 min. De skal blive let gyldne og skallerne sprække. Derefter tages de ud og skallerne nulres, gnides af. Blend de afskallede nødder helt fint. Fløden varmes op til kogepunktet, og hældes over den finthakkede chokolade og der røres rundt. Når chokoladen er smeltet, kommes smørret i og der røres atter til den er smeltet, til sidst vendes de hakkede nødder i og massen hældes på et rent glas og lad det køle helt af.

Honningmarineret svinekotelet med melonsalat og nye kartofler.

Foto: Sara B. Clausen
Denne opskrift er fra bogen "365 hverdagsretter" og smager virkelig godt. Melon og mynte er en skøn og sommerlig salat og den honning/soyamarinerede kotelet bliver super mørt og dejlig ( og jeg kunne ellers kun nå at marinere kødet en times tid). Jeg havde gang i min nye "Jamie Oliver"grill pande, som jeg netop har købt på tilbud i kvickly- men det er selvfølgelig oplagt at grille dem rigtig, hvis du har lidt lettere adgang til det, end jeg selv har. Jeg serverede nye kartofler dertil og en lille urtedressing.




Opskrift 4 pers:

Marinade:
1 dl. soja
2 spsk honning
2 spsk risvin

4 svinekoteletter
lidt olie
salt og peber

Salat:
1 galiamelon i kugler
1 honningmeleon i kugler
1 agurk i kugler
10 finthakkede mynteblade
1 bakke grøn salat

Rør marinaden sammen. Bank evt. koteletterne let med en kødhammer og læg dem i marinaden. Lad kødet trække en til to timer (eller natten over) i køleskabet.
Steg koteletterne ca. 6 min på hver side.Drys med salt og peber.
Vend melonkugler,agurk og mynte sammen og anret på et fad ovenpå salaten.

Foto: Sara B. Clausen

 

onsdag den 23. maj 2012

Penne Alfredo m. bacon og ærter

Foto: Sara B. Clausen

Dette er endnu en af de der simple & good Italienske pastaretter- som er hurtig at lave og smager skønt. Når der står piskefløde i opskriften erstatter jeg, til hverdag i hver fald, gerne med en mere light version- typisk cremefine, men det kan man jo gøre helt som man vil og har samvittighed til :-)

Ingredienser 4 pers:
200 g, god bacon i tern
500 g. penne
1 spsk olivenolie
2 fed finthakket hvidløg
et bundt forårsløg, hakket
1 skalotteløg, finthakket
6 timianstilke (evt. citrontimian), bladene
1 dl hvidvin
2 dl piskefløde
300 g. ærter
salt og friskkværnet peber

Frisk Pecorino eller parmesan til at drysse på.




Steg bacon sprød i sit eget fedt og tag den derefter op med en hulske og lad dryppe af på køkkenrulle. Sæt til side. Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand. Den skal være al dente.
Hæld olie på panden og steg hvidløg, forårsløg og skalotteløg i olien nogle min. de skal ikke tage farve.Tilsæt hvidvin, timianblade, og fløde og lad simre 5 min.tilsæt ærter og lad simre yderligere 3 min.  Tilsæt derefter bacon og smag til med salt og peber. Vend den varme sauce med penne og server straks med pecorino eller parmesan drysset over.

mandag den 21. maj 2012

Letsprængt kylling med mynte og persille serveret med bagte citronkartofler og ærtepuré

Foto: Sara B. Clausen

Den her ret er altså bare virkelig noget Mums! Sommerlig, mør og lækker. I dag kalder man det vist mest gourmetsaltet men jeg synes letsprængt lyder sådan lidt mere eksplosivt og interessant- min søn Asbjørn har haft mange billeder i sit hoved af hvordan sådan en "sprængt kylling" så ud. Jeg har ikke gjort det før, men det er helt sikkert ikke sidste gang, for hold da op hvor er det lækkert. Det her er et sikkert sommerhit fra min nye kogebog "365 hverdagsretter". Du skal i gang dagen før for at "sprænge kødet". Jeg har dog valgt at proppe mynte, persille og hvidløg ind under skindet på kyllingen. Det synes jeg giver meget mere smag end blot at lade det ligge inde i kyllingen.




Den "grillede" version:


Foto: Sara B. Clausen



Skønne citronkartofler dertil:


Foto: Sara B. Clausen




Foto: Sara B. Clausen

Opskrift til 4 personer:

Lage:
 8 dl. vand
4 spsk groft salt
3 spsk sukker
10 hele peberkorn
2 lauerbærblade

Kyllingen:
1 kylling
5 myntestilke med blade
½ bundt persille, gerne bredbladet
1 fed hvidløg
Salt og Peber
lidt olivenolie

Citronkartofler:
1 kg små nye kartofller med skræl i halve
1 øko. citron skåret i kvarte
4 spsk. olivenolie
salt og peber

Ærtepuré:
300 g. frosne ærter
3 spsk olivenolie
10 mynteblade
1 dl. youghurt naturel el. creme fraiche
1 lille fed presset hvidløg
Salt og peber

Kog ingredienser til lagen i ca. 5 min og lad den køle af. Læg kyllingen i en frostpose, hæld lagen ved, luk posen og placer i et fad i køleskab natten over.
Tag kyllingen ud af posen når den skal tilberedes, dup den godt tør. Hak persille og  mynte fint og pres hvidløget, bland det sammen og placer det under skindet på kødet, du løsner bare skindet fra kødet med fingrene. Krydr med salt og peber og pensl kyllingen med olivenolie. Placer på kyllingeholder eller i et fad og giv den 1 time i ovnen ved 200 grader.

Vend kartoflerne med de øvrige ingredienser og giv dem ca. 35 min i ovnen ved 200 grader.

Damp ærterne i nogle min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt inden du blander med øvrige ingredienser og blender det med en stavblender til en dejlig cremet masse.



søndag den 20. maj 2012

Hurtig Thairet med hakket oksekød.

Foto: Sara B. Clausen


Dette er en skøn og let hverdagsret som i dag blev lavet på en søndag, hvor det at nyde solen har stået højere på min prioriteringsliste end at bruge timevis i køkkenet:-) Det smager dejligt og er børnevenligt og resterne er gode i madpakken. Opskriften er med udgangspunkt i en opskrift fra bogen "365 hverdagsretter" som jeg fik i fødselsdagsgave af min mor. Jeg har dog ændret lidt i det og skriver opskriften som jeg har gjort.


Foto: Sara B. Clausen

Ingredienser 4. personer:

1 spsk. olie
2 finthakkede røde chilier u. kerner
4 fed hvidløg
1 løg, fine tern.
100 g. revet ingefær
500 g. magert hakket oksekød
4 spsk. østersauce
1 spsk soya
1 spsk ketjap manis
2 tomater
1 pose sukkerærter
salt og peber.

evt. sesam el.jordnøddeolie

Garnering: Frisk koriander og evt. rød chili
Kom olien på panden og sauter, chili, hvidløg, løg og Ingefær. Tilsæt det hakkede oksekød og rør rundt til det smuldrer. tilsæt Østersauce, soya og ketjap manis. Lad det simre i 10 min. Kog imens nudlerne og lad dem dryppe af i et dørslag. Vend dem evt. med lidt jordnødde el. sesam olie.
Halver tomaterne og fjern kernerne og skær tomaterne i strimler. Skær sukkerærterne på skrå i mindre stykker. Ved det med kødet nogle min.Smag til med salt og peber. Server med de kogte nudler og drys med koriander.





lørdag den 19. maj 2012

Rucolasalat med champignon, rødløg, parmesanflager og vaniljeolie.

Foto: Sara B. Clausen

Er lige kommet hjem fra nogle dejlige dage i det fynske og har derfor ikke lavet det vilde mad i dag, som tilbehør til aftensmaden i dag, lavede jeg dog denne enkle men gode salat af hvad jeg havde liggende i køleskabet.
Det smagte skønt. Vaniljeolien som jeg brugte kan du finde opskriften på her.

4 pers:

1 bundt rucola
500 g, faste champignon i tynde skiver
1 finthakket rødløg
parmesanost
Salt og peber
Vaniljeolie

Rens og skyl salaten godt. Tør den og placer i et fad. Rens champignonerne og skær dem i fine tynde skiver, fordel over salaten. Hak rødløget i fine ter og drys over. Drys med salt og peber og dryp vaniljeolie over. Skær spåner af parmesanosten hen over.


tirsdag den 15. maj 2012

Brydebrød med rug og honning.

Foto: Sara B.Clausen

Denne lækre opskrift er fra Magasinet Mad og smager rigtig godt synes jeg. Jeg har forlænget hævetiden første gang fra 30 til 60 min. Det synes jeg giver dejligt luftige boller. Med rugmelet i, er dejen også lidt "tungere" og bør derfor have lidt mere tid til at hæve op.

Ingredienser:
75 g smør
 5 dl vand
50 g gær
1½ tsk salt
2 spsk honning
4 dl rugmel
7-8 dl hvedemel ekstra (eller durumhvedemel) 

Pynt: 
Sesamfrø og evt. også birkes

1. Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt vand, og lad blandingen blive lillefingervarm (37°). Smuldr gæren i en skål, og rør gæren ud i lidt af den lune væske.
2. Tilsæt resten af væsken, salt, honning, rugmel og næsten alt hvedemelet (gem lidt til udrulningen). Ælt godt, til du har en smidig dej. Lad dejen hæve under et viskestykke et lunt sted i ca. 60 minutter.
3. Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord. Del dejen i 3 dele, som rulles til lange pølser. Del hver dejpølse i mindre stykker, som trilles til boller.
4. Fugt et sammenfoldet viskestykke med koldt vand og lig det over bollerne mens de efterhæver.Læg bollerne med kun ca. 1 cm’s afstand på en bageplade med bagepapir, så de vokser sammen under bagningen. Lad bollerne efterhæve under et viskestykke i ca. 30 minutter.
5. Tænd ovnen på 225°, og lad den blive varm. Pensel bollerne med vand og drys med sesamfrø og evt. birkes(jeg havde så kun sesam) Bag brydebrødet på midterste ovnrille i 15-20 minutter. Lad det afkøle på en bagerist.


Marinerede bønner med tuncreme

Foto: Sara B. Clausen

Endnu et lækkert tilbehør fra min fødselsdag. Serveret med Kalveculotten får man helt automatisk associationer til den skønne Italienske "Vitello Tonnato"- en i øvrigt også rigtig dejlig ret.
Bønnesalaten her smager virkelig helt fantastisk, husk endelig at vende de hvide bønner i marinaden mens de endnu er lune og lad dem marinere flere timer og gerne et døgn. Min kæreste var noget skeptisk da jeg forberedte denne salat og han så bønnerne stå i blød.......Jeg lovede at denne ret ville omvende ham og jeg fik heldigvis ret, han spiste glad flere portioner. Det fungerer aller bedst med friske bønner( frem for frost) som er knasende sprøde og lækre.

Foto: Sara B. Clausen

Ingredienser:

150 g. tørrede hvide bønner
200 g. friske grønne bønner
salt
Rosmarinstilke og et par kviste timian
 

Marinade:

2 spsk. olivenolie
4 tsk. citronsaft
2 spsk. hakket bredbladet persille
2 tsk. tørret mynte
1 fed hvidløg, presset
salt og peber

Tuncreme:

1 dåse tun i olie
100 g. cremefraiche
1 spsk. kapers
salt og peber

Bønnerne udblødes i et døgn i rigeligt vand. Vandet hældes fra og de koges i en ny portion vand tilsat salt.
De skal koge ca. 60 min. skal være bløde og møre men endelig ikke udkogte.
Til marinaden hakkes persillen og hvidløget presses og det blandes med de øvrige ingredienser. marinaden blandes med de kogte bønner mens de er lune. Smag til med salt og peber.
Lad marinere i minimum nogle timer.
De friske bønner nippes og koges i saltet vand i 3 min. Vandet hældes fra og bønnerne ligges i rindende koldt vand i ½ min-
Bønnerne afdryppes.
Til Tuncremen sies olien fra tunen og den blendes med de øvrige ingredienser. Cremen smages til. Begge bønnetyper blandes og og 3/4 lægges i et fad, Cremen hældes over og til sidst resten af bønnerne på toppen. Pynt evt. med lidt flere kapers på toppen.


Kartofler med dildfrø og karrycreme

Foto: Sara B. Clausen
Denne kartoffelsalat serverede jeg som en del af tilbehøret til en kalveculottesteg på min fødselsdag og den er bare rigtig god. Der er dildfrø, spidskommen og masser af frisk dild i og det smager bare virkelig godt og nye kartofler gør den ekstra lækker. Opskriften stammer fra "Suveræne Succeser".

Foto: Sara B. Clausen

Pynt evt. med lidt purløgsblomster :-)

Opskrift 4-6 pers.:

600 g. små kartofler (nye kan blot skrubbes og koges med skræl)
2 spsk finthakket løg
1 agurk
3 spsk.dild

Karrycreme:
400 g. cremefraiche 9%
1 tsk. citronsaft
1 tsk. mild karry
1 tsk std. spidskommen
2 tsk dildfrø
Salt og peber

Kog kartoflerne i saltet vand. Er de små kan de koges hele ellers halveres. Skær løget i fine tern. Halver agurken på langs og skar kernerene ud. Skær i mindre tern (tag lidt fra til at pynte med).
Hak dilden fint. Hak dildfrøene lidt med en skarp kniv og bland dem med alle de øvrige ingredienser til karrycremen. Smag dressingen til og vend den med kartoflerne. Pynt med agurketern, dild evt. lidt ekstra dildfrø og purløgsblomster. Server til en god steg el bøf eller som tilbehør på sommerbuffeten når der grilles.

Foto: Sara B. Clausen



mandag den 14. maj 2012

Blinis med rød kaviar, laks og masser af dild.

Foto: Sara Bodekær Clausen
Til Forret lavede jeg disse skønne blinis, jeg skal jo have brugt noget af al den dejlige fisk jeg har vundet og det her er da en virkelig skøn ret. Stor succes hos mine gæster, havde der ikke være anden god mad i vente, var det fristende at spise sig mæt i disse.

Til Blinis (min. 20 stk):

175 g. Hvedemel
60 g. Boghvedemel (fås fx. økologisk i Kvickly)
1 tsk groft salt
4 tsk. tørgær
2 dl. sødmælk
2 æg
2 dl. creme fraiche 9%
50. smør

Fyld:
1½ bæger crmefraiche
2 små rødløg meget finthakket
1 stort bundt dild (gem lidt til pynt)
250 g. gourmettrim laks i skiver(2 pakker)
½ citron
1 æske rød kaviar
Salt og peber

Sigt hvedemel i en skål, bland boghevedemel, salt og tørgær deri.Lun mælken til den er fingervarm. Del æggene i blommer og hvider. Rør cremefraiche,mælk og æggeblommer sammen og pisk mælkeblandingen sammen med melblandingen til den er jævn og glat.
Stil i køleskabet i en time. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Lad den atter stå en time i køleskab.Varm panden og kom lidt smør på panden. Bag de små blinis ca. 2 min på hver side. Jeg kom dejen i en pose og klippede et lille hul i hjørnet, det gjorde det let at styre dejen.

Bland creme fraiche med finthakket dild og rødløg samt rød kaviar og citronsaft. Skær den ene pakke laks i tern og vend dem i dressingen. Smag til med salt og peber. Placer en klat dressing på hver blinis. Skær den anden pakke laks i skiver og fordel ovenpå sammen med en dusk dild.
 




Vidunderlig jordbærtærte og fødselsdag :-)

Foto: Sara B. Clausen

I går havde jeg fødselsdag og blev fejret og forkælet af dejlige mennesker som jeg også ville forkæle med lidt god mad, som jeg vil blogge lidt af de næste par dage. En af de ting jeg lavede var nogle rigtig skønne jordbærtærter. Det er første gang jeg prøver det men helt sikkert ikke sidste. jeg synes at resultatet blev super og med hjemmelavet creme m.m. er den også bedre end de gængse købe jordbærkager. Det tager lidt tid men er det hele værd og kan faktisk godt forberedes dagen før. Jeg forberedte bundene aftenene før og cremen, som jeg så blot vendte lidt flødeskum i på dagen og dernæst kom cremen på bundene, pyntede med jordbær og smeltet ribsgele.

Foto: Sara B. Clausen

Mørdej:
150 g. hvedemel
100 g. smør
50 g. sukker
1 æg

Fyld: 
100 g. smør
100 g. sukker
100 g. ren rå marcipan
1 æg

Pynt.
100 g. smeltet mørk chokolade( hvis du rører lidt smør i, knækker den ikke når man skærer)
500 g. friske Jordbær
½ glas ribsgele

Creme:
2½ dl. sødmælk
3 æggeblommer
½-1 Vaniljestang
75 g. sukker
20 g. majsstivelse
evt. lidt flødeskum til at vende i hvis du foretrækker den lidt mere luftig.

Ælt alle ingredienser til mørdejen sammen- gøres lettest i foodprosessor eller røremaskine( for dem der er så heldig at have sådan en). Lad dejen hvile i køleskabet i 30 min. inden den rulles ud og tærteformen beklædes hermed.

Fyld: Rør smør og sukker sammen og tilsæt revet marcipan og æg. Fyld det i tærteformen. Bag den ved 200 grader i ca.20 min.

Smelt chokoladen til bundene og rør en lille smule smør i for at forhindre at den bliver så hård, at den knækker når man skærer i kagen. Når bunden er bagt pensles den med den smeltede chokolade og herefter størkner det.

Vaniljecreme:
Flæk vaniljestangen og kog mælken med kornene og stangen i. Pisk æggeblommer og sukker helt hvide og stive. Tilsæt majsstivelsen uden at piske, den skal bare vendes i. Hæld den kogende mælk (uden selve vaniljestangen) ned i æggemassen. Hæld derefter over i gryden igen. Kog op under kraftig piskning, til cremen tykner. Lad køle før brug. Kan holde nogle dage i køleskab. rør evt. op med lidt flødeskum.

kom den afkølede creme på tærtebunden, pynt med jordbær og smelt ribsgele. Pensl jordbærerne med geléen og hæld resten omkring. Begynder den at klumpe må du lige varme den lidt op igen.

da en af mine gæster ikke tåler gluten lavede jeg denne kage  og pyntede den med jordbær for at kagerne var lidt ens- også en succes:-)

Foto: Sara B. Clausen

Et flag for mig :-)


Foto: Sara B. Clausen

Og lidt frugt "on the side"...........

Foto: Sara B. Clausen



tirsdag den 8. maj 2012

Valnøddekage med chokoladecreme og whiskeyflødeskum.

Foto: Sara B. Clausen
Fik lyst til at eksperimentere lidt med bagning af denne kage, da jeg kender en der ikke tåler Gluten og der vil sådan en kage som denne fint kunne bruges og så synes jeg bare at den lød rigtig god. Resultatet er også blevet virkelig lækkert- en klar kagesucces :-)
Jeg brugte en opskrift fra kogebogen "suveræne succeser". kagen kan også laves med Pecannødder. Jeg brugte ca. 50 g. flormelis mindre en opskriften foreslår, det synes jeg roligt man kan.

Foto: Sara B. Clausen
Flødeskummet piskede jeg med en snert af Baileys m. mint som var det jeg havde på lager og det smager skønt- ikke stærkere end at selv fx. børn også vil kunne lide det.

Foto: Sara B. Clausen
Den afkølede kage, chokoladen er stivnet men stadig cremet og lækker og meget syndig :-)

Opskrift til en springform 20-24 cm.

Kagen:
300 g. Valnødder eller pecannødder
6 æggehvider
250 g. Flormelis (evt. lidt mindre)
lidt smør til formen.

Creme:
200 g. mørk chokolade
1½ dl. piskefløde
20 g. smør

Flødeskum:
2½ dl. fløde
1 spsk. whisky eller anden spiritus 
(kan naturligvis udelades)

Hak nødderne groft, gøres lettest i en blender men pas på det ikke bliver for fint! pisk æggehviderne helt stive og vend den sigtede flormelis og nødderne forsigtigt i æggehviderne med en dejskraber. Hæld blandingen i en smurt springform, kom evt bagepapir i bunden. Bag den den i ca. 50 min ved 160 grader(varmluft). Den skal ikke give efter ved let tryk på toppen. Lad den køle af.

lav chokoladecremen ved at varme piskefløden og tilsætte smør og hakket chokolade, rør den glat og blank. Tag af varmen og lad cremen køle inden den hældes i fordybningen der opstår i kagen.

Pisk flødeskum og whisky (eller Baileys som jeg brugte) stift og server det til kagen.



Vidunderlig og fyldig salat med kylling, grønne asparges nye kartofler og sennepsvinaigrette

Foto: Sara B. Clausen
Aftensmaden i dag var let, sommerlig og lækker og alligevel fyldig nok til at gøre det ud for et aftensmåltid for de fleste :-) Jeg elsker bare sprøde grønne asparges! Mums- det var altså en virkelig dejlig ret.

Foto: Sara B. Clausen

Dejlig sprød og saftig kylling med en smule kant fra chilien.


Foto: Sara B. Clausen
Ingredienser 4 personer:

Kylling:
3-4 kyllingebrystfilleter.
3 spsk. chiliolie
salt og peber
smør/olie til stegning.

Salat:
1 pakke spæde salat blade
1 bundt grønne asparges
1 potte frisk dild
1 bakke nye små kartofler ca. 400 g.

Vinaigrette: 
2 spsk. hindbæreddike
4 spsk. god olivenolie
1 spsk. sød sennep
salt og peber
1-2 tsk. honning

Vend kyllingefilleterne i chiliolie, salt og peber og lad marinere i 30 min.
Skær den nederste del af aspargeserne og bring lidt vand i kog, tilsæt salt. Blancher asparges i 1 min. og tag dem straks op og overhæld med koldt vand. De skal være lækre og sprøde endnu. Skær dem i mindre stykker på skrå. Rens salaten og tør den godt. 
Kog kartoflerne i 15 min i saltet vand. de helt små skal du ikke gøre noget ved de lidt større skæres i halve. Hæld vandet fra og steg dem i en blanding af olie og smør til de er gyldne og lækre. Hæld dem over på et fad, drys med salt og lad svale lidt.
Steg kyllingen på den varme pande ca. 6 min på hver side. Lad  trække et øjeblik, før de skæres i skiver. Anret salaten på en stor tallerken, kom asparges og kartofler på og pluk dilden over.Skær kyllingen ud og placer ovenpå.Rør ingredienser til vinaigrette sammen og dryp med sennepsvinaigrette og server straks. Byd evt. lidt godt brød dertil.